keskiviikko 4. syyskuuta 2013

FOOD








Helppo peltileipä 


3 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
50 g hiivaa
2 rkl rypsiöljyä 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Mittaa kulhoon noin 7 dl jauhoja, suola ja sokeri. Murenna joukkoon hiiva. Lisää rypsiöljy ja vesi. Vaivaa ainekset voimakkaasti joustavaksi taikinaksi käsin tai koneella. Kohota taikinaa 30min. Itse tein taikinan kaksinkertaisena ja laitoin noin 10 dl gluteenittomia jauhoja, 3 dl kaurahiutaleita ja 1 dl auringonkukan ja pellavansiemeniä.

Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kohota taikinaa leivinliinan alla vielä niin kauan että uuni lämpenee. Laita päälle kirsikkatomaatit ja rosmariini, ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Kypsennä uunin keskiosassa 25-30min. Suihkuttele leipää paistamisen aikana muutaman kerran öljyllä tai vedellä.


IHANAA keiton kanssa! 

Gluteenittomat jauhot tilasin täältä 
Mukava valikoima erilaisia jauhoja täällä
 

Ideoita soveltamiseen

 
 Käytä nesteenä vettä, maitoa, piimää, heraa, mahlaa, kaljaa tai vaikka kasvislientä
Alusta taikinaa maltillisesti, niin saat syntymään paremman sitkon
Kohota taikina mikroaaltouunin sisällä, se on vedoton ja tasalämpöinen paikka
Sekoita taikinaan rohkeasti erilaisia jauhoja, hiutaleita, siemeniä, hiutaleita ja leseitä 
Käytä puurojen jämät, raasteiden loput, yrttejä ja juustojen raastetut kannat
Saat pinnasta rapean, jos suihkutat uuniin vettä viiden minuutin välein, kun leipä paistuu 
Tuorehiiva liotetaan kädenlämpöiseen, noin 37-asteiseen nesteeseen
Kuivahiiva sekoitetaan pieneen jauhomäärään ja lisätään kuumempaan, noin 42-asteiseen nesteeseen
Pieni sokerimäärä edistää hiivan toimintaa




 Gazpacho (kylmä tomaattikeitto)

 5 annosta
0,5 kg kypsiä tomaatteja
3 nippusipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika
(1/2- 1 mietoa punaista chiliä)
10 cm (n. 150 g) pätkä kurkkua
1 valkosipulinkynsi
3 dl vettä
3 rkl sitruunanmehua
1,5 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
mustapippuria

Huuhtele tomaatit ja kalttaa ne (vedä tomaatin päälle ristiviilto ja kasta kiehuvaan veteen kunnes kuori irtoaa). Kuori tomaatit, poista kannat.

Silppua sipulit, kuullota hetki öljyssä pannussa.
Halkaise paprika ja chilipalko, poista siemenet.
Laita tomaatit, sipulit, paprika, chili, kurkku ja kuorittu valkosipuli tehosekoittimeen. Hienonna kasvikset, lisää joukkoon vesi, sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.
Viilennä keitto jääkaapissa.

Huom! Valkosipulia ja mausteita saa laittaa RUNSAASTI enemmän kuin ohjeessa! Käytä tuoreita (pihvi)tomaatteja.


Uunisilakat (silakkarullat) + smetana

Helppoa, nopeaa, edullista ja paljon proteiinia! Hyviä esim. täysjyväriisin, perunamuusin tai uunijuuresten kanssa (tai sellaisenaan). Tällä hetkellä yksi suosikkiraaka-aineista. Menee rullina ja pihveinä, paistettuna tai marinoituna.
500 g silakkafileitä
1 purjo
1 prk kermaviiliä
1 prk smetanaa
sitruunamehua
valkopippuria, suolaa, tillisilppua
1. Levitä silakkafileet selkäpuoli alaspäin työpöydälle ja mausta fileet suolalla, valkopippurilla ja tillillä. Kääri rullalle niin että nahkapuoli tulee päälle. Aseta rullat voideltuun uunivuokaan.
2. Silppua halkaistu ja huuhdeltu purjo ja levittele silakkarullien päälle. Yhdistä kermaviili ja smetana, mausta ripauksella sitruunamehua ja levitä seos silakkarullien päälle.
4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Valele silakkarullia paistoliemellä tai vedellä paiston aikana.


Sitten vielä jälkkäriksi rahkaa, mehukeittoa, kookoshiutaleita ja Cocovi Trailmixiä <3


-Emmi-
comments

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.