tiistai 26. elokuuta 2014

Erilainen dieetti-ruokavalio (T)

Moikka!

Ajattelin kirjoittaa vähän asiasta minkä suhteen on ihmisillä kovasti ennakkoluuloja.. ELI DIEETTAAMINEN! 

Oletusarvona on monella parsakaali, kaurapuuro, raejuusto, kananmunat, kana, riisi sekä tietty unohtamatta salaatteja..

Tältähän se mediassa usein näyttää. Dieetti voi olla silti muutakin.

Tietty on olemassa tiettyjä lähteitä mitä suosittelen itsekin ensisijiasesti mutta aina ne ei toimi.. Syy voi olla esim. että ei yksinkertaisesti pysty syömään esim. puuroa.. Mikäli ruokatottumukset on muutenkin ihan pyllyllään niin hyppääminen tuollaisiin ruokiin voi tuntua aika kamalalta.

Toki siihen vaihtoehtojen maailmaan vaikuttaa myös se että kuinka paljon haluaa pudottaa, mikä on lähtöpaino, jne. Mitä enemmän massaa sekä liikuntaa lähtökohtaisesti niin sitä enemmän voidaan myös syödä. Kevyempien ihmisten dieetit on aina aika epämiellyttävän askeettisia mutta toki niihinkin eloa saa halutessaan ;)

Eli tämän ideana on tuoda vähän perspektiiviä siihen että vaihtoehtoja on olemassa monia! Sen ei tarvitse olla aina askeettista ja dieetilläkin ruokavalio voi koostuu osittain asioista joista tykkää :)

Monipuolisuus toki kunniaan eli erilaisia päiviä ja erilaisia ruokia mahd. paljon!

Joka tapauksessa päätin nyt koostaa vähän erilaisen dieetti-päivän ruokavalion:

Tällä n. 65-75kg painava nainen joka liikkuu n. 3-5 x viikossa voi pudottaa painoaan n. 0,5kg/vko.

Tietty tähän hieman vaikuttaa mm. liikunnan kuormitus sekä tuo lähtöpaino.. Kun ollaan tuolla 75 lähempänä niin ylitetäänkin tuo 500g helposti mutta sitten 60 puolella ollaan siinä aika hujakoilla..

Sopii myös kevyemmille n. 55kg painaville jotka haluaa vähän kiinteytyä mutta silloin lisäisin kyllä vielä 200-500kcal tuohon päälle riippuen toki kulutuksesta.

Mutta tässä siis ruokavalio. Toivon että avaa joillekkin tätä dieettaamisenkin maailmaa eli ei sen tartte aina niitä samoja olla ;)


AAMUPALA:

 • 2 x Weetabix
 • 2dl rasvaton maito
 • n. 50-100g marjoja sekaan
 • Skyr-rahka (ei lisättyä sokeria eli esim. ananas, uuniomena, jne.)
 • makeutukseen steviaa/muuta makeutusjauhetta (esim. sokeriton hillo)
LOUNAS:
 • 40g vehnätortilla (1kpl)
 • 1-2 kourallista salaattia sisälle
 • 3-4rkl salsakastiketta
 • 150g paistettua kanaa (paistettu oliiviöljyssä)
 • 2dl rasvatonta maitoa juomaksi
VÄLIPALA
 • 2 viipaletta ruisleipää (esim. Vaasan ruispalat)
 • 1tl molempiin leipiin oivariinia
 • 2dl rasvatonta maitoa
PÄIVÄLLINEN
 • 1/2 MAMA-nuudelipussista (ei mausteita)
 • 1 prk tonnikalaa vedessä TAI halutessa myös  1/2 prk öljyssä :) --> öljyt pois!
 • 1-2 rkl ketsuppia
 • Jälkkäriksi omena
ILTAPALA
 • 2 viipaletta ruisleipää
 • 1tl molempiin esim. oivariinia
 • 3 viipaletta kalkkuna- / kinkkuleikkelettä molempien päälle
 • kurkkua, tomaattia, jne. leipien päälle
 • 300g rasvatonta maustamatonta jogurttia
 • marjoja
 • makeutukseen steviaa tai muuta

JA MITÄ TULI ARVOIKSI?

n. 1800kcal (riippuen nyt mm. omenan koosta, salaatin määrästä, jne.)

n.140g proteiinia
n. 200g hiilaria
n. 45g rasvaa

Kasviksissa tulee se 500g eli "puoli kiloa" päivässä sekä kuidussa täyttyy 25g raja :)

Eli ei sen aina tartte olla sitä samaa ;)PITALEIPÄ btw käy myös Tortillan tilalle ;)

comments

49 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika uskomattoman hyvältä! :D pitäisikö tällaisella syömisellä pudota painoa jos painan 72kg ja treenaan 3-4krt viikossa, treeneissä kulutus n. 500kcal/tunti..? Tähän mennessä oon syönyt reilu kuukauden 1400-1500kcal päivässä, onkohan liian vähän kun painoa on putonu vaan 1,5kg puolessatoista kuukaudessa?
  Huippu blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sulla aika vähän kaloreita :) Kyllä ehdottomasti vähän lisää kaloreita ja monipuolisuutta :)

   - Nuudelit voi korvata pienellä määrällä bataattia tai esim. kesäkurpitsaa tai vaihtaa salaattiin - Tonnikala ja kana korvaa toinen toisensa
   - 2 leipäviipaleen tilalle voi ottaa 1dl puuroa tai esim. 3-4 näkkäriä
   - kanan voi korvata n. 100g vähärasvaista jauhelihaa, jne. :)

   Mutta ehdottomasti kannattaa lähteä koittamaan!! :) (y)

   Poista
 2. Kiitos tästä postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ole hyvä! :) Tarkoitus oli tuoda perspektiiviä ;)

   Poista
 3. Anteeks mutta kuka itseään kunnioittava "valmentaja" tai "pt" oikeesti laittaa NUUDELEITA ruokavalioon? Nuudelit ei sisällä MITÄÄN järkevää ja just oli juttua että ne on jopa haitallisia naisille (aiheuttaa metabolista oireyhtymää joissain tapauksissa).

  Vai oliks tän pointtina ny osoittaa sit jälkeenpäin, et vaikka kuinka haluis ni ei se dieettaaminen oo mitään pizzaa-mäkkii-nuudelii vaan on pakko luopuu jostain? Olihan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha! :D Kiitos palautteesta ;D Osasin odottaa että joku kommentoi :)

   Kysyn ihan ensimmäisen vastakysymyksen: Luitko alun tekstistä?

   On totta että nuudelit eivät ole mitään terveellisyyden perikuvia eikä ne sisällä edes juuri kaloreita. Kuten kuitenkin tuossa briiffasin jo alkuun niin jos ruokavalio on muutenkin pyllyllä niin voi olla aika raju muutos hypätä suoraan tiukkaan huipputerveelliseen ruokavalioon.

   Toiseksi kysymys oli erilaisesta dieetistä. Eli pyrin poistamaan kaikki "perinteiset" ruoat ja hakemaan samaa makrojaukaumaa..

   Ja ihminen joka ei edes syö ja silloin kun syö niin se on tyyliin mäkkäriä vain on ihan oikeutettu lähtemään askel kerrallaan.

   Kommenttisi "itseään kunnioittava pt" oli vähän turhan kärkevä koska en usko että tiedät mistä puhut.. Kun aloitin pt:n hommat niin kyllä ruokavaliot oli todella terveellisiä. Mitä pidempään olen tätä tehnyt sitä enemmän olen oppinut että ei se nyt vain mene niin että kerrot miten tulee syödä ja ihmiset niin syö.. Muutoinhan kaikki söisi hyvin..

   Olen käynyt jokusella luennolla jossa korkeakoulusta/yliopistosta valmistuneita ravitsemusalan ammattilaisia ja suosittelen sinuakin käymään.. Tulet huomaamaan sen että asia mikä ensimmäisenä opetetaan on asia kerrallaan. HE voivat pitää asiakkaan ruokavaliossa pitkään esim. lenkkimakkaran ja oluen. Lopulta kun ruokavalio kunnossa niin silti saatetaan antaa asiakkaan syödä edelleen sitä makkaraa, olutta tai mikä se ikinä sitten onkaan.

   Lisäksi kysymyksessä oli yhden päivän esimerkki. Sitä että kaikki valinnat olisi huipputerveellisiä kutsutaan ortoreksiaksi tai ainakin sen oireiluksi.

   Sinä etkä kukaan muu kuole siihen että kerran kaksi viikossa vetää nuudeleita pussillisen :D On vähän isoampiakin ravitsemusongelmia kuin nuudelit ;)

   ja viimeisenä ;) En ole koskaan tehnyt ruokavaliota jossa on nuudeleita. Tämä oli ensimmäinen kerta jolloin ne mainitsin koska syön niitä itsekin joskus.

   Nuudelit ruokavaliossa joskus on aika pieni ongelma.. :)

   Viimeiseksi osaatko perustella tämän MBO-asian tai toimittaa minulle lähteen. Ihan mielenkiinnosta lukisin tämän tutkimuksen koska en lähtisi jokun yksittäisen pienen tutkimuksen perusteella sanomaan mitään.. Sitä paitsi.. älä paista ruokaasi koska se aiheuttaa syöpää.. älä ylipäätään paista mitään koska ravintoaineet katoaa.. Älä käytä mikroa.. jne.. Näitä riittäsi.. nuudelit on aika pieni ongelma erityisesti jos esim. löytää jo ruokarytmin omaan elämään jos sellaista ei ole ennen ollut.. :)

   Ja minä olen minä. Minun tyyli valmentaa asiakkaita ei perustu siihen että saat mahd. ravintorikkaita ruokia vaan siihen että oppii syömään monipuolisesti, löytää rytmit, osaa antaa löysää, osaa kontrolloida, jne. Sanotaanko näin että "normaalia" elämää.

   Se on minun tapa. Mikäli haluaa erilaisen valmentajan niin sitten haluaa. Siksi meitä onkin monenmoisia.. Toinen puhuu hiilarien puolesta, toinen vastaan, toinen rasvoja vastaan, toinen sokereita, yksi suosii paleota, yksi raakaruokaa, yksi erittäin rentoa, osa pätkäpaastoa, jne. Meillä kaikilla on se oma juttu.

   ja kyllä voin antaa asiakkaalle luvan syödä nuudeleita. Arvostan myös itseäni trainerina erittäin paljon. Paljon on silti opittavaa mutta arvostan siis silti itseäni.

   En halua olla törppö vastauksessani enkä suuttunut mitenkään. Mielestäni hyvä että ihmiset kyseenalaistaa koska muutenhan me uskottaisiin kaikki. Samoin kuten minä kyseenalaistan sinun kommenttia MBO:sta. Tämä on vain vasta-argumentointi :)

   Joten kiitos palautteestasi :)

   Poista
  2. Omaan silmään pisti kanssa toi nuudeli-kohta, mutta kommenttisi luettua ja sen jälkeen vasta tämän postauksen pointin tajuttuani, tarkoituksesihan olikin antaa esimerkkiruokavalio sellaiselle, joka ei ole valmis hyppäämään suoraan rahka-kaurapuuro -linjalle. Myönnän, että heräsi sama ajatus "kukaitseäänkunnioittavapt", mutta sitten mietin asiaa ja totesin, että tuohan se vasta olikin fiksu tapa lähestyä aihetta. Varmasti monelle, jolla ruokavalio on TODELLA pielessä, on nuudelit helpompi tapa totutella terveellisempiin valintoihin, kuin esimerkiksi täysjyväpasta. Pienet askeleet on usein helpompia, kuin täyskäännös.

   Joskus tulee luettua ilman ajattelua.

   Poista
  3. Juurikin näin :) Liian askeettinen ruokavalio ei vain toimi kaikille.. Näin se vaan on :) Monet on löytänyt omia tapoja myös omin avuin :) Tuossa esim. yhden asiakkaan kanssa pidettiin aluksi joka toinen viikko "vapaasyöntipäivä" ja lopulta kerran viikossa ja hiljalleen kun näitä annettiin niin ne opittiin kontrolloimaan eli silloin saattoi mennä pizzaa tai karkkia mutta määrät alkoi muuttumaan järkeviksi, jne. Täysi kieltäytyminen olisi vain lisännyt himoja tämän asiakkaan kohdalla. 10kg tiputettiin 10 viikossa ilman nälkää ja hän mm. harrasti ystävien kanssa oluiden maistelua kerran viikossa joten tämän hänelle sallin. Se oli hänelle tärkeä asia ja siitä ei ollut valmis luopumaan. Saattaa olla että jonain päivänä mutta se kuului tärkeäksi osaksi hänen elämää joten miksi minä sen poistaisin? Kun ruokavalio alkaa parantumaan askel kerrallaan ja pääsee ylipainosta eroon ollaan jo voiton puolella. Se on jo tarpeeksi. Siitä voi sitten vielä alkaa hienoviilaamaan pala kerrallaan ja opettelemaan sitä kontrollointia, jne. Siitä on loppujen lopuksi ison osan kohdalla kyse.

   Tämä tulee ilmi kun mennää oikeasti ravitsemuspsykologiaa opiskelleiden terapeuttien ohjaukseen. He eivät todellakaan tuikkaa mitään Fitfarmin supertiukkaa ruokavaliota vaan antavat yhden tavoitteen n. 2-3 viikon ajaksi joka voi olla esim. vaihda meetvursti kalkkunaleikkeleeseen. Ne on pitkiä projekteja ja onnistumisprosentti loppuelämän kannalta huomattavasti korkeampi kuin esim. dieetti-projekteissa :)

   Poista
 4. http://www.hs.fi/terveys/a1408672646293

  En ees jaksa enää kirjoittaa ajatuksiani tai vasta-argumentoida. Vastaustasi lukiessani totesin ettei kannata vaivautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa vaivautua. Se että pidän mielipiteestäni ensimmäisen kommenttisi jälkeen kiinni ei tarkoita välttämättä että etkö voisi olla oikeassa. Kuitenkin tapasi esittää sai minut puolustuskannalle. Luonnollisesti. Mutta sitähän väittely on. Ei aina voi olla samaa mieltä. Hyvien perusteluiden jälkeen voi silti muuttaa mieltä. Sait minut jopa tutkimaan asiaa tarkemmin ;)

   Luin siis tuon artikkelin.

   Kävi ilmi että nuudeli ei ole se syy vaan nuudelien suola- ja rasvapitoisuus ja siitäkään ei ollut varmuutta. Tässä on kuitenkin yksi ristiriita. Esim. mama-nuudelien suolapitoisuus on 1.1/100g ja huonoissa rasvoissa myös n. 1g/100g mistä päästään siihen että 0,5g molempia on siis yhden pussin arvo.

   Suolan suositus päivää kohden taas on 5g joten nuudelit nappaa vasta 10% suosituksesta.

   Rasvaa taas mahtuu jopa 70g 70-kiloisen ruokavalioon joten tuo 0,5g on mitätöntä.

   Toinen ristiriita on siinä että miksi vaikutus vain naisissa?

   Kolmas asia mikä herää mieleeni oli että ruokavalioon kuului muutenkin liha, jne. nuudeli-ryhmässä vaikka tosin nuudelien syönti oli se pääpointti. Emme myös tiedä minkälaisia nuudeleita koreassa syödään joten niiden pitoisuudet voi olla aivan muuta.

   Noissa tyngissä lehtiartikkeleissa on aina sama ongelma. Liian vähäinen tieto ja yleistys yksittäisen tutkimuksen mukaan. Kysy keneltä tahansa oikealta kunnon asiantuntijalta (minä en ole).

   Viimeisenä mbo muutenkin. Se koostuu aika monesta tekijästä joiden pitää osua. Ymmärrän että nuudelit joissa lisättyä rasvaa ja suolaa voi lisätä kolesterolin sekä natriumin määrää ja täten aiheuttaa mm. Kovettumista, verenpainetta, jne. Mutta ei noilla määrillä mitkä mamassakin on. Ellei nyt syö vain niitä. Jopa lihassa ja muussa on korkeammat pitoisuudet usein.

   No jos jotain niin opin taas itsekin uutta :)

   Poista
  2. Piti vielä mielenkiinnosta tarkistaa korealaisten nuudelien pitoisuudet. 100g kohden on rasvaa 8 x enemmän sekä suolaa 5 x enemmän. He myös lisäävät joukkoon vielä lisää kaikkea muutakin. Tuokin jo selittänee paljon. Maman määrät oli aivan eri luokkaa.

   Poista
  3. Terhi, MAMA nuudelien arvot pussissa on on ilmoitettu arvoina "100g per VALMISTA KEITTOA" tuotteessa on ehkä ~50g nuudelia, mutta arvot on ilmoitettu valmiin keiton mukaan jonka painoksi tulee lähemmäs 500g. Tämä hämää monia ja esimerkiksi MyFitnessPaliin on laskettu paljonko pussillinen MAMA kananuudelia oikeasti sisältää kokonaisuudessaan energiaa ja makroravinteita. Vilkaiseppa pussia vielä kerran...

   Poista
  4. Tarkastettu asia. Olet oikeassa. Tässä on käynyt minulta ammattivirhe annoskoon määrittelyssä toki inhimillinen sellainen. Tosiaan ei meilläkään nuudeleita mitenkään usein syödä mutta tuli syötyä tuossa yksi päivä josta ajatus kytkeä ne tähän syntyi. Tarkastin kalorit pussista ja katsoin että joo 100G/kohden. MUTTA se olikin nyt kun tarkastin niin siinä alempana mainittuna "valmista". Tuo on sinäänsä hyvin harhaanjohtavaa koska tutkin näitä lähes päivittäin ja en ole aiemmin kohdannut että ravintoarvot ilmoitetaan valmista määrää kohden. En täten edes sen koommin tarkistanut asiaa. Näin ollen puolitin annoskoon jolloin se nostaa kaloreita n. 50kcal. 50g ilman sitä öljyä sisältää n. 200kcal. Oma laskelmani tuohon oli laskettu pussin mukaan. Tuo annoskoko on vähän hämäävä myös koska ainut aine mitä lisätään on vesi joten en pysty käsittämään miksi se ilmoitetaan noin. Kuvitellaan että tehty reippaaseen määrään vettä se pussillinen. Millä todennäköisyydellä saat 100g ja mikä pitää olla silloin lautasella veden ja nuudelien suhde? =D Ihan älytön mittausmenetelmä ravintoarvoista :D

   Poista
  5. Tosiaan olin laskenut sen alkuperäisen n. 40kcal mukaan ja oikea arvo koko pussille on 200-220kcal. Täten tuossa alkuperäisessä oli n.160kcal liikaa mutta sekin nyt toki taas riippuvainen siitä miten paljon laittaa mm. kasviksia/marjoja, jne. kuten tuossa kommentoinkin eli arvot on 1700-1800 maastossa eli todellisuudessa 50-150kcal liikaa mutta nyt kun puolitin koon niin ei ero ole enään kuin n. +60kcal ja korjasinkin rajamaastosta pois 1700-1800kcal vaan n. 1800kcal :) Kiitos huomautuksesta! Täytyy sanoa että minulta ihan oikea moka mutta toki ei vaarallinen :)

   Poista
 5. Onneksi minulla on toisenlainen pt :D Itseäni on juuri ohjeistettu syömään laadukasta ruokaa ja käyttämään esim täysjyvätuotteita minkä olen huomannut olleen merkittävä seikka omassa kiinteytymisessäni, se ruuan laadun tarkistus. Tuonkin olisit voinut edes jotenkin seivata suosittelemassa täysjyvänuudeleita :D Yksi tuttuni oli valmennuksessasi joka itse asiassa kommentoikin joskus ettet ohjeistanut mihinkään tällaiseen vaikka hän ei mikään aloittelija ollut, säännöllisyys ym kunnossa ja halusi nimenomaan ohjeet terveelliseen ruokavalioon. Outo juttu, ei voi mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tykkäät omasta pt:stä. 👍

   Tuohon "vanhaan asiakkaaseen" --> On erikoista koska aina aloitusruokavaliot on todellakin ravintorikkaita ja kasviksista/marjoista sekä hyvistä hiilari sekä prodelähteistä ei kyllä ole puutetta. Mitään superfoodeja en ohjeista syömään ja minulla on asiakkaita jotka saaneet verenpaineet, jne. kuntoon. Minä kyllä kysyn AINA jokaiselta asiakkaalta jos joku tökkii, onko toiveita, jne. Mikäli asiakas haluaa vetää kvinoaa, supereita, jne. niin aina ne saa ja teen ohjelmat niiden nukaan. Sääli toki jos on sanonut että ei mielestään ole tarpeeksi terveellinen koska tiedän että hän olisi muutoksen saanut halutessaan koska kysynyt olen onko muutostoiveita, jne. Olen myös laittanut kaikille asiakkaille linkin johon on päässyt laittamaan anonyyminä palautetta mutta ei sielläkään ole tullut vastaan. Erikoista?

   Todella harmi siis mutta minusta tuossa kommentissa viitaten vanhaan asiakkaaseeni on outouksia..

   En edes jaksa väitellä kanssasi. Tee itse tätä työtä, tutustu ihmisten todellisiin ruokavalioihin, tapoihin, jne. ja keskustellaan sitten. :)

   Minun ei pidä seivata mitään. Tässä ruokavaliossa täyttyy käytännössä kaikki mitä pitää. Tästä voi viilata parempaan suuntaan toki monella saralla mutta se ei nyt ollut edes tekstin pointti jos se jäi sinulle vieläkin epäselväksi. Tuossa tuo toinen kommentoija pääsi kärryille pointista jolla oli sama oletus alkuun kuin sinulla.

   Alku oli tekstissä että: "Tietty on olemassa tiettyjä lähteitä mitä suosittelen itsekin ensisijiasesti mutta aina ne ei toimi.. Syy voi olla esim. että ei yksinkertaisesti pysty syömään esim. puuroa.. Mikäli ruokatottumukset on muutenkin ihan pyllyllään niin hyppääminen tuollaisiin ruokiin voi tuntua aika kamalalta."

   Eli jäikö nyt epäselväksi vieläkin bloggauksen merkitys?

   Viimeisenä kommenttina --> ruokavalioon vaikuttaa merkittävästi lähtötila sekä tavoite. Osalla on parempi olla valkoista leipää, muroja, jne ja toiselle sopii ruisleipä. Lähtötila ja tavoite :)

   Sehän olisi hienoa kun kaikille onnistuisi se sama ruokavalio ;) ja se TODELLA terveellinen ilman mitään ongelmia.

   Joillakin alkaa painonhallinta sujua VASTA kun siellä on vähän happea.

   Poista
 6. Pakko itsekin kommentoida koska emmin valmennuksessa olen saanut tosi kattavan ohjeistuksen tuosta sapuskan laadusta! Ja se oli itselleni tärkeä asia ja aiemmin iso kompastuskivi syömisissäni. Mutta varmaan totta tuokin että valmentajia on monenlaisia ja keskittyvät eri asioihin.. Mutta itse pidän juuri tästä tyylistä millä nyt mennään.. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtötila ja tavoite.. Siihen se perustuu. Toisen asiakkaan kanssa keskitytään eri asiaan kun toisen. Riippuu asiakkaasta. Tämä teksti oli opastettu ihmiselle jolle EI uppoa kaurapuuro, jne sekä antaa vähän perspektiiviä siihen mitä ruokavalio voi myös sisältää :) pitää myös muistaa että Emmin kanssa keskitytään eri asioihin ja meidän vahvuudet eri alueilla. Mulla on tuo painonpudotus jo omastakin kokemuksesta hallussa.

   Poista
  2. Tämä totta ja valmentajia ON yhtä monta erilaista kuin on valmennettavaa :)

   Poista
 7. Voi herranjumala että joku on taas katkera!!!!!! Nuudelit on ihan jees, tuleehan sipseistäki syöpää ja niin edelleen.. Ei kaikkee tarvi vetää aina överiks! Ja kun nyt Emmistä tossa puhuttiin niin kiinnostais kovasti tietää mistä ne sen pt paperit yhtäkkiä tupsahti? Ite en ymmärrä sitä sen paino jojoilua yhtään, ei mun mielestä mikään terve esimerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin :) Tossa tokaisinkin että menee ortoreksian / ortoreksian oireilun puolelle kun fanaattisesti niuhoaa kaikesta ;D Mietitään vaikka maailman yhtä parhaita urheilijaa Usain Boltia joka hänkin myöntää käyvänsä mäkkärissä aika ajoin :D Kovassa kunnossa ja aika terveen oloinen kaveri silti!

   Elämään rentous ja happi kunniaan! Kova kunto tulee muullakin kun parsakaalilla ja kanalla! Ja kyllä sinne mahtuu jopa alkoholia satunnaisesti ystävien seurassa, jouluruokaa, kakkukahvit, jne. silloin tällöin :) Sanon että sellainen on normaalimpaa jos halutaan verrataan siihen mitä suurin osa tekee.. Ei ihme että monilla ei edes dieetit toimi kun määrätään niin askeettinen ruokavalio jota pitäisi sitten syödä kuukausitolkulla.. Edes itse vaikka hyvä kuri minullakin on itseäni kohtaan en pysty siihen. Se ei tarkoita sitä kuitenkaan että eikö ruokavalio olisi kuitenkin 80-90% fiksua! :)

   Poista
  2. Hei, voit kotisivuilta katsoa mistä ne paperit tupsahti :D Ei en kyllä yhdessä yössä tupsahtanut :D Ja en nyt ihan jojoilusta puhuisi jos nostin KAHDEN VUODEN aikana painoani 12kg kun keräsin lihasta minkä jälkeen halusin ylimääräisestä eroon ja löysin oman ihannepainoni 53-54 korvilta :)

   Poista
  3. Siis paljon olette tehneet työtä blogin eteen, ja ilmeisestikin teette paljon työtä asiakkaidenkin eteen. Nöyränä jättäisin nuudelit sivullisilta kommentoimatta, tuntuupi kateellisuus kolahtavan pahan kerran, onneksi tuntuu tytöillä hyvä itsetunto, etteivät vain lopettaisi blogin pitämistä näitten kälättäjien vuoksi...

   Poista
  4. Täysin samaa mieltä että nyt näillä anonyymeillä kateus iskenyt. Vetää nyt jonkun painon "jojottelu" tähän, samaa "jojoilua" tekevät kaikki kehonmuokkausta harrastavat, ei terhi ole tuossa yhtään sen parempi. Taas joku puhuu joka ei tiedä asiasta yhtään mitään. Ja siihenkin haluan vielä puuttua että emmillä todella naisellinen vartalo ja nimenomaan TERVE ulkonäkö. Toiset ne vetää itsensä hirveiksi lihaskimpuiksi ja ketään mollaamatta tuo naisellisuus näyttää mielettömän paljon paremmalta kuin esim. miesmäiset reidet ja ulkomuoto.. Minä ainakin kuolaan tuota vartaloa ja uskallan sen myöntää.! Siinä teille kateellisille kälättäjille :)

   Poista
 8. Mun mielestä teksti oli huippu! Omat kokemukseni lähipiiristä: kun yritetään kerralla muuttaa liian paljon asioita radikaalisti, dieetti epäonnistuu nopeesti. Jos on tottunut päivittäin veteleen ranskiksia, kiinalaista, mäkkisafkaa, niin rahka-parsa-dieetti on liian suuri muutos kerralla toteutettavaksi. Askel kerrallaan parempaan suuntaan, esim. ranskikset -> ne PAHAMAINEISET NUUDELIT :D -> riisi -> täysjyväriisi.

  Ensin muutos parempaan, sitten parhaaseen. Näin muutokset on helpompi toteuttaa ja ne on pysyvämpiä. Ja niin kuin Terhi sano, lähtökohta huomioiden! Jos asiakas syö jo täysjyväriisiä, niin ei sitä sillon varmaankaan tarvitse ohjata "taantumaan" eli nyt vaikka sit syömään niitä nuudeleita. Tosin oon kuullut, että jotkut ravitsemusterapeutit käyttää tällaistäkin taktiikkaa, jos asiakas on kärsinyt esim. ortorexiasta, ja opetellaan irti liian tiukasta kontrollista ja niuhottamisesta. Mutta se on jo eri asia.

  Tasapaino ruokavaliossa! Tasapainoseen ruokavalioon saa kuulua valinnat, jotka ei aina oo parhaita mahdollisia. Kannattaa lukea Patrik Borgin artikkeleita. Terhi niihin on saattanut jo tutustua, tän bloggauksen perusteella sanoisin ;)

  VastaaPoista
 9. Hieno näkökulma diettaamiseen, Terhi! Olet fiksu, terveellä ja monipuolisella tavalla ajatteleva PT, joka osaa asiansa ja näkee asiakkaansa yksilölliset tarpeet. Joillekin jo tällainen ruokavalion muutos on iso asia ja silloin ei tulekaan keskittyä yhteen nuudelipussukkaan silloin tällöin, vaan miten ruokavalio kokonaisuudessaan on edustettuna. Elämäntapamuutosta tekevälle se nuudeliateria (tai muu tuttu eväs) saattaa motivaation ja jaksamisen kannalta olla tärkeäkin juttu :) Aina on niitä, joilla sisälukutaito ei ole täysin kehittynyt ;) Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 10. Just tämmöisillä neuvoilla pääsee niihin pysyviin muutoksiin!!

  VastaaPoista
 11. En usko et anonyymi joka sanoi jojoilusta on kateellinen. Oon nimittäin itekki näin miehenä vähä kyllästyny samaan asiaan Emmin kohdalla. Eka tulee kuva missä mieletön beba ja seuraavas kuvas ei ookkaan mitään muuta ku ne mitä on silikonilla saatu ja peruukki. Ei se ulkonäkö oo sielä puntarin numeroissa naiset tajutkaa jo!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDpuhut varmaan tehristä etkä emmistä,terhillä tässä on kannut täynnä silikonia ja joka toinen kuva tissiherutuskuva.en muista nähneeni emmiltä sellasta yhtäkään :D ja kun olen livenä nähny tniin menee emmin perä puhtaasti mun top5

   Poista
  2. Noni! Meinasin jo kommentoida et meniks nimet pikkusen sekasin. Kuka täällä on silikoneja esitelly, huh heijaa. Kyllä syypää on "joku" toinen ja itte myös pidän sensuellia paljon seksikkäämpänä ja terveempänä kuin niitä pallosilikoneja tai miesmäiseksi treenattua kehoa ja sitä kun treeniblogin fb täynnä terhin biletyskuvia pikkumekoissa. Tampere on liian pieni kaupunki tuollaiselle terhin touhulel hän tietää mitä tarkoitan

   Poista
  3. kurkkaa kuvajanaa.. :) Ei siellä kyllä jokatoinen ole tissikuva :D Ja pallosilikonit? :) Mistä ees tiedät miltä ne näyttää? ja täynnä biletyskuvia pikkumekoissa? =D öö niitä taitaa olla joku 4/5 koko reilulta parilta vuodelta.. Täynnä.. Nyt luulen että on huomio vain kiinnittynyt niihin.. Toki jokainen saa kokea miten haluaa ja kyllähän minä sen tiedän että ei kaikki minusta todellakaan pidä.. Se nyt on ihan normaalia :) Ja Tampere liian pieni paikka? Siis hä.. Mä elän mun elämää ja omalla tyylillä.. Voisin asua vaikka Laihialla ja elää samalla tavalla.. Mitä se kenellekkään kuuluu ja mitä kaupungin koko siihen vaikuttaa? muistutan nyt vaan että olemme erilaisia.. Elän itselleni en muille Tamperelaisille :)

   Ja jos tissivako nyt jossain kuvassa on näkynyt niin miksi kiinnität siihen noin huomiota? Mulla on 90% urheilutoppi/urheiluliivit päällä.. Sekö että mulla on silikonit tekee niistä kuvista sitten tissikuvia? Jos mulla ei olis niitä implantteja niin olisi sallitumpaa pitää kuvia joissa urheiluliivit? ei nyt mene jakeluun.. Ja miksi provosoitua niistä? :D Telkkarit/mainokset/jne. on kaikki täynnä sitä. Minä olen pieni hiirenpaska kaikkeen muuhun mediaan nähden tissikuvieni kanssa :D

   Tää menee ohi mun ymmäryksen..

   MUTTA toki ollaan julkisesti tuolla blogissa joten altistetaan tietoisesti tälle palautteelle itsemme joten antaa tulla jos kaivertaa.. Ehkä olo helpottaa kun saa haukkua :)

   Surullista jotenkin että pitää noin vihata/tuntea ärsytystä.. Vaikka en tod. oo koskaan sullekkaan tehnyt mitään pahaa? vai oonko?

   Poista
  4. Miten mut edes vedettiin koko tähän nuudelikeskusteluun? :D No, okei.

   Kuten tiedämme se lihasmassan kasvattaminen on suhteellisen hankalaa, jos ei ole plussakaloreita ;) Tämän johdosta se painokin sitten nousee, tottakai. Olin itse niin hiiri ett HALUSIN painoa ja lihasta lisää! Joten se oli ainoa tie siihen. No senkin tiedämme, että kun syö pitkään plussalla niin kertyy väkisinkin läskiä ja ylimääräistä. Näistä halusin lopulta eroon joten karistin 6kg mistä 3kg oli varmasti pelkkiä nesteitä. Tämä oli ihan systemaattista ja toteutin tämän oman kausisuunnitelmani mukaisesti.

   Ja mikä tässä oli nyt ongelma? Löysin ihannepainoni 6-7kg painavampana kuin ennen koko projektia. Olinko silloin terveen näköinen 47 kiloisena? En! Voinko silloin hyvin? En todellakaan.. En oikein lähtisi puhumaan mistään jojoilusta. Pahimmillaan jojoilu on aivan jotain muuta.. Ja miksen olisi käynyt läpi tuota projektia jos pääsin sillä odotettuun ja haluttuun (ja vielä parempaankin) lopputulokseen? Tästä teidän läyhäämisestä puuttuu ihan täysin pointti, varsinkin kun olen nyt terveempi ja paremmassa kunnossa, kuin koskaan aiemmin :)

   Mutta kiitos, niin kehuista kuin haukuistakin :D Jatketaan töitä!

   Poista
 12. Hah, oli hauska lueskella kuinka niin moni kiinnitti huomiota nuudeleihin! :D Tää oli mun mielestä loistava postaus ja muutenkin tykkään lueskella teidän blogia! Ihanan inspiroivia juttuja. Ja varsinkin kun joidenkin fitness blogia lukiessa tuntuu, että "miten hitto ne kerkee tehdä tuon kaiken ja elää nii pirun terveellisesti ja silti olla onnellisia". Uskon kyllä, että täaaä oli kannustavaa puhetta monelle vaikkei ne sitä ääneen snaokkaan, just tän takia ettei aina tartte olla syömässä vaan sitä rahkaa ja raejuustoa jotta voi sanoa syövänsä terveellisesti :) Mut eikös Cheekkikin laula et "Vihaajat vihaa" ;)

  VastaaPoista
 13. Mielestäni hyvä blogi Terhi.

  VastaaPoista
 14. http://www.strengthsensei.com/the-meat-and-nut-breakfast/

  Vähän erilaista näkökulmaa aamiaiseen. Rasvaton maito ja kaurapuuro eivät välttämättä olekaan lyömätön yhdistelmä aamupalaksi painoa pudottaessa. Rasvat puuttuvat siitä yhdistelmästä täysin, ja elimistö, etenkin aivot, tarvitsevat laadukkaita rasvoja enemmän mitä nykyisin suositukset sallivat. Suosituksissa ei ole otettu ollenkaan huomioon aivojen välittäjäaineita, kuten serotoniinia tai GABA:a, tai verensokerin vaihtelua. Kun nauttii rasvaisen ja proteiinipitoisen aamiaisen, välittäjäaineiden pitoisuudet ovat suurempia ja verensokerin nousu paljon tasaisempaa. Tämän ansiosta olo on yleisesti parempi ja energisempi eikä väsymys iske muutaman tunnin päästä puurokulhon nauttimisesta. Itselle ainakin liha ja laadukkaat rasvat aamuisin sopivat kuin nenä päähän. Kaikille tämä vaihtoehto ei varmasti sovi, mutta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

  VastaaPoista
 15. Ihan kiva ajatus, mutta onpa aneemisen kuuloiset ruuat. Jos puuro ei tipu, niin tuskinpa silloin Weetabixistäkään innostuu. Kokeile vielä uudestaan, jos keksisit jotain mikä on hyvää.

  Mä ehdotan, että 2 leipää siirretään aamupalaan ja jätetään rahka pois, kun kerran oli ajatus vältellä tyypillisimpiä dieettiruokia. Kananmuna taas kuuluu aamiaiseen kuin aamiaiseen. Eli 2 leipää, leikkeleitä, 2 munaa keitettynä tai kokkelina, latte ja marja/hedelmäsalaatti.

  Lounaaseen lisätään puolikas avokado ja 20 gr raastettua juustoa. Maito pois.

  Välipala voisi olla hedelmä ja muutama pähkinä tai manteli ja cappucino tai jugurtti ja hedelmä.

  Päivällinen vaikkapa uuniperuna ja 100 gr savulohta, kastike 50 gr kevytkermaviiliä, 1 tl dijonsinappia, suolaa ja pippuria, lisäksi salaattia/parsaa/grillattua kesäkurpitsaa. Tai täysjyväpastaa, 1 rkl pestoa, kirsikkatomaatteja ja 150 gr katkarapuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Hyvä kommentti mutta tämän olikin tarkoitus olla erilainen dieetti ja ei pelkästään siis niitä ns. perinteisiä vaan myös simppeliä ja nopeaa. :)

   Nuo esimerkit mitä annoit kuulostaa juuri sellaisilta mitä ohjeistan yleensä ja mitä vaihtoehtoja yleensä annan asiakkaiden ruokailuihin.. :)

   ja elä sano ;) Aika monelle uppoo weetabix vaikka puuro ei uppoisikaan ;) Tästä hyvänä esimerkkinä jo lapsetkin! :)

   Aika tyypillisissä ohjelmissa mitä teen on aamupalalla vaihtoehtona pari leipää ja esim. kananmunaa, jne.

   Lounaalle tarjoan lähes poikkeuksetta rasvan lähteeksi puolikasta avokadoa sekä välipaloille sitä n. 20-30g pähkinöitä :) Kuten myös hedelmiä :)

   Tämä oli siis tarkoituksella askeettinen ;)

   Lisäksi nuo antamasi vaihtoehdot on oikeasti aika vaativia taas ihmiselle jolla ongelmia ylipäätään ruokailujen kanssa ja rytmien kanssa. Avokado ei kovin monelle uppoa (en voi itsekään sietää), juustoa voi lurahtaa hyvinkin helposti vähän enemmänkin, kananmunia ei kaikki kerkeä aamuisin tekemään, lohen syöminen ei kaikilla onnistu ja valmistus vie aikaa kuten myös uuniperunan..

   Sanon vaan että ihminen jonka rytmit ei toimi alkujaankaan on tuo esimerkkisi jo aika haastava vaikka tosin erittäin hyvä. :)

   Täytyy sanoa että esim. itse kerkeän hyvin harvoin arkisin munia paistelemaan.. Ja tämä koskee aika montaa äitiä.. Illalla kun saat muksut nukkumaan, koiran vietyä, jne. niin kello on pääasiallisesti aika paljon. Siinä sitten vielä laitat tiskit, pyykit, jne.

   Tuleekin aamu niin ai sitä ihanan leppoisaa aikaa.. Ylös, pesut, kahvit, lapsi ylös, muksun aamutoimet, koiralle ruoat, koira ulos, lapsi kouluun, töihin, jne. Jos meidän arkea katsoisit niin saattaisit ymmärtää miksi siinä ei ole aikaa munakkaalle :D Toki joskus teen mutta lähes poikkeuksetta se palaa pohjaan.. Asia on sitten eri kun edellisenä päivänä paistaa/keittää :)

   Mutta en tosiaan halua tyrmätä ehdotelmaasi vaan se oli erinomainen! (y)

   Koitin vaan tuoda tällä AIVAN erilaista perspektiiviä! :) Tässä ei ollut tarkoitus nyt kytätä niitä valintoja niin tarkkaan vaan antaa niin helppo ja yksinkertainen vaihtoehto ihmisille. Nuo on ruokia mitä oikeasti monet syö. :)

   Poista
  2. Minulla on kaksi lasta, työ, yrittäjämies ja perheessä 10 harrastus kertaa viikossa. Yksi niistä on lasten jumppa, jota ohjaan vapaaehtoistyönä. Ymmärrän kyllä mitä kiire on. Suosittelen induktio- tai kaasuhellaa, munakas tai kokkeli syntyy parissa minuutissa.

   Minun pointtini on, että jos tarkoituksenasi oli luoda uutta perspektiiviä siihen, että pysyäkseen tietyissä kalorimäärissä ja ravintojakaumissa, ei tarvitse syödä vain kanaa, parsakaalia, raejuustoa ja puuroa, niin onnistuit valitsemaan aika epähoukuttelevat vaihtoehdot. On aika surullista, että nämä ovat mielestäsi jollekin kiinnostava ehdotus.

   Poista
  3. Niin no.. Tässä nyt toki on se että mistä kukin tykkää.. jo maultaankin.. Yhdelle dieetti jossa olisi makkaraa vaikka sitten HK:n sinistä olisi aivan mahtavaa. Toinen rakastaisi jos siellä olisi kerran viikossa jätsiä. Kolmas hullaantuisi maksamakkarasta.

   Nää esimerkit on tässä mm. siitä syystä että itse RAKASTAN tortilloja ja meidän perheessä syödään niitä todella usein. Rakastan myös ruisleipää. Minun mielestä nuo vaihtoehdot on hyviä koska ei kaikilla ole samat mieltymykset. Minä en itse esim. syö kalaa kun tonnikalan ja makrillin muodossa TAI jos teemme itse loimulohta. Kaikki muut tavat tehdä lohta ovat olleen minun suulle epämiellyttäviä ja se on minun makunystyröiden mukaista. Tää on vähän huono "väittelyn" aihe että onko hiukuttelevia vai ei. Riippuu niin siitä mistä tykkää :)

   Muuten hyvä tuohon liesiasiaan mutta asutaan vuokralla joten ei onnistu :/ Eikä viitsi ostaa tänne sen vuoksi. Me olemme myös erilaisia suorittajia. Osa vain kykenee tekemään enemmän päivisin kuin toiset.

   Poista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Toivon ettei kukaan ota tästä itselleen ruokavaliota. Ruoka-aineet eivät todellakaan ole suositeltavia. Olisin toivonut postausta jossa oltaisiin käytetty laadukkaita ruoka-aine esimerkkejä. Todella surullista että tämä on saanut suuren näkyvyyden ja joku tietämätön ottaa tästä onkeensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Taisi taas jäädä pointti huomiotta koko asiasta? Ei tässä ole mikään ruokavalio vaan yksi esimerkkipäivä kärjistetysti valinnoista joita voi tehdä ja voittaa 10-0 suurimman osan väestöstä ruokavaliot..

   Tämän tarkoitus ei ollut olla "terveellinen ruokavalio" ja tiedätkö siitä huolimatta tämä itseasiassa olisi monelle.. Moni ei edes syö kasvikia/marjoja :) Jogurtit on sokerisia, jne.

   Edelleen.. Ruokarytmit, jne. kaikki pyllyllään.. TÄYSI MUUTOS ruokavalioon ei toimi.. ei pitkällä tähtäimellä.. Mistä lähdetään...? Syödään niitä ruokia joita syötiin ennenkin ja löydetään vaan parempia annoskokoja ja lisäillään ehkä vähän kasviksia.. Panostetaan kuitenkin siihen että löytyy ruokarytmit. Siitä lähdetään pala kerrallaan muokkaamaan parempaan suuntaan..

   Tämä kommenttisi oli sarjaa: Aloita liikkuminen vetämällä ihan täpöt, ota 5-jakoinen kuntosaliohjelma, jne. Ei mitään järkeä..

   Toiseksi joku jolla on ruokavalio jo ihan hyvällä mallilla niin miksi hän vaihtaisi tähän?

   Minähän korostan että olisi viisaampiakin valintoja olemassa.. Vai oletko rehellisesti sitä mieltä että jos on vaikeuksia päästä esim. ylipainosta eroon tai saada edes rytmejä ruokailuun niin paras vaihtoehto on hypätä TODELLA ravintorikkaaseen monipuoliseen hyvin rytmitettyyn ruokavalioon.

   Tässä ei ole liikaa rasvaa. Tässä on hyviä rasvoja. Tässä ei ole liikaa suolaa. Tässä on tarpeeksi kuitua. Tässä on kasviksia. Tässä on vitamiineja ja hivenaineita ihan kohtuullisesti. Tässä on sopivasti proteiinia. Ei liikaa ei liian vähän. Joten otetaan uudestaan?

   Ihan mielenkiinnosta kysyn että jos saisit asiakkaaksi ihmisen joka jojoillut koko elämän niin vaatisitko tosiaan alusta asti viisaita valintoja.

   Sanon vaan että ihminen kun pääsee edes alottaan elämäntapamuutoksen niin pienin askelin eteenpäin. Siitä fiksataan pala kerrallaan. Kuinka moni oikeasti onnistuu täydellä muutoksella? Ihan oikeasti?

   ja kuten sanoin.. Tässä on ihan hyvin kaikkea :)

   Ja ruoka-aineet eivät ole suositeltavia? Toivon perustelua..

   1. Missä vaiheessa Weetabix on muuttunut huonoksi valinnaksi? Se on kuluttajaliiton tutkimuksen mukaan kaupan kaikista muroista TOP3:ssa

   (http://www.kuluttajaliitto.fi/teemat/elintarvikkeet_ja_ravitsemus/tuotevertailut/murot). Siinä on tod. vähän lisättyä sokeria ja siinä on aika korkea kuitupitoisuus muroksi.

   2. Rasvaton maito huono valinta?
   3. Marjat huono valinta?
   4. Skyr-rahka huono valinta? --> lisäaineet?
   5. Broileri huono valinta?
   6. Oliiviöljy huono valinta?
   7. Kasvikset huono valinta?
   8. Salsakastike huono valinta?
   9. Ruisleipä huono valinta?
   10. Tonnikala huono valinta? --> vähän niin ja näin.. Tuorekala olisi parempi mutta hyvä nopea proden lähde kiireessä
   11. Omena huono valinta?
   12. Kalkkunaleikkele huono valinta?
   13. Maustamaton rasvaton jogurtti huono valinta?

   Mitkä myönnän että ei kuulu mihikään "terveelliset listaan" niin:
   1. Tortillalevyt? --> koska ei ole täysjyvää? Parempi kun mäkki..
   2. Ketsuppi? --> on niin pieni määrä että merkityksetöntä
   3. OIvariini? --> 80% margariini olisi parempi.. ei maistu silti monelle.. voi myöhemmin vaihtaa..
   4. Nuudelit -> ei ole mikään terveellisyystuote.. Täyttää mahan silti.. parempi kuin olla syömättä ja syödä sitten illalla ähkyt..
   5. Makeutusaineet.. En edes aio kommentoida tähän..

   Joten otetaan siis uusiksi :D

   "RUOKA-AINEET EIVÄT OLE TODELLAKAAN SUOSITELTAVIA" sanot sinä.

   Voin olla samaa mieltä jos oikeasti perustelet tämän ja pyytää anteeksi koko postausta ja mennä nurkkaan häpeämään miten kehtasin tämän kirjoittaa.. En pysty itse ymmärtämään miksi niin tekisin.. joten kaipaan selvitystä ja vähän sanomista takaisin :)

   Ja on tulossa se terveellinen korkeakalorinen dieettiohjelmakin tässä :)

   Poista
 18. Voi terve näitä kommentteja!!
  Porukalta tainu mennä ihan ohi tää jutun pointti, mikä ei todellakaan ollut minkään fitness kuntoon tähtäävän tai super urheilijan ruokavalio.
  Ajatuksena oli peruspulliaiselle sopivaa ruokaa, joka tosissaan on terveellisempi kuin päivittäiset hamppari ja pitsa mätöt.
  Ei kyse ollut loppuun asti mietitystä ja viilatusta ruokavaliosta missä ei ole mitään vikaa ja mistä ei saa enää terveellisempää.

  Täähän on just sopiva sellaselle joka rakastaa ruokaa turhan paljon(niinkuin minä täällä hei!), ja haluaa lähtee parantamaan omia ruokavalintoja.
  Jokainen täysjärkinen aikuinen ihminen tajuaa senettä jos toiei riitä niin aina totakin ruokavaliota voi muokata terveellisemmäksi. Valitsemalla sitten sitä täysjyvää tai lisäämällä sitä avocadoa tortillaan.
  Itse käsitän tän myös sellasena ruokavaliona jonka takia ei tarvitse lähteä joka päivä erikoisruokakauppaan, koska nämä on niin yksinkertaisia ja tässä on tietyt pääraaka-aineet, eli nämä sapuskat syntyy myös "mitä nyt kaapista löytyy" meiningillä.

  Itse pidän näitä tortilla juttuja ihan mahtavina. Yleensä tulee vahingossa täytettyä ne ihan kaikella, hillintää siis lisää.ja niitä JÄRKEVIÄ valintoja, jouta voi tehdä myös itse ;-)

  VastaaPoista
 19. Mitä mieltä olet tästä: http://www.youtube.com/watch?v=9Hy737EuL-o

  Valitettavasti on ruotsiksi,

  Aiheesta lisää: http://www.tosiruoka.fi/andreas-eenfeldtin-kirja-ruokavallankumous/

  VastaaPoista
 20. Jep, vähän tän kaltaisen esimerkin mun pt antoi mulla, kun kysyin voinko syödä jotain hyvää silloin tällöin. Oon kuitenkin vaan puolkilpaileva harrastelija, enkä todella valmis "luopumaan kaikesta hyvästä". Jos mulle sanottas että nyt loppu kaikki mikä ei oo täydellisen terveellistä, meitsi vastais että nyt loppu tää homma.

  Tää on todella hyvä esimerkki nimenomaan munkaltaisille, jotka ei halua ihan kaikkea vetää äärimmilleen, mutta jotka haluaa kuitenkin pikkuisen parantaa ja tsempata. Hienoa että löytyy PT:itä jotka huomioi senkin vaihtoehdon!

  VastaaPoista
 21. Mun mielestä tuo Terhin esimerkkipäivä näytti herkulliselta! :P en ymmärrä mitä epäterveellistä tuossa on varsinkaan tavalliselle kuntoilijalle. Ei tortilloja ja nuudeleita varmaan joka päivä syödä :D

  Tuntuu, että viime aikoina ruokailusta on tehty kauheaa rakettitiedettä, että jokaisen kuntoilijan pitää punnita joka ikinen makaroni ja noudattaa tarkkaa ruokavaliota, muuten ei tule tuloksia. Media tuputtaa erilaisia laihdutusniksejä ettei enää osata ajatella itse mikä on terveellistä ja mikä ei.

  Itsellä ainakin totaalikielto esim. leipä aiheuttaa vaan suurempia mielitekoja... :D siis kohtuus kaikessa!

  -Linda

  VastaaPoista
 22. Hienoa työtä Terhi! Tykkään sun tyylistäsi ja paneutumisestasi asioihin. Muutamat leukojenlouskuttelijat voisivat joskus käydä lukemassa blogin arkistoja ja todeta, kuinka paljon työtä on tehty. Itse luin juttuja viikko sitten ja hämmästyin. :) Käyn näillä sivuilla hakemassa hauskoja vinkkejä treenaamiseen yms. Olisin sillain tylsä tyyppi personal trainerille, että taidan olla vähän liian kunnollinen. :) Paino ei ole koskaan jojoillut, olen aina urheillut, rakastan treenaamista ja syön lähes pelkästään itse tehtyä, hyvää ruokaa. Itse ihmettelen sitä, miten liikunta ja ruoka, kaksi niin normaalia, päivittäistä asiaa, ovat karanneet niin monilta kätösistä. Mennään ääripäihin kaikessa eikä kohtuus ole enää mikään hyve. Tuntuu välillä, että moni elää koko ajan kuin maailmanloppu olisi just tulossa: hälläväliä millään. No, hyvä että sun ja Emmin kaltaisilla riittää töitä, sillä tietotaitoa ja oikeanlaista joustavuutta ainakin sulla riittää. Keep up the good work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo on niin totta! Ei tartte vielä äärimmilleen kaikkea :) Itsekin koen olevani hyvässä kunnossa ja rehellisesti kyllä mä saatan syödä joskus nuudeleita TAI JOPA jonkun saarioisten valmisruoan jos mitään muuta ei oo tarjolla/en kerkeä.. Ei maailma siihen kuole.. tai minä.. tai mun kunto/terveys.. Ei suurinta osaa ihmisistä kiinnosta syödä vaan kasviksia ja puhdasta ruokaa koko ajan + paneutua siihen 110%. Ihmiset on erilaisia. Kyllä ne ihmiset on elänyt 100-vuotiaiksi ihan peruspöperöllä eli nakkikeitolla, perunamuusilla, voilla, jne. Ei mitää avokadoja, erikoispähkinöiotä, jne. oo edes aina ollut meillä suomessa.. :)

   Mutta tosiaan jollekkin on normaalia olla todella tarkka ruokavaliosta.. Kun kuitenkin puhutaan enemmistöstä ihmisiä ja aletaan tarkasti seuraamaan mitä kaupassa hihnalle menee niin monen kohdalla pienikin muutos ruokavalioon olisi iso juttu.. jo pelkästään jogurtin vaihtaminen sokerittomaan/rasvattomaan vaihtoehtoon :) tai metukan vaihto kalkkunaleikkeleeseen. Siitä voi kuukausien/vuosien varrella sitten askel kerrallaan korjailla aina yksittäisiä juttuja :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.