keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Yleisiä kuulumisia ja persoonallisuuden pohtimista (Terhi)

HUHHEIJAA!! :D

Jo on ollut tammikuu ja vielä pahempi helmikuu! :D Muutto ja se viikon sairastelu teki tehtävänsä tehtäville ja luonnollisesti hommia jäi siis rästiin :D Aah yrittäjän arki :D Rakastan siis tätä että olen yrittäjänä mutta on tässä myös puolensa sillä kukaan ei tee sun töitä jos oot lomalla tai sairaana.. No mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Tehtävillä ei ole ote enään Terhistä vaan Terhillä tehtävistä :)

Hetken se otti ja tämän vuoksi mm. kirjoittelu jäi vähemmälle koska oli vain yksinkertaisesti priorisoitava.. Ensin perhe, sitten työt ja vasta tämän jälkeen treenit ja harrastukset (esim. blogi).

Joskus mietin että miksi ihmeessä teen aina näin? Tarkoitan sitä että miksi minulla pitää olla niin monta rautaa tulessa? Viimeiset pari vuotta olen ollut koko ajan täysipäiväisesti töissä, hoitanut kodin yksin (mies aina reissussa), treenannut tavoitehakuisesti, käynyt koko ajan jotain koulua (kirjanpitoa, yrittäjyyttä, liikuntalääketiedettä, projektinhallintaa, jne.) sekä lisäksi kaikki harrastukset (mm. blogi).

Kaiken tämän lisäksi minulle ei riitä että teen te jotenkin vaan minun tulee selviytyä niistä erinomaisesti! :D Mieskin aina nauraa ennen noita yliopiston tenttejä kun stressaan että menee huonosti ja tokaisee "sä saat taas 4-5 kuitenkin" ja niinhän siinä aina käy. Oli aine mikä tahansa niin saan sen 4-5 lähes poikkeusetta.. Ja 5 on siis paras eli ei asteikolla 4-10 :D

Nyttenkin tuli mahdollisuus hakea Pirkanmaan nuorten yrittäjien hallitukseen joten hain ja pääsin. Nyt räpellän myös siellä ideoiden nuorille pirkanmaalaisille yrittäjille mm. verkostoitumistapahtumia ja lisäksi olen mukana muutamassa muussa projektissa jossa mm. kehitetään liikuntapalveluita.

Sitten on vielä tämä kisajuttukin.. ohhoh.. :D

En tee sitä sen takia että haluaisin olla jotenkin parempi kuin muut.. päinvastoin kadehdin satunnaisesti ihmisiä jotka osaavat tyytyä.. Miten ihmeessä teette sen!!??

Toisaalta oon aina ollut tälläinen.. Olen koittanut olla vähempään  tyytyvä ja koittanut elää rauhallisemmin.. Tein aikoinaan sen ratkaisun kun menin Fonectalle töihin hoitamaan erinäisiä asiakaspalvelutehtäviä. Olin tuossa työssä pari vuotta ja oikeasti viihdyinkin.. Kuitenkin huomasin että jo parin kuukauden päästä aloituksesta olin jo AMK:ssa avoimessa opiskelemassa sekä samalla yliopistossa.. Ja sitten tuli blogi, jne. Se EI VAAN YKSINKERTAISESTI SOPINUT MINULLE! :D Toisaalta oon todella ADHD ja se on mun heikkous mutta myös vahvuus ehdottomasti.. Mä rakastan projekteja, mä rakastan sitä että on kaikenlaista meneillään..  Toisaalta oon kyl erittäin tehokas ja siitä olen myös työnantajilta saanut aina suurta kiitosta. Mun ahdh-luonne joka pakottaa mut jatkuvasti luovimaan + energinen yliaktiivisuus ja sen myötä tehokkuus.. Enkä suostu tekeen mitään töitä töitä puolihuolimattomasti.. Siksi uskon että tämä nykyinen tapa elää sopii minulle.

Toisaalta minustahan ei ole mihinkään pitkäkestoiseen työhön joka vaatii hirveästi kärsivällisyyttä, jne. sekä saatan olla jopa hieman huono työntekijä sen vuoksi että kyllästyn ja vaadin muuntuvuutta..

Kaikella on puolensa.. Toisaalta voisin olla tosi hyvä jossain jos keskittäisin energian tiettyyn juttuun vain enkä säntäilisi kaiken parissa? Toisaalta olen ideoija ja innostuja joten osaan aloittaa projekteja, jne. mutta tarvitsen ihmisiä jotka osaavat jarruttaa minua ja huolehtivat töistä jotka vaativat pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä.. Huomaan olevani usein jo vaiheessa kaksi kun ykkönenkin on vielä kesken :D

Ehkä nää mun hymiötkin joita joku analysoi viime postauksessa (kuten myös liian spontaani kirjoittaminen ja sen myötä tulevat kirjoitusvirheet) kertoo vaan siitä että oon tällänen..?!?! tai sit e oli oikeessa ja mun lääkitys ei oo kohdallaan.. (ei mulla oo lääkitystä) mutta oon kyl joskus miettinyt että jos söisin rauhoittavia niin miten se vaikuttaisi?

Toisaalta mitä väliä sillä on? MÄ OON MÄ ja muuksi en muutu! :D Jokainen syntyy erilaiseksi ja jokaisella on omat vahvuudet ja heikkoudet.. Kuten mulla.. Mun mielestä se on vaan lahja että ollaan erilaisia ja uskalletaan olla rehellisesti sitä mitä ollaan.. Mä olen mielestäni mm. hyvä äiti vaikka en pullaa paistakaan joka päivä ja vaikka en ollutkaan niitä äitejä jotka istui kaikki päivät leikkipuistossa.. Mä oon niitä äitejä jotka pelaa muksunsa kanssa hirveellä raivolla yhdessä huutaen pleikkaria ja nauretaan yhdessä vääränä :D Me pelleillään ja vitsaillaan ja joskus myös huudetaan.. Mulla on ihana fiksu poika jolla on selkeästi myös hieman energinen ja rempseä persoona (ihan kuin äitinsä).. Mä pidän huolen tärkeistä asioisa joita on mm. ruoka, nukkuminen, kotitehtävät, hygienia, ulkoilu, jne.
Aikoinaan stressasin ja häpesin sitä että en ollut pullantuoksuinen äiti.. ja se tuntui tosi pahalta.. olin myös pahantuulinen koska en voinut olla tämä kiiltokuva-äiti.. Nyt uskon että olen parempi äiti kun olen vain se mitä olen.. Toisaalta opetan ehkä lastani siihen että ei tartte olla kaavojen mukainen?

Tai sit mä vaan luulen.. uskon silti intuitioon että teen oikein!

Tästä tulikin mieleen että oletteko kuulleet ENNEAGRAMMISTA?

Töissä tehtiin se aikoinaan ja tosiaan mun luonnetyyppi on 7 - innostuja

Näitä testejä voidaan käyttää mm. työntekijän palkkauksen yhteydessä henkilön arviointiin :D

TÄSSÄ MUN LUONNETYYPIN ANALYYSI:

eloisa * iloinen * idearikas * innostava * visionääri * optimistinen * monipuolinen * seikkailija * korkealentoinen * hauska * myönteinen * vaihtelunhaluinen * nopea * inspiroiva * kekseliäs * eteenpäin menevä * spontaani * monilahjakkuus * lyhytjännitteinen * kärsimätön * itseverma * vapautta kaipaava *
 • Osaa temmata toiset mukaansa iloiseen tekemisen meininkiin
 • Kykenee helposti hoitamaan monta asiaa samaan aikaan
 • Tekee nopeita päätöksiä
 • Pitää enemmän hankkeiden ideoimisesta ja aloittamisesta kuin niiden viimeistelystä ja lopettamisesta.
 • Innostuu helposti uusista, mielenkiintoisista asioista
 • On usein viihdyttävä ja huumorintajuinen seuramies / - nainen
 • Ajoittain lupaa liikoja tai vain unohtaa lupauksensa
 • Voi olla joskus hätäinen ja levoton sekä turhautua nopeasti
 • Viihtyy mielellään parrasvaloissa
 • Optimisti, joka osaa kääntää asian kuin asian positiivisemmaksi, parhaiten päin
 • Ei aina kuuntele kanssaihmisiään tai osaa ottaa heitä huomioon
 • Pystyy nopeasti keksimään ainakin yhden ratkaisun ongelmaan kuin ongelmaan
 • Voi olla vaikeuksia löytää mitä todella haluaa elämässään, koska on niin paljon hyvää tarjolla
 • Ei sopeudu byrokratian rattaisiin eikä pidä rutiineista
 • Voi olla vaikeuksia tasapainottaa idealismia ja käytännön realismia
 • Huomio suuntautuu usein tulevaisuuteen ja siihen mitä kaikkea kivaa voisikaan tehdä
 • Omaa hyvän mielikuvituksen ja tykkää leikkiä ajatuksilla
 • Vapaus on tärkeä arvo, aina pitää olla vaihtoehtoja

Seiskat nauttivat uusista ideoista, ihmisistä ja seikkailuista. He ovat hurmaavia, energisiä, myönteisiä ja täynnä uusia ideoita. Seiskalla on yleensä monta rautaa tulessa yhtä aikaa ja hän on usein juuri tulossa matkoilta, lähdössä jonnekin tai ainakin suunnittelee toteuttavansa jonkin hauskan projektin lähiaikoina. Seiskat pursuavat innostunutta energiaa, ideoita ja uusia suunnitelmia. Seiskoilla on ainutlaatuinen kyky nähdä asioiden mahdollisuudet ja valoisat puolet. He ovat luonnostaan optimistisia eivätkä lannistu esteistä kovin helposti. Seiskan aktiivinen mieli keksii yleensä ulospääsyn hankalista tilanteista ja ratkaisun pulmaan kuin pulmaan. 

Seiskat ovat loistavia ideoimaan uutta ja heidän vilkas ja luova mielikuvituksensa tuottaa joskus enemmän ideoita kuin mitä he ehtivät käytännössä toteuttaa. Seiska saattaa jättää asioita myös puolitiehen tai velvollisuuksia hoitamatta, jos hän tuntee, että ne rajoittavat liikaa hänen vapauttaan tai hyvän olon tunnettaan. Koska Seiskalle on tärkeää säilyttää oma vapautensa ja onnellisuutensa, hän kokee rajoitukset ja tiukat säännöt joskus pikkumaisina ja ahdistavina. Seiskat tekevät yleensä oman päänsä mukaan eivätkä anna toisten eriävien mielipiteiden liikaa hidastaa tahtiaan.

Seiska on nopea liikkeissään ja keräilee mielellään uusia kokemuksia ja seikkailuja. Seiskat ovat usein hyvin perillä trendeistä, uusista ravintoloista, huvituksista ja matkailuvaihtoehdoista, sillä he ovat yleensä kokeilleet niin monia asioita. Seiskan kokemusten keräily ja nautiskeleva elämäntyyli peittää joskus alleen levottomuutta ja tylsistymistä jokapäiväisiin arkisiin asioihin. Seiska pyrkii pysymään innostuneena ja vauhdikkaana eikä kohtaa mielellään elämän epämukavia tai kipeitä asioita. Pitkästymisen ja paikalleen juuttumisen pelko pitävät Seiskaa aktiivisesti liikkeessä, eikä hänen ole aina helppo hidastaa tahtiaan tai huomata omia tai toisten todellisia tarpeita.

Seiska pyrkii tekemään elämästään mielenkiintoista ja on yleensä hyvä luomaan ympärilleen iloista mieltä ja energistä tunnelmaa. Seiskat ovat luontaisen hyviä esiintymään ja viihdyttävät ja kertovat tarinoita mielellään. Seiskat ovat parhaimmillaan eloisia, innostuneita, joustavia ja hyväntuulisia. Seiska on usein monilahjakas ja aikaansaava yleistaituri, joka oppii asiat nopeasti. Hän on kiinnostunut monista asioista ja hyvä yhdistelemään kiinnostuksen kohteitaan luovasti yhteen joksikin uudeksi ja mielenkiintoiseksi. Seiskat ovat parhaimmillaan kuin taikaliemeen pudonneita ihmelapsia, joiden uskoa elämän ihanuuteen on vaikea horjuttaa. Elämä on Seiskalle nautinto ja parhaimmillaan hän on kokemuksistaan ja elämästään syvästi kiitollinen.

(Tekstit sivuilta www.namaste.fi ja eegee.fi)

TUON TESTIN VOIT TEHDÄ MYÖS ITSE OSOITTEESSA: http://www.enneagrammitesti.fi/


Ehkä siinä oli tarpeeksi analysointia tälle päivälle :D Sitten yleisiin kuulumisiin.. Treenit kulkee, painoa on nostettu, pari päivää sitten pääsin dieetillem yritys rullaa, asiakkaita on, muksu kasvaa, koira on yhtä höhlä kuin ennenkin, jne.. Eipä siis mitään uutta :D Tässä kuitenkin pieni kuvakollaasi viime viikkojen erinäisistä tapahtumista..
Meidän juniorille tehtiin sen kerrossänkyyn tollanen alamaja mitä meidän koira kyllä tuntuu rakastavan eniten ja myllää noiden tyynyjen kanssa :D 


Sain äiti-Diplomin Lucakselta yksi päivä! :D Huonosti näkyy mutta se oli tehnyt tuon kortin ja siinä lukee mm. "Olet ihana",  jne. ja palkintona Omar-karkki :D <3

Aloitin myös voimistelun kolme viikkoa sitten ja ihan ok menee! on kyllä pirun vaikeaa! :D 

www.easyway.fi teki taas kehonkoostumusmittauksen mulle! <3 aijaij! ei ollut sellaista kehitystä kuin toivoin! :D

Yritin tehdä jotain säälittävää vertailua mun IDOLIIN eli Nathalia Meloon :D pitkä on matka!! :D 

Meidän salille tuli portaat!! <3 HAHA! :D ihan parhaat! 

Kävin tuossa Bodycampin Body-seminaarissa ja kuvassa Tapani valkonen juuri kertomassa jotain.. no idea mistä tässä kuvassa oli puhetta mutta eipä sen väliä :D

Poju pukeutui Leijonien pelin aikaa kouluun vähän suomivaatetukseen <3

Mun Foamroller <3 Tähän oon ihan rakastunut!! 

Pullistelua ja olihan munkin pakko hankkia noi SixDeucet! <3 

Sitten käytiin vähän leffassa (huomatkaa terveysruoat) :D

Kotipunttikselta vähä reenikuvaa! :D

Sitten oli vähän koulutusta taas lisää ravinnosa.. kuvassa tutkitaan rasvojen laatuja.. 

Ja sitten GoGo:lta kuvaa kesken treenien :D 

Tän murakan painon 66kg ikuistamista :D

Kävin Jyväskylässä myös vähän kouluttautumassa ja yövyin hotelli Albassa mikä oli siis tosi ihana hotelli mut en kestänyt kuinka vanhanaikaisia juttuja siellä oli :D Ensinkin menetin hermot kun yritin avata ovea.. eli kortti sisään, kortti ulos ja ovi auki.. no hiivatti eihän se ovi auennut kuin pitämällä sen kortin siellä sisällä.. :D

Pumppikuvaa taas kotisalilta :DPidettiin perheiltaa ja ostettiin näin keväästä piparia :D Lucas sai tehdä meille kaikille omat piparit! <3 Siinä on sii meidän perhe! <3

Uuteen kotiinkin muutettiin ja tässä vähän kuvaa olkkarista.. :)

ja keittiö + olkkari

Ja mun työhuone.. 


Eipä mulla muuta tällä kertaa! :D Viikon sisään tulossa asiaa lisäravinteista, tuotteita testiin myös lukijoille, omasta ruokavaliosta juttua, lempiliikkeitä, jne. :)

Palataan!! 

-Terhi- 
comments

13 kommenttia:

 1. Täytyy käydä tekemässä toi testi! En oo ennen kuullutkaan tollasesta...

  Vau mikä koti! :) Ihanan tunnelmallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se oli ihan hauska! ja oli kiva silloin töissäkin huomata kuinka ihmisillä on tosiaan aivan eri tulokset :) ja yllättävää niin meni kaikilla yksi yhteen :)

   Poista
 2. Moikka! Löysin vähän aika sitten teidän blogin ja tosi mielekästä luettavaa on ollut! Seuraan teitä jatkossakin :) itsekin aloitin juuri salitreenin! Tsemppiä! -nina91

  VastaaPoista
 3. Heips! Käyn itsekin Gogolla keskustan saleilla, oon miettinyt kävisinkö testaamassa myös expressejä. Lähinnä sen takia, kun keskustan saleilla on kauheasti ruuhkaa varsinkin iltapäivisin/alkuillasta. Onko express tilava ja riittävästi painoja/laitteita yms. esim. useampia prässejä/smithejä/kyykkypaikkoja? Kiitos erittäin motivoivasta blogista :) -L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Express on itseasiassa tosi miellyttävä erityisesti päivisin käydä :) Alkuilta n. 5-7 välillä on hieman ruuhkainen myös siellä :/ mutta esim. 12-16 on oikein hyvää aikaa ja rauhallista :)

   Laitteita on kyllä :) partolassa on yksi smith (usein vapaa), pari kyykkypaikkaa ja pari prässiä :)

   Ei ole koskaan tullut tilannetta että enkö olisi siellä treenejä saanut tehtyä :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta, pitänee joskus käydä kokeileen Partolaa/Lielahtee :)

   ps. Ei kyllä ollut mikään "itserakas" teksti vaan musta on ainakin hienoa, että tiedostaa omat vahvuudet ja heikkoudet. Kunpa itsekin osais olla yhtä positiivinen ja osata kehua itseä eikä olla niin vaatimaton :) -L

   Poista
 4. en oikeen tajunnu postauksen tarkoitusta? itsekehu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Haha! no toisaalta en epäile miksi tulee sellainen ajatus.. Nyt jälkijunassa kun luen niin sellaisen vaikutelmanhan siitä saa :) Se ei ollut kuitenkaan tarkoitus :) Ja toisaalta itsekehuhan on toki terveellistä ja pitää olla ylpeä itsestään ja uskaltaa tuoda oma ylpeys esille :)

   Ihmiset niin kovin hleposti vähättelee itseään mutta miksi? Kyllä kovasti voidaan heikkouksista puhua mutta jotenkin siihen että kerrotaan hyvistä puolista suhtaudutaan kovin negatiivisesti.. en ymmärrä miksi?

   Mutta jutun pointti oli siis vain analysoida itseään kun mulla sattui oleen päivä että ihmettelin että miksi hiivatissa oon niin suorituskeskeinen ihminen ja se ahdisti silloin joten purin ne ajatukset tänne blogiin tekstiksi.. muistuttaakseni itseäni siitä että millainen minä vain olen ja hyväksyäkseni sen :)

   Kovin vaikeaa olisi elää jos miettisi vain sitä mitä muut ajattelee.. Valittaisi ja surkuttelisi..

   Viisas tuttavani kerran toi ilmi huomion minkä tehnyt mm. kahviloissa.. itsekin tähän kiinnittänyt huomiota..

   Kun ihmiset/ystävät näkevät toisiaan esim. kahvilassa niin keskustelu alkaa usein jonkinlaisella valittamisella, pahan puhumisella, juoruamisella, itsesäälillä, miehen/naisen haukkumisella..? miksi? Miksi se keskustelu ei voisi olla esim. positiivinen ja kertoa toiselle kehuja, kertoa kuinka itsellä menee joku asia hyvin, olla puhumatta pahaa muista, jne. Kun todellisuudessa negatiivisella lässytyksellä tulee vaan pahempi ja ahdistuneempi mieli..

   Ja tämä on nyt siis vain minun ja tämän toisen henkilön näkemys.. joku voi olla eri mieltä.. enkä missään nimessä kiellä että eikö huonojakin asioita ole hyvä puhua mutta esim. pahan puhuminen ja juoruaminen on idioottimaisinta mitä voi tehdä :D

   Mutta juu spontaani kirjoitus jolla ei ollut tarkoitus kehua itseään vaan pohtia sitä miksi en olisi joskus itselleni vähän armollisempi :)

   Poista
 5. Siis tämähän oli kivaa luettavaa..."ei kauhiaa", oletko kateellinen kenties?

  VastaaPoista
 6. Kuinka salilla kiinteytetään kroppaa? Millaisilla painoilla ja kuinka paljon toistoja yms... Ja tarviiko kiinteyttävän salitreenin jälkeen palkkaria? Ihanaa jos jaksatte vastata :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.