tiistai 14. elokuuta 2012

Lisäravinteista (T)

Lisäravinteista


Hei,

Ajattelin kirjoittaa nyt lisäravinteista hieman. Tiedän että jotkut ei välitä käyttää mitään ylimääräistä ja en kiellä etteikö esim. luomuruokavalio olisi hyvästä. Itse kuitenkin tykkään noita pillereitä popsia ja luotan niiden tehoon (ainakin joidenkin).
Myös Protskuvalmisteet helpottaa elämää. Nopea tehdä hyviä treeniruokia jotka ei välttämättä tarvitse mm. jääkaappia tai saa nopeasti valmiiksi. Maitorahkaa ja raejuustoa kun ei jaksa koko ajan vetää.
Tulen kirjoittamaan varmaan joskus siis tarkempaa infoa mistä on kyse missäkin lisäravinteessa ja milloin tai miksi jotakin kannattaa syödä, mutta nyt siis avaan vain kaikki lisät mitä minun kaapistani löytyy ja lyhyesti niiden käyttötarkoituksen.

(Osa tuotteista vasta matkalla Fitnesstukusta kotikaappiin)

1. Proteiinilisät


(Huolehditaan minimaalisesta lihasmassan menetyksestä dieetin aikana ja treenatessa maksimoidaan lihaskasvu. Tukee laihtumista. Pitää hyvin kylläisenä. Helppoja välipaloja ja nopeita tehdä mm. treenin jälkeen. Tulee paljon halvemmaksi kuin protsku-patukat)


Fast HERA80 Minttusuklaa 

Tämä on ehdoton lempparini. Helppo juoda. Sekoittuu hyvin ja älyttömän hyvän makuinen
Manninen Nutraceuticals Oy- Protein Pudding 
(Itseltä löytyy suklaa ja vanilja tulossa postissa)
Älyttömän hyvää! Löysin tämän tuotteen juuri ja rakastuin heti! Myös junnu tykkää tästä ja kiva välipala hänellekkin. Huippuhyvää! Toki pitää tehdä ensin ja vasta parin tunnin päästä syödä mutta itse teen kerralla noin 5-6 annosta ja ne on 48 tuntia aikaa syödä. (Tuote sisältää 72-82 % proteiinia ja siinä on kolme parasta proteiinin lähdettä: munanvalkuaista, denaturoimatonta heraproteiinia ja denaturoimatonta misellaarista kaseiinia)Whey80 Star Nutrition - Minttusuklaa
Uusi tuttavuus minulle ja vasta saapumassa postissa =)
Kuitenkin siis heraproteiiniseos

Star Nutrition Triple Pro 85 (Banaani + Suklaa)
Uusi tuttavuus myöskin ja postissa saapumassa kotiin.  (Triple-Pro 85 koostuu ensiluokkaisista proteiinilähteistä; 50 % heraproteiini-isolaatista, 25 % maitoproteiinista, 25 % muna-albumiinista, peptidiin sidotusta glutamiinista.)


2. Ateriankorvikkeet

Erinomaisia mm. dieetin aikana tai välipaloina. Sisältää pääasiallisesti aina protskut, kuidut, rasvat, hiilarit sekä vitamiinit ja hivenaineet. Yleensä kaloreita 130-250/annos


Quick Diet Complete - Star Nutrition
Näitä on vuosien saatossa tilattu satoja pusseja! Helppoja ja hyviä! Töihin helppoja välipaloja ja dieetillä menee myös lounaasta ja päivällisestä.
(Quick Diet Complete on täydellinen ateriankorvike nopeaan ja varmaan painonpudotukseen. VLCD*:lle ominaista on vähäkalorinen (<800 kcal/päivä), mutta kaikkia tarvittavia ravintoaineita, tarpeellisessa määrässä, sisältävä dieetti. Quick Diet Complete (5 pussia) jaetaan päivän aikana moneen ateriaan. Yksi annos sisältää 155Kcal, 19g Protskuja, 10g hiilareita, 5g kuitija ja 3g rasvaa + vitamiineja ja hivenaineita)


3. Rasvanpolttajat 

En oikein tiedä luotanko näihin. Haluaisin ainakin mutta vaikka olenkin skeptinen niin syön näitä kuitenkin :D CLA ja vihreä tee ovat ainakin sellaisia mihin uskon 100% tutkimusten perusteella.


Animal Cuts
Kovasti tätä kehuttiin ja sanotaan että Animal Cuts on jotain ihan muuta. Se on kehitetty ilman kompromissejä saavuttamaan ammatillisia tuloksia kehonrakennuskilpailussa. Verrattuna muihin rasvanpolttotuotteisiin Animal Cuts toimii enemmän kuin termogeenisesti.
Haluatko lihakset hyvään kuntoon ja samalla pitää painoa hallinnassa tai varmistaa painon laskua. Jokainen yhden päivän annospakkaus sisältää 28 aktiivista ainetta (21 päivää) lähes 7 400 mg puhtainta rasvanpolttoseosta mitä markkinoilta on.
Termogeeni kompleksi750mg*
Kofeiini (180mg), kolapähkinä, guarana, yerba mate, vadelmaketoni, coleus forskohlii, evodiamiini.
Metabolinen kompleksi 750mg*
Vihreä tee uute (98% polyfenoleja/45%EGCG), oolong teeuute (50% polyfenoleja), musta teeuute (60% polyfenoler), kahvipapu-uute (50% polyfenoleja), valkoinen tee uute (90% polyfenoleja)
Tyroidkomplex350mg*
    L-tyrosin, olivbladsextrakt (15% oleuropein), salvia officinalis
*
Diureetti kompleksi800mg*
Voikukkauute (sisältää taraksoli, tarakseroli), Uva Ursi uute (sisältää arbutiini, metyyli-arbutiini), hydrangea juuri, buchu lehdet, junipermarjat, sellerisiemen
Nootropiskt komplex500mg*
DMAE (dimetylaminoetanol), bacopa monniera (innehållande bacopasider A & B), β-fenyletylamin (β-PEA), xantinol nikotinat, huperzin A
Kortisolin ehkäisevä kompleksi300mg*
Aschwanganda kompleksi (sisältää withanolider), ruusunjuuriuute (sisältää rosaviineja), SerinAid®, magnoliakuoren uute

CCK edistävä kompleksi300mg*
Cha-de-bugre, omenapektiini, jojoba siemen uute (sisältää simmondsia)

Biosaatavuuskompleksi250mg*
Inkiväären juuri (gingerol, shogaol), kayenne, greippi (6,7-dihydroxybergamottin), kversetiini, narginiini (sitrus), Bioperine®


Star Nutrition CLA Advanced + Leader CLA + 1400mg
 
CLA on todistetusti varma ja tehokas rasvanpolttovalmiste.
Tutkimukset osoittavat, että CLA auttaa kehoa vapauttamaan verinahan alla olevaa rasvaa, varsinkin epäterveellistä vatsan alueen rasvaa, vähentämään rasvan varastoitumista rasvasoluihin ja lisäämään rasvatonta lihasmassaa.Vähentynyt rasvan määrä ja lisääntynyt lihasmassa auttavat ylläpitämään perusainevaihduntaa (BMR), ja enemmän kaloreita palaa joka päivä. Clarinol™ CLA ei ainoastaan ole tehokas rasvanpolttaja vaan auttaa myös painonhallintaan painonpudotuksen jälkeen. Erityisen hyvä tulos saavutetaan, jos samaan aikaan harjoitellaan säännöllisesti ja syödään tasapainoista jo monipuloista ruokaa.CLA-valmiste voidaan suosiolla yhdistää omega-3-valmisteeseen verisuonten terveyden optimoimiseksi. CLA on täysin luonnollinen rasvahappo, jota on pieniä määriä elintarvikkeissa, esimerkiksi lihassa ja maidossa. Clarinol™ CLA valmistetaan ohdakeöljystä patentoidun menetelmän avulla, jossa vaikuttavat CLA- isomeerit (c9,t11 ja t10, c12) tiivistetään maksimaalisesti.)

Ripped Fuel 5X Twinlab
 • Parantaa rasvan palamista
 • Estää lihasten hajoamista
 • Parantaa ravintoaineiden imeytymistä
 • Vähentää kehon rasvaa
 • Parantaa suorituskykyä ja estää väsymystä

Kuinka Ripped Fuel 5X toimii?
Ripped Fuel 5X toimii 5 eri mekanismin avulla.
Termoenergeettinen sekoitus + Kofeiini – Tämä termogeeninen sekoitus, sisältäen cayennehedelmää, Rhodiola Rosea-juuriuutetta, kanelia ja inkivääriuutetta ja kofeiinia parantaa rasvan palamista nostaen kehon lämpötilaa.
Kromipilolinaatti – Kromi suojelee lihasmassaa rasvanpalamisen yhteydessä.
Bioperine® – Mustapippurihedelmän uute parantaa ravintoaineiden imeytymistä.
Yrttisekoitus – Yrttiuutesekoitus, joka koostuu baical skullcap-juuresta ja mustasta catechu barkista, vähentää kehon rasvapitoisuutta estämällä sokeria muuttumasta rasvaksi ja pienentämällä näläntunnetta.
B-vitamiinit ja Rhodiola Rosea – parantavat suorituskykyä ja vähentävät väsymyksen tunnetta ja ylirasituksen tunnetta.
Lose It! Workout

Star Nutritionin uusi Lose It! Workout lisää tehoa, stimuloi keskushermostoa, vaikuttaa termogeenisesti, piristävästi ja polttaa rasvaa. Sisältää 11 ainetta, joiden yhteisvaikutus maksimoi tehoa ja tehokasta rasvanpolttoa.

Mitä Lose It Workout sisältää?

Tiamiinia (B 1)
Tiamiini on B-vitamiini, joka stimuloi hiilihydraattien aineenvaihduntaa ja aivojen ja hermojen signaalijärjestelmää. Parantaa lihastoimintaa, keskittymistä ja valppautta.

Niasiini (B 3)
Niasiini on B-vitamiini, joka lisää elimistössä nikotiinihapon ja Nikotinamid-Adenin-
Dinukleotidin (NADH) määrää. Nikotiinihappo laajentaa verisuonia ja avaa koko verenkiertojärjestelmän ravinnon saannille. NADH tarvitaan solujen mitokondrioiden energian (ATP) saantiin.

Kofeiini
Kofeiini on keskushermostoa piristävä ja yleisesti tehoa lisäävä aine. Kofeiini lisää rasvan vapautumista ja helpottaa rasvan palamista ja sen käyttöä energiana. Aineenvaihdunta vilkastuu. Kofeiini vaikuttaa ruokahaluun hillitsevästi ja poistaa nestettä.

Cayennepippuri
Kapsaisiini on cayennepippurissa esiintyvä polttava aine. Cayennepippuri stimuloi hormonien erittymistä esim. noradrenaliini ja adrenaliini, jotka lisäävät elimistön energian polttoa myös levon aikana.

Vihreäteeuute
Vihreässä teessä esiintyy voimakkaita antioksidantteja, jotka suojaavat soluja oksidatiiviselta stressiltä. Monet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet vihreän teen myönteisiä vaikutuksia verensokeri- ja verenrasvatasoihin, sekä teen stimuloivan rasvanpolttoa.

Salvia Sclarea
Salvia Sclarea-uute kiihdyttää varastoidun rasvan muuttumista energiaksi. Salvia Sclarea aikaansaa jatkuvan lipolyysin (rasvan hajoamisen), myös levon aikana.
ALA 400mg
 
ALA - Alfalipoiinihappo
ALA - Alfalipoiinihappo - on vahva antioksidantti joka tehokkaasti nopeuttaa rasvanpolttoa ja antaa lihaksille energiaa. Star Nutrition ALA lisää myös kreatiinin tehoa.
Alfalipoiinihappo on yksi voimakkaimpia tänään tunnetuista antioksidanteista. Star Nutrition ALA voimistaa muiden antioksidanttien tehoa, torjuu vapaita radikaaleja, auttaa sinua vähentämään painoa vakauttamalla insuliinitasot, lisää kreatiin imeytymistä lihaksiin ja rakentaa rasvatonta lihasmassaa.
 •  Voimakas antioksidantti joka suojaa vapaita radikaaleja vastaan
 • Ei sivuvaikutuksia
 • ALA lisää kreatiinin imeytymistä ja tehoa
 • Tehostaa rasvanpolttoa

ALA nostaa kaikkien muiden antioksidanttien tasoja. Tutkimukset osoittavat että annos lipoiinihappoa lisää mm E-vitamiini-, C-vitamiini-ja glutamiinipitoisuutta. ALA lisää insuliiniherkkyyttä. Jos insuliiniherkkyyttä lisätään, korkeat insuliiniarvot eivät ole tarpeen glykogeenituottavien hiilihydraattien ja lihaskasvattavien aminohappojen optimaaliselle kulkeutumiselle lihaksiin.
ALA tehostaa rasvan palamista sillä matalat insuliiniarvot lisäävät kehon rasvanpolttoa. ALA lisää myös kreatiinin tehoa. Mitä korkeampi insuliiniherkkyys sitä paremmin kreatiini imeytyy lihaksiin.
Kenelle soveltuu:
ALA sopii kaikille jotka haluavat parantaa insuliiniherkkyyttään ja parantaa ravintoaineiden imeytymistä lihaksiin.

 
Calcium Pyruvate 
 
Star Nutrition Calcium Pyruvate auttaa kehoa polttamaan rasvaa ja käyttämään hiilihydraatteja polttoaineena! Lisäksi Calcium Pyruvate parantaa sarjakestävyyttä.
Star Nutrition Calcium Pyruvate sisältää 1000mg kalsiumpyruvaattia per kapseli.
 • Edistää rasvanpolttoa
 • Optimoi elimistön kyvyn käyttää hiilihydraatteja polttoaineena.
 • Parantaa sarjakestävyyttä
 • 1000mg kalsiumpyruvaattia per kapseli

L-Carnitine Weider Victory

Weider Victory L-Carnitine 1500, 100 kapselia
Victory L-Carnitine 1500 on huippulaatuinen tuote, jonka 100-prosenttinen carnipure auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeasti.
Karnitiinia on kahdenlaista: L-karnitiini ja D-karnitiini, mutta ainoastaan ensinmainittu on biologisesti tehokasta. L-karnitiini on aminohappo, joka vastaa karttuneiden rasvahappojen toimittamisesta mitokondrioihin, joissa oksidaatio energian tuottamiseksi tapahtuu.
Elimistö voi itse tuottaa L-karnitiinia sekä saada sitä ruoan kautta. Nämä määrät ovat kuitenkin liian pienet ja sen vuoksi täydennys on tarpeen. Weider Victory L-Carnitine 1500 tuo tämän kaivatun täydennyksen ja saa rasvan tirisemään!

4. Vitamiinit ja hivenaineet


Omega- 3 Advanced -  Star Nutrition 

(Korkeapitoinen kalaöljy; 60 % EPA ja DHA.
Star Nutritionin Omega-3 Advanced sisältää korkeapitoista kalaöljyä, jossa on 60 % EPA:a ja DHA:a. Omega-3 Advanced on taatusti saasteeton eikä sisällä haitallisia aineita. Star Nutritionin Omega-3 Advanced on korkealaatuinen ja puhdas. Omega-3 rasvahapot ovat elintärkeitä ravintoaineita, joita ihmiskeho ei pysty muodostamaan, joten ne on terveyden ylläpitämiseksi saatava ravinnosta. Omega-3 kalaöljystä saatavat rasvahapot imeytyvät hyvin ja ovat helposti kehon käytettävissä. Keho tarvitsee omega-3-rasvahappoja vahvistaakseen normaaleja toimintojaan. Kalaöljystä saatava Omega-3 on parempi vaihtoehto kuin kasviöljystä saatava.)Orange C- Star Nutrition
C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, jota on saatava ruoan kautta, sillä elimistömme ei pysty tuottamaan sitä itse. C-vitamiinia on hedelmissä, marjoissa, vihanneksissa ja juurikkaissa. Vitamiini on hyvin herkkä kuumudelle, ja siksi osa c-vitamiineista tuhoutuu ruoanlaiton yhteydessä.

C-vitamiinia tarvitaan sidekudoksen aineenvaihduntaan, ja puutos näkyy limakalvoissa, ikenissä ja ihossa esiintyvinä pieninä haavoina. Näiden kudoksien haavoittuessa riski saada bakteeri-, virus- ja muiden mikro-organismien infektio lisääntyy. C-vitamiini parantaa raudan imeytymistä suolistosta, ja sillä on elimistölle antioksidanttinen vaikutus. Puutostilan oireet ovat väsymys, haavojen heikentynyt paraneminen, infektioiden lisääntyminen ja lihasheikkous.


MSM Lignisul

Puhdistamo MSM ei ole rohdos eikä lääke, vaan ihmiselle tärkeä ravintoaine, jolla on monia tehtäviä kehossamme. Se osallistuu mm. terveen ihon, hiusten ja kynsien kasvuun. Keho tarvitsee sitä terveiden sidekudosten ja nivelten toiminnan takaamiseksi, oikeanlaisen entsyymitoiminnan turvaamiseksi sekä hormonitasapainon ja immuunijärjestelmän toiminnan varmistamiseksi.
Parantaa hiusten ja kynsien kasvua.  
 Leader Magnesium Vahva

• Käytetty estämään suonenvetoa
• Sydämen, lihasten ja hermoston hyvinvointiin
Magnesiumilla on vaikutusta sydämen, lihaksiston ja hermostonhyvinvoinnille. Magnesiumin on havaittu estävän lihaskramppejaja sillä hoidetaan levottomia jalkoja.Ihmisen ikääntyessä voi ruokahalu vähentyä ja syöminenvaikeutua. Huono syöminen heikentää energiaravintoaineidenja välttämättömien suojaravintoaineiden saantia. Pitkäaikaisetpuutokset johtavat vanhuksen raihnaistumiseen. Kivennäisaineidensaannin väheneminen, kuten magnesiumin riittämättömyysvoi lisätä lihaskramppien esiintymistä.


5. Kreatiini

Kreatiini on hinta:laatu -suhteeltaan yksi parhaista lisäravinteista
Lisäravinteena kreatiini on tehokas ja sillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia niin voimatasoihin kuin lihasmassan kasvuunkin. Lisäravinteena suurin osa kreatiinituotteista on varsin edullisia. Aine ei aiheuta mitään haitta- tai sivuvaikutuksia, joten se on yksi turvallisimmista lisäravinteista. Käyttötavat vaihtelevat periaatteessa hieman käyttäjästä ja tavoitteista riippuen. Itse kreatiinin tarkoitushan on parantaa lyhytkestoisten urheilusuoritusten tehoa. Etenkin niin sanotut nopeat lihassolut hyötyvät runsaasta kreatiinista – mutta tutkimusten mukaan myös pitkäkestoinen urheilusuoritus parantuu.
Parhaat tulokset saadaan lajeissa, joissa suoritus kestää noin 5-30 sekuntia ja joissa anaerobisen energiantuoton osuus on jopa 80-98 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että eniten kreatiinista on hyötyä kuntosalilla, voimanostossa, pikajuoksussa ja vastaavissa lajeissa.
Krealla on kuitenkin todettu olevan myös lihaksia rentouttavia vaikutuksia, joten se parantaa voimantuottoa myös lajeissa, joissa liikkeet ovat nopeat: Näitä ovat mm. kamppailulajit, hyppylajit, vetolajit (soutu), juoksulajit ja heittolajit. Myös useat kestävyysurheilijat ovat raportoineet erinomaisia tuloksia.


Creatine Monohydrate

Star Nutritionin Kreatiinilla saat nopeasti lisää lihasmassaa ja voimaa. Kreatiinia käyttävät useimmat maailman eliittiurheilijat. Creatine Monohydrate lisää voimaa, lihasmassaa ja parantaa palautumista. Star Nutrition Creatine Monohydrate sisältää 100 % puhdasta mikronisoitua kreatiinia.
Lajista riippumatta Creatine Monohydrate on ehdoton tuote, jos haluat saavuttaa nopeita tuloksia.
Kreatiini on luonnollinen aine kehon aineenvaihdunnassa. Sekä liha että kala sisältävät kreatiinia, mutta määrältään liian vähän urheilevalle henkilölle.

Fyysisen toiminnan yhteydessä lihasten energiamolekyylit hajoavat. Kreatiinin puute estää energiamolekyylien uudelleenrakentumisen. Lihakset väsyvät tällöin nopeasti. Lihassoluissa ATP-muodossa varastoitunut energia kuluu loppuun kovan harjoittelun aikana. Kun lihasten ATP on kulunut loppuun, keho ei enää jaksa harjoitella. Lihakset väsyvät ja niihin muodostuu maitohappoa. Kreatiinin tehtävä on jälleenladata energiaa ATP:n muodossa lihassoluihin. Mitä enemmän lihasenergiaa, sitä vahvempi ja kestävämpi keho.

5. Maldodekstriini
Suosittu maissista valmistettu hiilihydraattijauhe, josta saadaan helposti ja nopeasti energiaa. Voimakas vaikutus verensokeriin ja korkea glykeeminen indeksi.
Sopii käytettäväksi yhdessä kreatiinin kanssa. Täydentää tehokkaasti glykogeenivarastoja ja näinollen edesauttaa rasituksesta palautumista.
Käytetään yleisesti palautumisjuomissa, massajuomissa, energiajuomissa. 
Käyttö yleensä harjoittelun jälkeen, mutta myös pitkien harjoitusten aikana, sekä ennen, yhdessä tavallisen ruoan tai proteiinijauheiden kanssa. Voidaan käyttää apuna hiilihydraatteja tankatessa. Täysin ylivoimainen hiilihydraattien lähde, kun sitä verrataan muihin, urheiluravinteissa käytettäviin, hiilihydraattipitoisiin raaka-aineisiin.


Carbo (ent. Malto) Flex Pure

Hiilihydraattijauhe tankkaukseen ennen treeniä tai kilpailua sekä palautumiseen.
 • Luonnollinen hiilihydraattijauhe juoman energiapitoisuuden nostamiseksi.
 • 100 % nopeita hiilihydraatteja.
 • Nopeaa energiaa lihaksille ja aivoille.
 • Stimuloi palautumista sekä lihaskasvua.
 • Kasvattaa lihastonusta.
 • Sekoittuu erinomaisesti nesteeseen.
Hiilihydraatit ovat tärkein polttoaine lihaksille ja hermostolle. Malto-Flex Pure koostuu maltodekstriinistä, jolla on korkea glykeeminen indeksi, ja joka imeytyy tehokkaasti lihaksiin ennen treeniä, sen aikana sekä sen jälkeen.
re, 1 kg, Maustamaton

6. Muut


Shirataki Noodle
Shirataki nuudelit ilman hiilareita! 5 kcal/100 g. Gluteenittomia ja laktoosittomia.
-Terhi-

comments

6 kommenttia:

 1. hei osaaks sanoo et kumpi ois parempi toi hera 80 vai whey 80? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No maun puolesta Fastin hera :) Muuta eroa en niissä ole huomannut =)

   Poista
 2. hei osaisiks kertoo mielipiteen laajasti että kumpikoha noista ois parempi hera80 vai whey80? niinku maku, tulokset, menikö vatsa sekasin yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Tosiaan maun ja koostumuksen puolesta siis Hera mutta muuta en ole huomannut :) Eli en valitettavasti osaa sanoa tuloksista ja vatsa ei mennyt kummastakaan sekaisin :)

   Poista
 3. Heippa, Jos on just alottamas treenaamaan kunnolla,(aina liikkunut paljon) niin millä lisäravinnoilla aloitan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Sori että vastaus hieman viipyi! Riippuu siis siitä, että miten treenaat, ja mitkä ovat tavoitteesi? :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.