maanantai 6. tammikuuta 2014

Sykemittareista! (Emmi)

Moi! Kirjoittelin tuonne fb:n puolelle aiemmin, että pidän sieltä nyt taukoa mutta blogata aion tietysti normaalisti (ja nyt toivottavasti useammin noiden lomien ja pyhien jälkeen) ;) 

Eli siis aiheeseen: mitä sykemittaria suosittelette? En voi käsittää etten ole vieläkään hankkinut mittaria! Mutta antakaa vähän perusteluja ja hintoja. Mittarissa saisi olla ainakin reaaliaikainen syke, maksimit, kalorinkulutus, sykealueen "vartiointi" ja harjoitusdatan tallentuminen, eli siis aika basic juttuja :) Tietysti muutakin eli extraa saa olla, mutta kunhan mittari olisi suht helppo käyttää. Jos on liian monimutkainen, niin siinä menee vaan hermo :D Suunnon mittarit miellyttää kovasti silmää.

SUUNTO M4 WOMEN
Tuo malli taitaa olla jo aika vanha, mutta kiva silmälle :) Polar on tietysti myös ehdokkaana, tämä FT40-malli saattaisi olla aika kätsy. Simppeli ja ulkonäkö ihan ok, ja mielestäni edullinen.

POLAR FT40
Jostain syystä itselläni on käsitys että nuo Polarit on kestäviä. Kovasti olen nyt aleissa pyörinyt ja koittanut löytää jonkun hyvän tarjouksen, mutta ainakaan vielä ei ole tullut vastaan, ja enää en jaksaisi odottaa tuon mittarin hankintaa. Olisin kiitollinen jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyisi tietämystä ja vinkkejä noiden merkkien ja mallien suhteen :) Mitä mittareita teillä on käytössä??

Kiitos kaunis ja mukavaa viikkoa!

Emmi
comments

13 kommenttia:

 1. Mulla on polarin H7 sykevyö. En tiedä mikä puhelin sulla on, mut tää toimii synkassa iphonen kanssa. Eli näyttää siinä reaaliaikaisesti syketietoja ja tallentaa ne sekä puhelimeen et polarin sivuilla olevaan treenipäiväkirjaan. Oon tykänny kovasti :)

  VastaaPoista
 2. Itse en henkilökohtaisesti ainakaan Suuntoa suosittele... Sain kesällä syntymäpäivälahjaksi M5:sen ja sykkeet meinaa hukkua siinä kokoajan! Lähetin sen jo kerran huoltoon ja sain takaisin uuden sykevyön mutta ei auttanut asiaa. Luulen siis että vika on kellossa. :( Mennyt into kokonaan tuohon sykemittariin ja se on jäänyt kokonaan kaapin pohjalle pölyttymään. Harmittaa koska sen verran arvokas lahja se oli... Pitäisi laittaa taas Suunnolle viestiä, mutta en ole vieläkään jaksanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kokeileppa asettaa se paremmin siihen rintalastan alapuolelle. Muista myös että vyö on taarpeeksi hyvin kiinni ja älä missään nimessä koskaan laita rasvaa tjsp sinne alle

   Poista
 3. Mulla on käytössä Polarin F6, muutaman vuoden vanha mutta toimii kuten pitää :) Tätä mallia ei mun käsityksen mukaan enää valmisteta. On ihan perus mittari, näyttää juuri nuo perusjutut mitä kirjoituksessa kirjoitit. Ei ollut ostaessa kalliimmasta päästä, mutta asiansa tuo on ajanut loistavasti! Muista merkeistä ei ole kokemuksia, mutta mun aiemmat sykemittarit ovat olleet Polarin, joten ääni sille!

  VastaaPoista
 4. Sain joululahjaksi Polarin FT7 sykemittarin ja oon ollu siihen todella tyytyväinen. Sen hinta oli kuulemma 99 euroa. Siinä on kaikki nuo perustoiminnot jotka tuossa juuri listasit, mutta itse kaipaisin siihen vielä lisäksi ajastinta. Tämä malli on helppokäyttöinen, suhteellisen edullinen ja omaa kivan ulkonäön :) mulla on värinä tumman sininen-liila.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Itselläni on polarin rcx3

  Ihan toimiva epeli on ollut. 165e oli hinta jos en ihan huijaa, gigantissa taisi olla 130e. laitteessa valmiina: juoksu-, pyöräily- ja "muu laji" - profiilit, joita pystyy halutessaan hieman säätelemään, ja jos hommaa tuon linkkitikun niin lajiprofiileja pystyy luomaan tietsikalla lisää. Lisäksi laitteesta löytyy mm. seuraavia ominaisuuksia:

  - SPORT Zone (5 erilaista sykerajaa, jotka määrittää onko treeni palauttava, kuntoa kohottava, maximaalinen jne...), mutta mahdollista on myös määrittää itse nuo sykerajat.
  - Harjoituksen jälkeen näet mittarin ruudulta harjoituksen tehon (just tuon oliko treeni palauttava, kovatehoinen ja pitkäkestoinen, lyhyt maximitreeni, pitkä perustreeni jne... ja että kohottiko se kuntoa, nopeutta, rasvanpolttoa.... jne)
  - kuntotesti
  - Juoksijoita palvelee erityisesti “Running Index” -toiminto joka kertoo mm. juoksun taloudellisuudesta (kenkään asetettava sensori pitää ostaa erikseen, mutta lähes saman asian ajaa tuo G5 gps sensori)
  - Lisävarusteena saatavissa GPS-anturi (sekä G3 että G5 ovat yhteensopivia, itselläni on tuo G3 ja on kyllä ihan huippu hyvä! Kertoo pyöräiltäessä, juostessa, rullaluistellessa, hiihtäessä jne. nopeuden matkan, keskinopeuden/maksiminopeuden ja vaikka mitä muuta ja sitten nettiin jos laittaapi niin näkee kartalta missä on kuljeskellut)
  - Pyöräilijälle lisävarusteena saatavissa kadenssianturi ja nopeusanturi (lähes saman asian ajaa tuo G5 sensori)
  -
  - 99 kierroksen muisti
  - Kello ja päivämäärä
  - Näyttövalo
  - Kalorikulutukset (+ rasvan osuus poltetuista kaloreista)
  - Suomenkielinen valikko
  - Bluethoot jolla saa siirrettyä tiedot kätevästi koneelle
  - Polar-käyttäjänä voit rekisteröityä polarpersonaltrainer.com -palveluun, jossa käytössäsi ovat:
  Harjoitusohjelmat. Harjoituskuormitusarvio. Harjoituspäiväkirja. Sykemittarin asetukset. Karttanäyttö (toimii erikseen ostettavan gps-anturin kanssa). Harjoitusanalyysi

  Ja värinä löytyy musta ja valkoinen. Ihan toimiva paketti. Lähinnä aerobiseen treeniin tarkoitettu, ja siinä on toiminut kyllä hyvin. Itsellä kun tulee jumpattua, kickboxattua, pyöräiltyä ja lenkkeiltyä aika paljon. Salitreenissä melko kehno. Niin kuin sanoin, rcx3 on lähinnä aerobiseen treeniin soveltuva, ja jos tykkää enemmän salillapyöriä niin sopivampi sykemittari olisi ehkä sitten tuo polarin Polar FT80, joka on juuri salitreeniin tarkoitettu. Itse kuitenkin salin ohella harrastan niin paljon aerobista, että saan enemmän irti tuosta rcx3:sta. Kivasti saa ostettua siihen myös noita lisälaitteita (kuten tuon gps-sensorin joka on kyllä aivan mahtava), toisin kuin joihinkin karvalakkimalleihin.

  Laite on toiminut moitteetta, mutta itse polarin sykevyön kanssa on ollut ongelmia ja se on mennyt huoltoon jo toisen kerran 7kk sisään.

  Liikkeeseen jos kävelet, niin siellä myyjät osaavat varmasti paremmin kertoa ja suositella mikä olisi sulle just se paras vaihtoehto. Minulle suositeltiin tätä ja olen ollut ihan tyytyväinen :)

  Enemmän hifistelytietoa voi tuosta laitteesta lukea blogistani: http://ronjaworkout.blogspot.fi/2013/06/polar-rcx3-ja-viisijakoinen-salitreeni.html

  Ja tuosta gps-sensorista myös jos siitä kiinnostui :)
  http://ronjaworkout.blogspot.fi/2013/08/polar-g5-gps-sensori.html

  VastaaPoista
 7. Ja joo. On ollut tosi helppo käyttää :D Itse tuolla polarin pt- sivuilla on ollut vähän hankaluuksia löytää asioita, mutta itse laite on tosi easy to use :)

  VastaaPoista
 8. polar ft 60 on jees!!!

  VastaaPoista
 9. Mulla on toi Polarin FT40 ollu nyt reilun vuoden ja oon kyl tykänny! Ainoostaa kerran jouduin sykevyön vaihtaa, kun olin mittarin mukaan kuollut! :D Takuuseen sekin meni, joten ei mitää valitettavaa! Näyttää myös kivasti kalorit + treenimäärät viikkottain sekä siitä asti, kun on ottanut sykemittarin käyttöön. Jokasesta treenistä erikseen säilyttää maksimi- ja keskisykkeen, kestoajan, kalorit, paljon paloi rasvaa prosentteina sekä sen, kuinka suuri osa treenistä oli kehittävää (fitness) ja kuinka suuri osa rasvaa polttavaa (fatburn) ! :)

  VastaaPoista
 10. Miulla myös tuo Polarin FT40, eikä valittamista ole ollut. Kaisan kommenttiin lisään, että tuossa FT40ssä on myös Polarin kuntotesti, mikä mittaa levossa sykevälivaihteluiden avulla sen hetkistä aerobista kuntoa. Tietysti stressi yms sykkeeseen vaikuttavat tekijät vaikuttavat tulokseen, mutta olen kyllä kokenut tuon testin olevan ihan yhtä luotettava kuin muutkin submaksimaaliset kestävyyskunnon testit. Itse oon toiminut nyt fyssarina kuntoutuskursseilla, joihin tuo kuntotesti kuuluu, ja pari kuukautta sitten kurssilla ollut palomies (jolle siis ammatin puolesta kuuluu säännöllisesti maksimaaliset, siis tarkat kunnon testaukset) sanoi, että Polarilla saatu tulos poikkesi maksimaalisen testin tuloksesta 2 mittayksikköä. Eli ei paha ollenkaan. (:
  Suosittelen siis!

  VastaaPoista
 11. Mulla Suunnon M5 ja oon kyllä ollu tyytyväinen. Ei mul ainakaan oo hukkaillu sykettä. Ainoa tietty ettei oo niitä sykerajoja, tosin en niitä nykysin enää tarvikaan. Löytyy kans tuo POD joka on siis gps ku tulee juoksulenkkejä tehtyä.

  VastaaPoista
 12. Mulla on myös tuo Polarin FT40 nyt ollut puolitoista vuotta käytössä. Mutta nyt kesästä asti se on vähän oikutellut, niin että kadottaa sykettä ajoittain, tai ei siis meinaa haluta löytää sitä ollenkaan. Välillä alun kiukuttelun aikana voi näyttää sykkeeksi 200 tai 35 :D Pattereita kävin vaihdattamassa kun ajattelin että johtui siitä, mutta ei se auttanut. Ehkä pitää hankkia siihen uusi sykevyö sitten, kuten joku aikaisemmin on kommentoinut. Muuten olen kyllä tykännyt, kun säilyttää kaikki tiedot ja voi sieltä seurata miten on liikkunut jos sykemittari kulkee mukana treeneissä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.