torstai 27. marraskuuta 2014

Vaihtelua treenaajan aamupalaan

Puurot, rahkat, ruisleivät, raejuustot... Kaikki on enemmän tai vähemmän nähty. Miten koota helposti aamupala mistä saa energiaa ja joka auttaa jaksamaan, jos edellä luetellut tökkivät? Otin itse kokeiluun Weetabixin. Olen jo jonkin aikaa suosinut vähärasvaisia täysjyvämyslejä puuron sijasta juuri siksi, että puuro laskee hyvin vain kausittain.

Mulla on itsellä tässä kaksi eri vaihtoehtoa, banaani ja Original. 


Weetabix Original 95% täysjyväviljaa
runsaskuituinen - vähärasvainen - vähäsokerinen
Annos 37,5g sisältää:
Energiaa 134kcal
Proteiinia 4,3g
HH 25,7g (josta sokereita 1,7g)
Rasvaa 0,8g (josta tyydyttyneitä 0,2g)
Ravintokuituja 3,8g
Natriumia 0,10g


Weetabix banaani 92% täysjyväviljaa
runsaskuituinen - vähärasvainen - sisältää rautaa ja sydämelle tärkeää tiamiinia (B1)
Annos 44g (2 muroketta) sisältää:
Energiaa 157kcal
Proteiinia 4,4g
HH 31g (josta sokereita 6,6g)
Rasvaa 0,9g (josta tyydyttyneitä 0,2g)
Ravintokuituja 4,3g

Weetabixit kulhoon maidon tai jugurtin kanssa ja esimerkiksi omena tai banaani pilkottuna mukaan niin se on siinä! :) Omat suosikki ovat tässä:




Pohjalla soijamaito, manteli- ja kookoslastuja, 70% suklaata pari palaa (makuna kahvi ja kardemumma) ja kanelia. TOIMII! Tuona aamuna treenasin jo aamupäivällä joten käytin aamupalalla kolme muroketta. Soijamaitoa voi ostaa myös näissä pienemmissä pakkauksissa jos haluaa ensin kokeilla! Ei sekoitu kahviin mutta tuollaisenaan toimii loistavasti.

Toinen talvinen (tai jopa jouluinen) aamupalaherkku tulee tässä:




 Luumurusinakeitto, mustikat, banaani Skyr ja kaneli. Tämän keiton kanssa Weetabix on luultavasti vielä vähän parempaa kuin maidon kanssa ;) Ja tähän annokseen sopii niin Original kuin banaaniweetabixit. Vinkki: toimii myös niin että luumurusinakeiton lämmittää ennen Weetabixeja! NAM!  
Joskus kun on enemmän aikaa aamuisin, laitan keiton lautaselle ajoissa, laitan sinne kanelitangon lillumaan ja annan olla 5-10min. Vähän vaihtelua normaaliin pussikanelijauheeseen.

Käytän Weetabixien kanssa myös muita maitoja kuin vain soijamaitoa. Maitoahan en itse ole juonut "janojuomana" noin 15 vuoteen, mutta käytän sitä kahvissa, myslissä, joskus puurossa, muissa kokkailuissa jne. No tässä nyt jokunen suosikki mitä tätyy aina löytyä kaapista :) Ja huom! Kaikkia näitä voi säilyttää avaamattomina huoneenlämmössä eli kaapissa.


Nämä ensimmäistä kertaa käytössä (kokeile smoothieiden joukossa!!):


Vielä yksi vinkki mitä suosittelisin kokeilemaan Weetabixien kanssa. Lakritsijauhe (luomu)!


Jos itse pidät enemmän myslistä niin Alpen on varmasti tuttu. Täysjyvää, runsaasti kuitua, ei lisättyä sokeria. Mantelimaito sopii tämän Swiss Style myslin kanssa tositosi hyvin + Urtekram vaniljajauhe, samaa merkkiä siis kuin tuo lakritsi. 


Miten te syötte Weetabixinne??

Emmi

*) Yhteistyöpostaus
comments

4 kommenttia:

  1. Moikka! Olen käynyt kuntosalilla nyt n 4,5kk. Syömiseni on edelleen huonoa (suuresta parannuksesta huolimatta) ja saan kaloreita n 400 liian vähän. Painoni on kuitenkin noussut puolessa vuodessa n 8kg. Kuinka paino voi nousta jos syö alle kulutuksen? Voiko tähän vaikuttaa se, että olin aiemmin alipainoinen? Ja mitä kannattaisi syödä, että niitä kaloreita tulisi helposti lisää?

    VastaaPoista
  2. Lettu on muuten myös hyvää aamuisin!
    t. Lauta Diaries

    VastaaPoista
  3. Hei täähän oli hyvä vinkki. Toihan kävis ihan välipalanaki. Voisitko laittaa jotain ruokaohjeitaki? Ainaki sen mikä oli joskus instassa se missä oli kasviksia ja ne kanankoivet siinä päällä :D :D Ja saako niitä jumppahousuja vielä tilattua?

    VastaaPoista
  4. Niin ja mihinkaikkeen käytät tota Lakritsijauhetta?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.