lauantai 4. tammikuuta 2014

Stressi, väsymys ja otteen menettäminen ja sen takaisin saaminen (Terhi)

Moikka!

Tällä kertaa mulla ei oo oikeastaan mitään järkevää ja informatiivista postausta liittyen treenaukseen.. Nyt tulee nimittäin mietiskelypostaus..

Kun joulu tuli niin mulle tuli joku ihmeen taantuminen... Olen toki käynyt salilla ja tehnyt kaikenlaista ihan kuin ennenkin.. MUTTA olin vähän väliä hyvin hyvin huonolla tuulella.. Huomasin että en kestänyt kotona yhtään riehumista noilta isänniltä, melu ahdisti ja muutenkin oli vain sellainen olo että mä haluan johonkin metsään patikoimaan yksin viikoksi.. Ei ihmisiä, ei melua ja vain omat ajatukset..

Toki nää fiilikset oli siis vain hetkittäisiä mutta nyt kun on mennyt pari viikkoa niin käsitän mistä oli kyse.. Lepäsin ja en noudattanut treenejä ja ruokavaliota missään muodossa.. Toki huolehdin että proteiinia tulee tarpeeksi, jne. Sitä kun on tehnyt niin kauan niin se tulee aika luonnostaan.. En kuitenkaan pitänyt huolta että makrot toteutuu juuri oikeassa suhteessa ja että rasvojen lähteet on hyviä, jne. Niinhän tuo painokin siinä pomppi :) Lisäksi olen tehnyt poikkeuksellisen monta treeniä kotona jossa en voi haastaa itseäni ihan samalla tavalla kuin salilla.. Huomasin että saatoin laittaa kuulokkeet korville ja laittaa tiskejä kuunnelle musiikkia.. Koiran räksytys ärsytti eniten kun joku soitti ovikelloa..

Toki tässä tapahtui ja tuli myös sellaisia uutisia jotka saivat mielen matalaksi eli tuo tunne ei syntynyt tyhjästä.. Joskus jotkut uutiset aiheuttaa ns. paniikin jonka myötä ahdistuksen..

Mutta niin kuin sanoin niin huomasin vasta nyt mistä oli kyse.. Minä vain tarvitsin rauhaa, minä tarvitsin hetken jotta saan purkaa kaiken ulos, syksy oli vaihdikas, vuosi oli vauhdikas, jne. Minä kun olen vielä pääasiallisesti aina niin yltiöpositiivinen niin olinkin muuntunut negatiiviseksi.. Olen hoksannut että mä saan näitä kerran kaksi vuodessa ja ne kestää ton pari kolme viikkoa aina.. Ja tyypillisesti osuu jonkin loman yhteyteen..

Ongelma on näissä se että parin viikon ajan ihmiset ympärillä joutuu kokemaan tosi inhottavan puolen musta.. Saatan olla hyvin itsekeskeinen, ärtsy, helposti suuttuva, jne. Se mikä pahentaa tilannetta on se että mua ärsyttää se itse kaikista eniten.. ja kun mua ärsyttää oma käyttäytyminen niin tuun vaan pahemmaksi..

No mikä auttaa? Reipas nukkuminen, oma aika, mietiskely, asioiden kirjoittelu paperille, jne. Ihan kuin mulla tulis aivojen kapasiteetti täyteen ja se pitäis tyhjätä.. :D

Se mikä tässä on hyvää niin saan laitettua asiat tärkeysjärjestykseen, ohitettua ei tärkeät asiat, saan lisäenergiaa ja "puhdistuneen" olon.. Puhdistuneella ololla tarkoitan fiilistä että mikään ei ärsytä, energisyys lisääntyy, ajattelu selkeytyy, jne.

Mä rakastan mun perhettä ja mun ystäviä! <3 Kun mulle tulee tämä fiilis niin ne ymmärtää niin hyvin ja toitottaa sitä rauhaa ja erityisesti mun mies osaa huolehtia että saan sitä rauhaa, auttaa yhtäkkiä pyytämättä kotitöissä, keksii aivotonta toimintaa eli käydään leffassa, syömässä, funparkissa, jne. :)

Mä uskon että kaikille tulee niitä hetkiä jolloin vaan herää joku aamu ja kaikki tuntuu potkivan päähän ja ärsyttävän.. Lapset ärsyttää, työt ärsyttää, mies ärsyttää, lemmikit ärsyttää, kotityöt ärsyttää, treenit ärsyttää, jne. SILLOIN on aika huilata! Kertoa läheisille että nyt on vaan sellainen olo että kaipaa rauhaa ja tilaa.. <3

Ei mulla oikeastaan ollut tässä mitään pointtiakaan mutta halusin vain kertoa tämän :) Olo on jo erittäin energinen ja treenit kiinnostaa, sain myös tänä aamuna jonkun virtapiikin etä vitsit haluan siivota kylpppärin kaapit, pinnat, jne. perusteellisesti :D Ja siis ihan vain siitä syystä että tekee mieli :D

SE MITÄ HALUSIN SANOA = MUISTAKAA ANTAA ITSELLENNE OMAA AIKAA <3 Aina ei tarvitse yrittää miellyttää muita ja laittaa kaikkea energiaa muihin niin että itselle ei jää mitään.. Ja kyllä me liiankin positiiviset ihmiset koetaan näitä hetkiä että pitää purkautua =) Kukaan ei aina pelkästään hymyile!

Kaiken takana on se että pitää antaa sitä omaa aikaa itselleen kun kroppa sitä pyytää ja sen kyllä huomaa.. Pitää myös osata poistua siitä mikä on ihan yhtä tärkeää.. AINA on riski että jää jumiin siihen mielentilaan!

Mitä silloin tehdään?

1. Tee läheisille selväksi että nyt tarvitset omaa aikaa -> lähde vaikka kavereiden kanssa viikonloppureissulle jos vietät suurimman osan vapaa-ajastasi perheen kanssa tai jos et ole koskaan yksin niin lähde päiväksi kaupungille pyörimään, syömään, jne. YKSIN!

2. Anna itsellesi lupa rentoutua.. Tiskit ja pyykit odottaa, lasten kanssa kyllä kerkeät hääräämään, työt eivät lopu niitä lomalla tekemällä, jne.

3. NUKU!!! Nuku niin paljon kuin tuntuu että tarpeellista!

4. Syö hyvin, juo vettä, ulkoile..

5. Jätä elämää kuormittavat tehtävät hetkeksi ja tee vain kivoja asioita lähimmäistesi kanssa! :)

6. Tee to do-listoja asioista mitä sinulla on rästissä,, priorisoi ja suunnittele niiden hoitaminen siten että voit ottaa pari päivää huilia oikeasti! :)

7. Mieti mitä haluat, mikä on tavoittteesi, mitä odotat ihmisiltä, mitä odotat kodilta, mitä odotat itseltäsi, jne. Tarkastele onko tavoitteet epärealistisia ja mieti pitäisikö höllätä?

8. Älä vaadi itseltäsi liikaa.. <3 Välillä saa epäonnistua ja olla pahalla tuulella! se on normaalia!

8. Liiku mutta ilman stressiä! Lähde salille, lenkille, jne. ilman mitään sen suurempaa tarkoitusperää eli älä mene sinne kuluttamaan mahdollisimman paljon kaloreita vaan mene vain tyhjäämään kropan energiavarastoja, tyhjäämään päätä, purkamaan päätä ja sen jälkeen syö hyvin! Voin luvata että olo piristyy suunnattomasti päämäärättömästä treenaamisesta!

JA ENNEN KAIKKEA!!

ELÄMÄ ON NIIN PALJON HELPOMPAA KUN PAHA MIELI VALTAA MIELEN JA ETSIT REITIN SIITÄ ULOS KUUNTELEMALLA ITSEÄSI! <3

Tässä myös yksi vanha asennebloggaukseni! http://emmijaterhi.blogspot.fi/2013/02/go-with-flow-asiaa-asenteista.html


Ja muutama kuva jotka tiivistää aika lailla mun ajatukset liittyen tälläisiin tilanteisiin mitä elämässä tulee =)
JA huomenna ja ensi viikolla palataan taas oikeilla asioilla! Saitte nyt vähän tälläistä syvällistä lauantain mietiskelyä! :D

-Terhi-

comments

8 kommenttia:

 1. Kyllä itsellekkin tulee sama fiilis sen uutaman kerran vuodessa ja sillo haluaa vain erakoitua hetkeksi ja olla vaan omien ajatuksien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että en ole ainut! Tai no tiedän että en ole ainut mutta ihanaa kun muutkin sanoo sen :)

   Poista
 2. voi vitsi, todella hyvä postaus!! Itsellä oli samaa vähän ennen joulua, paljon stressiä koulusta, arjesta, lapsista, väsymys iski ja liikunta jäi kokonaan. Kyllä se kroppa sitten ilmoittaa koska on aika rauhoittua!

  VastaaPoista
 3. Ihanan mietiskelevä postaus! Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Mulla sama tilanne joulun alla... Olen kaupassa töissä ja se hössötys mikä työpäivän aikan tulee niin ei vaan jaksa olla hyvällä tuulella kotona :( Salillakaan en jaksanut käydä 2 viikkoon ja stressi meinasi tulla saanko fiilistä lähteä salille. Nyt onnex jo parmpi mieli ja treenit kulkee hyvin :) Näin jälkeenpäin ajateltuna tauko kaikesta "ylimääräisestä" teki kyllä hyvää :) Olen samaa mieltä Johannan kanssa, että tää blogi vaan on niiiiiin huippu ♥ Mukavaa alkanutta vuotta ♥

  VastaaPoista
 5. Hei! Tsemppiä stressin selättämiseen,tiedän tunteen! Mulla on välistä kans tollaset fiilikset kun täytyy tasapainoilla lapsen, miehen, opiskelun ja oman jaksamisen kanssa :D hei yks kysymys jos saan olla utelias! Elikkä kun ootte Emmin kanssa puhuneet noista implanteista,niin millainen kokemus palvelusta/koko hommasta jäi ja paljonko lysti kustansi? Mikä firma ja kuka kirurgi,voitteko suositella? :) aion itse ottaa implantit kun vaan uskallusta saan kerättyä tarpeeks... Imetys pilasi tissit,tilalla tyhjät pussit :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.