sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Mitä minä syön lihasta kasvattaessa? (Terhi)

Moikka!

Olen luvannut kertoa että mitä minä syön kun muskelia olen kasvattanut :)

Tosiaan painohan oli loppukesästä 2013 n. 57kg ja kävi jopa 56 paikkeilla. Helmikuussa paino olikin jo sitten korkeimmillaan 66,6kg ja siitä nyt tultu alaspäin pari kiloa dieetin myötä :)

Miten sitten nostatin painoani tuon 9kg? Varmaan n. 2-3kg on nesteitä (en osaa tarkalleen sanoa) ja loput sitten sekoitelma rasvaa sekä lihasta :) Eli kyllä olen tietoisesti myös vähän pehmoista lisännyt itseeni :)

Päätinkin nyt vähän avata mitä syön kun kasvatan lihasta :) Viime vuonnahan kirjoitin monastikin "kiinteyttävästä" ruokavaliosta jolla sai tiukkuutta.. Silloin suosin VHH:ta jota en itseasiassa nykyään suosi enää ollenkaan MUUTA KUIN ääritilanteissa tai ns. "loppukiristelynä" esim. omille asiakkaille. Vähän riippuu tilanteesta.

Kalorit oli alkuun n. 2200 kun muskelia lähdin kasvattamaan mutta koska sitä oli tarkoitus saada reippaasti ja mukana tuleva rasva ei liioin haitannut (tai haittasi) mutta tiedostin että saadakseni parhaimmat tulokset on minun syötävä enemmän! Täten kalorit nousi aika pian n. 2700-2800 hujakoille jotta painokin lähtisi nousuun. En punnitse ruokia kuin ÄÄRIHARVOIN! Osaan mielestäni aika hyvin ulkoa ravintoarvot ja pystyn silmämääräisesti valkkaamaan ruokia :)

Lisäksi osittain haluan tuoda ilmi myös sitä että ärysttää ihan suunnattomasti se ETTÄ kun olen bloggari, olen menossa kisoihin ja julkaisen itsestäni kuvia niin meidänkaltaiset leimataan heti johonkin syömishäiriöluokkaan :D Niin tuodaan nyt sitten ilmi kuinka häiriintynyttä syömistä syömiseni sitten on :) Mielestäni normaalia kotiruokaa.. kukin päättäköön itse.. :)

Tähän puolen vuoden massakauteen kuului myös herkuttelua ja saatoin aika useinkin viikonloppuisin käydä kiskaisemassa rankan jalka-perse-tapon ja syödä tietty perus protskut ja muut setit mutta sitten vielä illalla herkutella karkilla ja jätskillä :) Eli pidin rankkojen treenipäivien jälkeen hyvin suurella todennäköisyydellä vähän "vapaata" syömistä :) Huolhdin kuitenkin koko ajan siitä että prodet on sen 2g/painokilo ja loput sitten kuitattiin hiilareista ja rasvasta :) Suosin muutenkin nykyään herkutteluun enemmän hiilaripommeja kuin rasva-hiilari-pommeja eli mielummin vaikka puoli kiloa karkkia kuin sipsipussi.. Lähinnä koska keho hyötyy enemmän treenin jälkeen siitä sokerista kuin tolkuttomasta rasvamäärästä.

Okei no mutta mistä tämä syöminen sitten koostuu :) Annan teille nyt infot omista suosimistani valinnoista joiden ympärillä ruokailut pitkälle pyörii :)

Lounaan ja päivällisen ruoat paistan öljyssä (siis lihan) joten siksi ei ole eriteltynä tuossa :)

Ja mikä olennaista niin joskus tuli täyteen 2500kcal ja sitten taas seuraavana päivänä 3000kcal :) riippuu paljon valinnoista :) Jauheliha mm. lisää helposti kaloreita verraten maustamattomaan kanaan jos niitä käytää saman verran :) Kroppa kun ei tunnista kuitenkaan yhden vuorokauden kaloreita :)

Välipaloilla suosin rahkaa ja leipää :) Kiireessä voin syödä lounaaksi esim. annoksen heraa sekä pari leipää ja pari porkkanaa :)

Tässä esimerkkipäivä:

AAMU
-pari desiä kaurahiutaleita (käytän aina Myllärin luomu kaurahiutaleita)
-200g keso raejuustoa
-1-2tl oivariinia sekaan

VÄLIPALA 1
-banaani
-Elovena välipalakeksi

LOUNAS
-n. pari desiä riisiä
-150g kanaa
-kasviksia
-salaatinkastiketta loraus
-lasi rasvatonta maitoa

PÄIVÄLLINEN
-Iso pitaleipä (rakastan pitaleipiä ja tortilloja)
-kasviksia
-turkkilaista jogurttia sisälle
-150g jauhelihaa
-salsaa
-valkosipulinen salaatinkastike
-ehkä viipale tai kaksi juustoa?

VÄLIPALA
-pari viipaletta ruisleipää
-2tl oivariinia
-6 kalkkunaleikkelettä
-kasviksia
-pari viipaletta alle 15% sulatejuustoviipaletta
-lasi rasvatonta maitoa
-omena

ILTAPALA
-Purkki maitorahkaa (250g)
-mustikoita
-pari viipaletta leipää
-2tl oivariinia
-pari kalkkunaleikettä
-kurkkua ja tomaattia

Lisäksi käytin usein mm. kanan valmistuksessa kermaa (vähärasvaista) tai sitten erilasia creme fraishe-tuotteita :) toki en sitä kastiketta sitten lappaa lautaselle mutta kanat on maukkaampia! :) Ketsuppia käytän silloin tällöin ja jauhelihakastike tehdään lähes aina vehnäjauhoihin :)

Tai jos muksulla on synttärit tai kenellä tahansa niin kyllä minäkin napostelen :)

Mitä näistä sitten tulee arvoiksi?

Tässä aika tarkat "noin"-luvut:

2700kcal
170g proteiinia
300g hiilaria
80g rasvaa
40g kuituja

Eli ei se syöminen mitään kovin kummoista tähtitiedettä ole :)

Loppuun vielä pieni kuvakollaasi ruokailuista:












































comments

16 kommenttia:

  1. Ihanan rennolla asenteella oot mennyt, Terhi! Pärskähti muuten teet koneen näytölle, kun näin tuon sinun kinkkumunakkaan :D NOM!

    VastaaPoista
  2. Fat ass housewife Karsu6. huhtikuuta 2014 klo 22.05

    Oi kun hyvän näkösiä pöperöitä! Vedin tässä juuri oman päivälliseni pinaattimunakkaan napaan ja voin sanoa että ulkonäöllisesti noi sun safkat oli PALJON paremman näkösiä :D

    Jotenkin sattu silmään toi Aino jäätelörasia ja aloin muisteleen aikaa kun söin viikonkin aikana YKSIN kaksi tai kolme tollasta rasiaa sitä Ainon mokkaunelmaa...ja sitten pyyhinkin kuolaa jo poskeltani :D

    VastaaPoista
  3. Jos on ihan perus treenaaja ja haluaa vain hiukan lihasta ja perus hyvän kropan ni onko tämä hyvä ruokavalio mikä tässä nyt koosteena?
    Tällö hetkellä dieetti menossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sarppa.. Tämä postaus ja sen kommentit mennyt ohi.. Tää on joskus tämmöstä kun kaksi kirjoittajaa jotka molemmat näitä kommentteja hyväksyy ja nää ajoittunut juuri meidän turkin matkan tienoille.. :S Mutta siis kyllä tämä on passeli lihaskasvuun! :) ja anteeksi!

      Poista
  4. No kyllä säkin pääset vielä syömään tuhdimmin ;) Aino on niin hyvää ja petollista ;D siksi mä oonkin usein syönyt jotain muuta pohjalle niin kun tossa eli puuroa ja leipää ennen kuin ainoa jotta ei tuu syötyä sitä sitten nälkään :D

    VastaaPoista
  5. Riippuu paljon painosta ja liikunnan määrästä :) Keskimäärin voi sanoa että naisellle joka haluaa lihasta on hyvä ruokamäärä sellainen josta tulee vähintään 2200kcal :) eli tuosta vähän pienempiä annoksia ja esim. välipala 1 pois :)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, että sulla on "terveellinen" suhde ruokaan ja fitnesselämään. Jotkut elää 24/7 mauttomilla kanoilla ja kukkakaalilla, eikä ikinä herkuttele ja on niin hiilareita/sokeria/rasvaa vastaan. Sä oot hyvä esimerkki, että voi ylläpitää fitnesselämää ja saavuttaa tuloksia "rennolla" asenteella. :) btw mitä laitat kanakastikkeeseen?
    Saan sulta ihanat vibat! :-)

    VastaaPoista
  7. Juu ei musta olisi liian askeettiseen ruokavalioon tai liian niuhoon meininkiin :) Mielestäni olen kehittynyt oikein hyvin :) Tavallisia valintoja, stressittömästi, silloin treenataan kovaa kun siltä tuntuu ja silloin kevyemmin kun siltä tuntuu :) Dieetti pelottaa ihan uskomattoman paljon (siis kisadieetti) ja se varmasti se oma kompastuskivi onkin jossa joudun varmaan painimaan koska tosiaan inhoan sitä askeettisuutta mm. syömisessä tai kun treenaamisesta tulee pakkopullaa ja energiat on alhaalla :/

    Meillä laitetaan lähes aina jotain näistä kolmesta: kevyt ja paksu ruokakerma, creme fraiche valkosipuli TAI taco :)

    VastaaPoista
  8. Teetkö pitaleivän itse? Jos teet niin voitko jakaa reseptin :) En löydä ikinä kaupasta noin hyvän näköistä pitaa, vaan ovat sellaisia vehnäpullia...

    VastaaPoista
  9. Kaupasta ostan :) Sellanen missä on auringon kuva :D en muista kyllä yhtään nyt sen nimeä :D ja ihan leivänpaahtimen kautta vaan :)

    VastaaPoista
  10. Kivalta ruokavaliolta vaikuttaa, mulla itseasiassa samankaltanen meininki vihdoin ja viimein vuosien tuskailun jälkeen. Ja tuloksia jopa huomaa! Ps. Käytät aivan liikaa hymiöitä. Hymiö ei ole piste.

    VastaaPoista
  11. mikä olennaista niin joskus tuli täyteen 2500kcal ja sitten taas seuraavana päivänä 3000kcal :) riippuu paljon valinnoista :) Jauheliha mm. lisää helposti kaloreita verraten maustamattomaan kanaan jos niitä käytää saman verran :) Kroppa kun ei tunnista kuitenkaan yhden vuorokauden kaloreita

    Mitä meinaat ettei tunnista kroppa yhen päivän kaloreita? :o kuulosti mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähinnä tarkoitan sitä että esim. lihaskasvu.. Se jatkuu useamman päivän ja korjausta tehdään jopa 72h. Loppujen lopuksi pääsääntöäisesti viikon keskikalorit merkkaa. Täten on esim. suotavaa myös syödä salipäivänä vähän tuhdimmin ja vapaapäivinä kevyemmin. Luonnollisesti lihasta kasvattaessa kuitenkin olisi järkevää syödä melko tasaisesti joka päivä.. Elimistö toimii todella monimutkaisesti.. Ei ole myöskään kovin suotavaa pitää hirveitä heittoja kaloreissa joka päivä.. Mikäli halaut niin voin toki tehdä tästä tarkemmankin vastauksen sinulle :)

      Poista
  12. Heips:) onko sopivaa aloittaa lihaksen kasvattaminen 300-500 plussakaloreilla :)?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.