perjantai 12. huhtikuuta 2013

Eka viikko VHH:ta takana (E)

No joo, se ois nyt reilu viikko, puolitoista, yritetty vääntää tällä vähähiilarisella. Onko se hankalaa ja ärsyttävää? Kyllä! Tapahtuuko kiristymistä? Kyllä, jo ekan viikon jälkeen huomaa eron keskivartalon alueella. Muita tuloksia täytyy vielä odotella. Normaalisti varsinkin iltaan painottuva mahan turpoaminen on yksi inhottava ja tuttu juttu tässä kropassa. Lähes poikkeuksetta joka ilta maha on ollut kuin pallo -kiitos hiilareiden. Nyt tämä vaiva on poissa! Aika uskomatonta, vaikka osasin tätä odottaakin :) Olo on tietysti huomattavasti kevyempi ja virkeämpi, mutta on tämä tuonut mukanaan myös ihan uusia ulottuvuuksia, nimittäin järkyttävän kovat mieliteot! En koskaan, ikinä, milloinkaan osta kaupasta esimerkiksi sipsejä tai edes haaveile niistä, ja tässä on kahtena iltana iskenyt niin kamalat himpat päälle ettei tosikaan. Olen aina ollut enemmän karkkihiiri, ja varsinkin irtokarkit on heikko kohta. Jos jotain tekisi hirveästi mieli, niin niitä! Eli mitä hittoa, miks mun tekee mieli jotain sipsejä? :D No, hiilarittomuus tietysti näitä aiheuttaa, mutta lisäksi se, että mieliteot on paljon voimakkaampia kuin ennen, tuntuu että repee liitoksistaan kun alkaa tekemään mieli jotain. Niin ja se, että koko ajan on nälkä. Siis aivan jatkuvasti, tunnin päästä ruokailusta sitä on jo nääntymäisillään suurin piirtein! Mietinkin sitä, että kauanko jaksan vetää tiukkaa treeniä tällä ruokavaliolla. Tottuuko kroppa tähän, kuitenkin vasta eka viikko takana? Ja nyt kun on ollut kevyt treeniviikko, niin mites sitten kun on raskas treeniviikko? No mut hei, niissä himoissani leikkelin sitten vihanneksia kuppeihin ja tein kermaviilipohjaiset pippuri- ja chilidipit. Eipä iskenyt jälkeenpäin morkkis.
 
No sitten esittelyyn näitä normisafkoja, ja kuvaa mun ekasta karppijälkkärikokeilusta, viljaton ja jauhoton rahkapiirakka. Normaalistihan rahkapiirakassa on se pohja ja sitten sitä ihanaa täytettä, niin tässä on tosiaan vaan sitä täytettä :D Nam. Jos joku haluaa ohjeen niin voin toki sen laittaa tänne. Ehkä ihmettelette, että mitä tämä ensimmäinen mössö oikein on? Kun tulin salilta illalla kotiin enkä ollut tehnyt ruokia valmiiksi, enkä siis jaksanut todellakaan alkaa kokkailemaan mitään erikoista, niin lopputulos oli siis tuo, eli
 
purkki tonskua
200g wokkivihanneksia
2rkl kuorettomia luomu hampunsiemeniä
2rkl salaattimix siemensekoitusta
2rkl pellavansiemeniä
1-2rkl oliiviöljyä
 
 
 
Tuon kylkeen tais mennä vielä karppileipää ja banaania, kun päivän hiilarit ajoittuu treenin ympärille. Noin 30g ennen treenejä ja 20g jälkeen. Ja tässä sitten ihan sitä perussapuskaa eli kanan rintafilettä, salaattia, säilykekanttarelleja, ja tuossa takana näkyvässä kulhossa on kevytkermaviiliä, sinappia ja ananasta, lempparikastike tällä hetkellä.
 
 
Sitten tätä iänikuisen ihanaa rahkaa mustikoiden ja luumun kanssa. Tulipas talvisen näköinen annos kun laittoi päälle kookoshiutaleita! No, täällä sataa muutenkin tällä hetkellä lunta eikä kevät meinaa tulla millään. Nuo hiutaleet on hyvä rasvojen lähde, ja näin pääsee heti aamusta kiinni hyviin rasvoihin. Tosiaan kuten sanoin, hiilarit ajoittuu treenin molemmin puolin, ja loppupäivä mennään sitten protskulla ja hyvillä rasvoilla.
 
 
Ja sitten tämä rahkapiirakka marjojen ja mustikkapiltin kruunaamana! Loppuun vielä yksi kuva ystävästämme maitorahkasta vähän reilumman mehukeiton kera.
 

 
Meinasi unohtua, että teinhän mä jotain paistintynkää yks päivä. Sekottelin siihen oma marinadin oliiviöljystä ja mausteista, suolaa, chiliä ja cayennepippuria lähinnä. Joo, oli tulista ja niin pitääkin :)
 
 
Viime viikonloppuna oli edessä palauttava treeni, joten poikkeuksellisesti sitten innostuin menemään tunnin joogaan ja tunnin spinningiin. Joogaa oon kokeillut muistaakseni kerran aiemmin, ehkä 4-5v sitten Terhin kanssa mentiin tsekkaamaan se Elixialle ja homma meni ihan sekoiluksi ja nauramikseksi... Tällä kertaa tilanne oli toinen. Enpä sitten tajunnut, että siellä porukka on haaremihousuissa ja löysissä paidoissa ja tiukoissa nutturoissa, eihän mulla nyt sellasia vaatteita ollut salikaapissa, joten marssin paikalle ihan normaaleissa treenikuteissa. Joo, kyllähän porukka katsoi vähän pitkään, että onko tuo nyt tullu väärälle tunnille. Siinä sitten hengiteltiin syvään ja vaihdeltiin asentoa ja ohjaaja muistutti, että yrittäkää pysyä ajatuksissanne vaan sillä omalla matolla, ja jos ajatus lähtee harhailemaan niin pitää keskittyä kovemmin. No mitä veikkaatte mitä mä mietin siinä samalla! Tulevaa spinningtuntia, ens viikon treenejä, karppileivän tekemistä, ja sitä, että pitääpä muistaa ostaa muksulle lisää multitabsia. Kaiken lisäks iski aivan järkyttävän paha olo siitä kaikesta hengittelystä! :D Ei ollut mun juttu, enkä mene toista kertaa. Spinningissä sitten rullailtiin letkeesti 6-7 tasolla, hiki tuli muttei mitään kovaa paahtamista. 
 
Oon tosiaan opiskeluiden takia muuttanu tänne Kokkolaan, ja välillä iskee järkky ikävä takaisin Tampereelle. On harmi että nähdään Tehin kanssa nykyään niin harvoin, mutta onneksi nämä blogi ja muut prokkikset hoituu näppärästi netin ja puhelimen kautta. Terhi on myös mun syksyllä 3v täyttävän tytön kummitäti :) Sunnuntaina oon kuitenkin pitkästä aikaa suuntaamaassa Manseen, ja meillä on Terhin kanssa tottakai treffit, mutta myös yks kiva kuvaushomma. Siitä sitten enemmän ens viikolla. Ennen sunnuntaita suuntaan vielä huomenna kameran eteen toiselle paikkakunnalle.
 
Mulla ei oo nyt teille laittaa mitään itse otettua tilannekuvaa, joten panostan sitten jatkossa enemmän niihin. Tämä viikko on ollut täyttä hässäkkää kaikkien näiden projektien ja muiden juttujen osalta, ja lisäksi kevään viimeiset tentit, raportit ja tehtävät painaa päälle. Reilun kuukauden päästä saa sitten hengähtää.
 
MOI!
 
 
 
 
 
 
 
comments

7 kommenttia:

  1. Laitappa resepti tohon rahkapiirakkaan:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neljä annosta

      2 dl rahkaa
      2 dl kermaa
      2 kananmunaa
      1 rkl sitruunamehua
      1 tl vaniljauutetta
      1/2 maustemittaa steviaa (tai 1 dl sokeria)

      Sekoita aineet keskenään. Voitele vuoka voilla (tai kookosrasvalla). Jauhota kookos- tai muilla hiutaleilla. Paista 150 asteessa vajaa tunti.

      Piirakan päälle vois passata aika hyvin kaneli tai mikä tahansa vastaava mauste, jäi itseltä tällä kertaa kokeilematta! Tein aika isoon vuokaan, ja tuli todellakin enemmän kuin tuo 4 annosta, mutta piirakka oli tosi ohut kuten kuvastakin näkyy. Eipä tullut vedettyä övereitä ;D Mutta melkein olisi ollut parempi tehdä isoon piirakkavuokaan tuo määrä tuplana :)

      Poista
    2. Pystyisköhän tuota tekeen ilman kermaa? Sais vieläkin terveellisempää:) jos laittais 4dl pelkkää rahkaa?:)

      Poista
    3. Tosi hyvä idea! Kannattaa kokeilla! :) Kerro sitten, miten onnistui!

      Poista
  2. oo tosi hyvän näköstä :))

    sitten haluisin vielä kysyä vähä vinkkiä, että millä tavalla saisi kapeammat reidet, mutta ilman että lihas katoaa.. olen nyt pitkään ollut tekemättä jalkalihaksia ja käynyt muutaman kerran lenkillä ja kävelemässä, jos ne vaikka siitä vähän muotoutuisi. mutta sitten tajusin, että jos en tee mitään lihasliikkeitä, lihakset vain katoaa ja sit onki semmoset suorat tikut :D ja kun siis haluaisin säilyttää lihaksen samana (en kasvattaa!!) mutta silti kapeammat reidet..
    toivottavasti tajusit jotain! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.