lauantai 15. kesäkuuta 2013

Täydellisyyden tavoittelu ja riittämättömyys (T)

Hei,

Pari päivää sitten tuli Facebookissa tuli vastaan video joka sai minut hieman havahtumaan. 
Suosittelen JOKAISTA sen katsomaan ja erityisesti äitejä.

Sara Sievinen joka treenailee Bikini Fitness-kilpailuihin kirjoitti myös asiasta erittäin fiksusti. Hänen bloggauksen voit lukea täältä http://intensitypassionbelief.blogspot.fi/2013/06/taydellisyyden-illuusiota.html.


MIKSI siis emme ole tyytyväisiä itseemme? Miksi valitamme koko ajan että jossain on jotain vikaa?


Syyt ovat erilasia.. Joku on tyytymätön pituuteen, joku on tyytymätön painoon, ollaan liian laihoja, lyhyitä, pitkiä, väärän värisiä, liian pienet rinnat, liian isot rinnat, liikaa arpia, liikaa näppyjä, liian iso nenä.. Lista on loputon kuten videossa sanotaan...


Toki ymmärtäähän tämän yhteiskunnan paineen. Pahinta on se että mediassa ei juurikaan pyöri normaaleja vartaloita vaan luonnon poikkeuksia -> "täydelliseksi syntyneitä" ja näitä jo valmiiksi täydellisiä ihmisiä kun vielä photoshopataan niin AVOT! Sitten mennään peilin eteen ja valitellaan omaa vartaloa ja virheitä..


Minun henkilökohtaiset ongelmat ja asiat jotka omassa kehossa harmittavat ovat jenkkakahvat selän puolella jotka ei tunnu lähtevän millään, raskausarvet kyljissä sekä vatsan löysä iho.. Nenäkin voisi olla pienempi.. hmmm. MINÄ KUITENKIN OLEN TYYTYVÄINEN ITSEENI! Pidän peilikuvastani.. Mitä parempaan kuntoon olen päässyt ja mitä enemmän olen itseäni hoitanut sitä enemmän itsestäni pidän..


Aikoinaan olin menossa nenäleikkaukseen koska vihasin nenääni. Nykyään olen siitä YLPEÄ! Se ei ole ehkä pieni ja siro mutta se sopii naamaani! Se tekee minusta persoonallisen!


Raskausarpiakaan en enään häpeä.. 


Silti koen hetkellisiä fiiliksiä tyytymättömyydestä sekä ärsytystiloja..


Uskon että se on luonnollista ja pätee niin miehiin, naisiin kuin lapsiinkin..


Aina on jotain mihin ei olla tyytyväisiä... Lapsilla se voi tulla esille siten että ei mennyt koe niin hyvin tai joku muu oppi pyöräilemään aikaisemmin, toisella on hienommat lelut, jne.


USKON että jonkun tavoittelu on tervettä enkä missään nimessä halua antaa sellaista kuvaa että JOS sinulla on reilusti ylipainoa niin se on hyvä asia kunhan olet sujut itsesi kanssa.. Ei, ei, ei.. Ylipaino ei ole hyvä asia mutta toki sujut itsensä kanssa oleminen taas on.. Pitää siis pyrkiä pitämään paino normaalina oman terveyden kannalta mutta pitää myös hyväksyä itsensä ja oppia rakastamaan vartaloaan.

Lihavuudesta toki tulee päästä eroon koska mikään ei altista kansantaudeilla niin paljon kuin ylipainon aiheuttamat ongelmat.. 

ASIAN YDIN on se että missä menee raja ja milloin pitää osata olla tyytyväinen.. Ei ylipainostakaan tartte siis olla surullinen.. Siitä vaan pitää päästä eroon terveyden vuoksi.. 


Kun kyse on persoonallisista piirteistä tai muutamista makkaroista niin ne pitää ERITYISESTI hyväksyä ja opetella olemaan niistä ylpeä ♥ Tai kun raskaus on tehnyt arpia, lapsena rikottu polvet ruhjeisiksi, jne.. 


OLEN SIIS EHDOTTOMASTI sitä mieltä että liikunnan harrastaminen ja nykyiset kauneusihanteet on HYVIÄ jos verrataan esim. langanlaihan sairaalloisen mallivartalon ihannointiin tai kuten ennen vanhaan kun nainen ei saanut koskaan esiintyä "laittamattoma" ja kaiken maailman korsetit sun muut... Nyt ihannoidaan tervettä, lihaksikasta ja ns. normaalia vartaloa ja muotoja.. Mikä on minun mielestä PALJON parempi kun minkään muun kauneusihanteen tavoittelu.. Koska se on eduksi terveydelle.. 


Saa siis tavoitella treenattua kroppaa toki! 

A. Se on KAUNIS ja tukee omaa mielenterveyttä!
B. Se tukee TERVEYTTÄSI ja ehkäisee sairastumista!

Kuitenkaan ei saa masentua yksittäisistä makkaroista tai muodoista jotka voi johtua jo pelkästään luuston rakenteesta, perimästä, jne. 


Olennaista on tavoitella sellaista tilaa missä on tyytyväinen itseensä ja oppia olemaan "ei niin rankka" itselleen.. 


Otetaan esimerkkinä Fitness-lajit.. Ne tytöt jotka siellä lavalla pullistelee.. Ei he arkena siltä näytä.. He ovat todennäköisesti monet kyyneleet tiputelleet dieetillä ja se rasvapitoisuus mikä on lavalla on epäterveellistä pidemmän päälle! Se on vain hetkellinen tila.. Se on kilpailua..


Itse sanoisin ohjeeksi että opettele olemaan tyytyväinen itseesi oli kehosi millainen tahansa  ja tavoittele tilaa jossa painoindeksi on normaali  ja kun vyötärön ympärys on alle 80cm sekä harjoitat terveysliikuntasuositusten mukaisesti liikuntaa ja toki kaikki sen päälle on hyväksi.


TÄÄLLÄ VOIT KATSOA OMAN BMI:n 3D kuvan kera ja määritellä mikä on kehon tyyppisi:


http://www.naistenhuone.com/graafinen-3d-bmi-painoindeksilaskuri/


Tästä näkee nopeasti mikä on normaalia ja hyvästä ja missä mennään epäterveellisen puolelle.
Vihreällä alueella olet normaalipainoinen


Mennäänpä vertailuviin ja katsotaan vaikka alempana olevaa kuvaa.. SIIS HYI! Se että joku tarkoituksenmukaisesti laihduttaa itsensä noin laihaksi....? Ei pysty ymmärtämään..  Kun taas alemmalla puolella Doven mainoksessa minusta nuo kaikki naiset on kauniita :)
Tähän me valitettavan usein sorrumme.. 
Mikä sinua miellyttää? Lähes kaikki näistä vartalotyypeistä ovat terveitä vartalon malleja lukuunottamatta 7!
Tästä näkee mikä olisi ihanteellisin vartalon BMI terveyden kannalta lyhyesti.. PITÄÄ huomioida se kuitenkin että ihmisillä voi olla oikeasti iso rasvaprosentti vaikka ei päällepäin siltä näyttäisikään.. Erityisesti naisilla takapuolen rasva nostaa prosenttia.. Optimaalein olisi siis 18-25% naisilla. Siis terveyden kannalta.. Tämä kuva ei siis anna koko totuutta mutta toimii hyvin suuntaa antavana..


Tässä on taas kerran erilaisia vartalonmalleja ja kaikki kauniita!

Tämän löysin netistä ja mun mielestä ihan huikea kuva!!! :D

Ja sitten vielä loppuun kooste erilaisista vartaloista :)

ja olisin valinnut sellaisia mitä ei ole photoshopattu mutta ei sellaisia löytynyt mistään.. 

Kaksi ensimmäistä on sellaisia että EI MISSÄÄN NIMESSÄ!! 

Itse pidän erityisesti atleettisesta kropasta ja lähes kaikki näistä on kuvankäsittelyn läpi viety mutta nyt haluan korostaa sitä vartalonmuotoa ja kokoa. On hoikempaa, lihaksikkaampaa, laihempaa, pyöreämpää, jne. Vartalot on erilaisia.. ja kaikilla on niitä arpia, läiskiä ihossa, jne. eikä niitä kukaan muu yleensä huomaa kuin itse!

 JA LOPPUUN KEVENNYS!! 

TÄMÄ saa aivan varmasti jokaisen naisen joka liikuntaa harrastaa nauramaan!!!

"mikä toi on?" --> "SE ON LUOMI!" :D
Tästä jaksaa omakin mies kettuilla kun rupean niuhottamaan! :D
LYHYESTI JA YTIMEKKÄÄSTI SIIS:

1. Opettele olemaan tyytyväinen itseesi

2. Tavoittele treenattua vartaloa jos näin haluat! Se ei ole epäterveellinen vartalo; päinvastoin!

3. Opi kuitenkin olemaan itsellesi armollinen koska meillä on vikoja, arpia, väärän pituisia luita, pieniä lantioita, isoja lantioita, jne.!

♥TAVOITELLA KAIKKEA SAA MUTTA PITÄÄ OSATA  OLLA MYÖS TYYTYVÄINEN! ♥

En siis käske ketään olemaan tyytyväinen jos on ylipainoa kuten videossa annetaan ehkä ymmärtää että ole tyytyväinen vaikka olisi liikapainoa.. Syy tähän on ihan oikeasti se terveys.. Sehän olisi sama kun sanoisin alkoholistille että juo vaan kunhat oot tyytyväinen?

Ole tyytyväinen itseesi MUTTA tavoittele TERVETTÄ VARTALOA! 

Toki eri mieltä saa olla mutta minä olen tätä mieltä! 
Olen niiin paljon onnellisempi ja energisempi kun +20kg painavempana!


-Terhi-


comments

23 kommenttia:

 1. Ihana teksti, piristi varmasti ensi viikkonikin :D ♥

  VastaaPoista
 2. Heippa!

  Lievästi ylipainoinen henkilö x, joka harrastaa hyötyliikuntaa lähes päivittäin, on varmasti terveellisemmässä kunnossa kuin esim. normaalipaikoinen henkilö y, joka ei harrasta liikuntaa ikinä. Tällöin tämä normaalipainoinen on se, joka niitä kaikenmaailman kansantauteja tulee luultavasti sairastamaan.

  Ymmärrän, mitä tarkoitat sillä, että ylipainoisuus on terveysriski. Mutta itse kyllä sanoisin ennemminkin, että liikkumattomuus on terveysriski. Sillä painolla ei sitten ole enää "niin paljoa" merkitystä. (jos ei puhuta sairaalloisen lihavista jne)

  Ihan vain tiedoksi, oletan että opiskelet jotain alaan liittyvää. Tuollainen fakta on ehkä ihan hyvä tiedostaa. :)

  Kivaa kesää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista =)

   Tuo oli hyvä huomio ja joo kyllä nyt vuoden paiskinut erityisesti juurikin kansantautien ja niiden ennältäehkäisemisen parissa yliopistolla..

   Tuossa on perustaa että normaalipainoinen inaktiivine ihminen on altis sairastumaan erilaisiin tauteihin (osteoporoosi, lihasrappeuma, jne) mutta kaikkien tilastojen mukaan lihavuus on suurin syy mm. sydän- ja verisuonisairauksissa.

   Suoraan yleensä yhteydessä kohonneeseen verenpaineesee, korkeisiin rasva-arvoihin, korkea verensokeri, MBO, jne.

   Mutta joo juuri oli viimeinen koe siitä kuinka liikunnalla vaikutetaan näihin asioihin..

   Ei minkään suosituksen mukaan lievästi ylipainoinen ole mikään positiivinen juttu.. Siksi sille on raja-arvonsa myös bmi-käyrissä suhteessa normaalipainoon.. Se viittaa heti terveysriskeihin.. :)Toki kun ollaan ihan siinä rajalla niin on varmaan myös esim. lääkäristä riippuva mielipide..

   Mutta siis joo kyllä liikunta + ravinto yhdessä = normaalipaino.

   Kumpaakaan en väheksy vaan päinvastoin.. En edes suosittelisi ketään ylläpitämään normaalia painoa pelkällä ruokavaliolla vaan ehdottomasti liikunnan avulla :)

   JA onhan tämä monipiippuinen asia ja riippuu juurikin mihin sairauteen verrataan, jne. :) Erittäin olennainen pointti sinulta :)

   Hyvää kesää sinullekkin :)

   Poista
 3. Mä en missään nimessä halua treenata niin lujaa, että tissit katoaa :D Joten normaali urheilullinen kroppa riittää :) Mulle ongelmakohta on niinkuin monelle muullekin naiselle se vatsa. Litteä vatsa on tavoite. Ei niiden lihasten erottovuus/alhainen rasvaprosentti oli mulle niin tärkeää, koska haluan välillä herkutella enkä mennä tiukan ruokavalion mukaan koko ajan. Kuinkahan moni sairastuu nyt vuosien mittaan ortorexiaan, kun on fitnessbuumi valloillaan? Mä oon siinä mielessä tyytyväinen vatsaani, että kolmen lapsen jälkeen vatsani ei yhtään roiku eikä ole täynnä raskausarpia. "Pelkällä" treenillä ja ruokavaliolla saan ton vatsan aika nopeastikin kuntoon :) Niiden äitien vatsa joka ei palautunut raskausajan jälkeen niin nopeasti jäi sit ikävästi pussi/löysää nahkaa ja sitähän ei itse saa millään konstilla lähtemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!


   Kyllä tuo on totta! Liiallisuuksiin ei saa mennä ja juurikin pitää osata tyytyä ja huolehtia siitä että ruokailusta ei tule pakkomielle ja kaikki punnitaan :)

   Itse olen mm. jättänyt keittiövaan tästä syystä ostamatta jotta en rupea liian tarkaksi :)

   Olet niin onnellinen ;) Minulla oli niin törkeän kokoinen maha että jäänyt löysää ihoa.. :/ Ei se seistessä näy mutta varmaan 10-15cm venyy jos siitä nappaa sormin kiinni tai kun kyykistyy niin jää roikkumaan ärsyttävästi tuohon :( Mutte en määä mitää leikkausta siihen ottaisi :)

   Mutta toi sun ajattelumaailma juurikin siitä että kroppa näyttää terveeltä mutta ei överiksi viedyltä on se mikä ajatusmaailma pitäisi kaikilla olla. :)

   Itse olen niin hurahtanut tuohon lihaserottuvuuteen että nyt panostan siihen :D Vaikka se onkin sitä "ei naisellista" :D

   Poista
 4. Tää oli todella hyvä teksti, mielenkiintoinen lukea yms. :)

  Mä myös "ylipainoisena" ihmisenä takerruin tohon että se ei ole tervettä. No joo eihän ylipaino ole tervettä mutta mäkin liikun viikossa sen 3 salikertaa ja ainaskin 4 lenkkiä ja syön terveellisesti, että kyllä mä varmasti oon terveempi kun joku normaalipainoinen sohvaperuna..

  Hyvä esimerkki siitä on: meillä oli koulussa cooperin juoksu, ja juoksin enemmän kun meidän luokkalainen "normaalikokoinen" tyttö, joka oli yhden kierroksen jälkeen ihan poikki.. Eihän toi cooper mitään kerro ihmisestä, mutta kyllä mä itsekkin ihmetyin kun en ollutkaan se huonoiten juossut.

  Kyllähän tässä koko ajan sitä normaalipainoa havitellaan, mutta kun on joskus ollut 130 kg, niin ei tää loppumatka mitään helppoa ole sinne normaalipainoon, kun pitäis kiinteyttää ja laihduttaa samaan aikaan, mutta sinne päin kokoajan menossa!

  hyvää kesää sulle, kiva lukee tälläsiä postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taas hyvä huomio! ;) Tämä on tätä kun tulee ajatus mistä kirjoittaa niin kirjoittaa vaan spontaanisti miettimättä kaikkia näkökulmia :)

   JA kyllä se totta on että mikäli liikkuu niin hapenottokyky, sydämen kunto, verisuonisto, jne. on paremmassa kunnossa :)

   Nuo ylipainon aiheuttamat ongelmat tulee siis yleensä vasta siellä +35-40 vuotiaana kun esim. verisuonisto on rasvoittunut pitkän aikaan ja alkaa muodostumaan plakkia. Liikunta ei siinä kohtaa estä plakin syntymistä yksinään mikäli kehossa on liian korkeat rasva-arvot ja silloin sen painonpudotus ja oikeanlainen ruokavalio astuu kuvioon mikäli haluaa pysyä terveenä ilman lääkkeitä.:)

   Ja saahan toki kolesteroliarvojakin laskemaan liikunnalla yhtä paljon kuin lääkkeillä :)

   Mutta hyvä huomio tuo!

   Ja aivan varmasti olet terveempi! Tuo raja-arvo ehkä normaalin/lievästi ylipainoisen välillä terveyden saralta on häilyvä kun mukana on liikunnan harrastaminen säännöllisesti :)

   Poista
 5. Koitappa alkaa oikolukemaan omia tekstejäsi.. tässäkin niin paljon k-virheitä ja vääriä sanajärjestyksiä että oikein ärsytti luke ja sain tästä postauksesta ärsytystilan. Pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut ärsytyksestä.. :(
   Tarkoitus ei ole kirjoitusvirheitä tehdä ja yleensä kirjoittelen näitä iltamyöhään ja pienessä väsymystilassa niin oikoluku ei ole parhaimmillaan ja silmäillen luen usein läpi.. Mutta minä skarppaan jatkossa! :)

   Poista
  2. Musta tää vaikuttaa provolta, kun anonyymin oma kielioppi vaikuttaa tosi surkealta ;) Joten jos joku alkaa arvostelemaan kielioppivirheistä, niin kannattaisi tarkistaa se oma kommenttikin ennen kuin sen lähettää.

   Poista
 6. Äh aluksi olin ihan messissä että JES, nyt on hyvä postaus.. Sitten alkoi tulemaan noita kuvia, ikävä ilmaisu (hyi tms.) esim noista VS tytöistä. Minusta he kaikki ovat kauniita, eivät liian laihoja mutta seksikkäitä ja gasellimaisia. Doven mainos alla on muutenkin kehno: on sitä muunkinlaista kauneutta kun pyöreyttä. Miksi toista ylistäessä pitää mollata toista? En tietenkään pidä anorektisen laihoja kauniina, mutta mielestäni yhtälailla on oikeutettua kehua VS tyttöä kauniiksi, kuin 30kg isompaa naapurin Annaa. Eikä kumpaakaan saa mielestäni haukkua tai käyttää ilmaisua "hyi". Ei kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :) ja kiitos kommentista. On totta että hyi- ilmaisu on aika rankka ja olet oikeassa että ketään ei saisi vertailla sanomallasi tavalla keskenään. Sitä en tarkoittanut.
   Lähinnä koitin ajaa sitä pointtia että aina tulee hyväksyä itsensä oli esim. paino mikä tahansa. Se mihin siitä huolimatta tulee pyrkiä on terveellinen vartalo. En puolla lihavuutta ja jokaisen tulisi oman terveyden vuoksi tavoitella normaalia painoa. Noita vc-malleja en voi sietää.. Tänä on henk.koht. mielipide. Noissa painomitoissa kärsitään tosi pahoista syömishäiriöistä ja olen muutaman kerran katsonut vierestä kun ystävät

   Poista
  2. Jatkoa.. Niin siis kun ystävät ihannoineet noita vc malleja.. Ja olleet pian sairaalahoidossa tankkaamassa verta suoneen ja ottamassa ravintoaineet suonen sisäisesti. Lisäksi noin laiha vartalo altistaa todella vahvasti osteoporoosillle.

   En siis halua että kukaan pitää kauniina noin laihaa vartaloa.. Toki se on jokaisen oma mielipide. Voin kertoa että yksi asia josta olen tyytyväinen elämässä ollut on se kun hyvin läheinen ihminen joutui juuri tuohon veritankkaukseen ja nyt salista innostuneena ja 13kg isompana ensimmäistä kertaa saanut luvan lopettaa hoidot koska arvot on kunnossa ekaa kertaa vuosiin. Hän myös ajaa ihmisille tuota sanomaa

   Poista
 7. Hoikkana ihmisenä vois loukkaantua tuosta Doven mainoksesta - sehän pitää real beautyna vaan ei-ihan-vimosen päälle tikissä kunnossa olevia ja sellasia pehmosempia vartalotyyppejä. Entäs jos on luonnostaan laiha, hoikka, jopa luiseva? (Minä en ole luiseva, en luonnostani enkä muutenkaan, mutta tuli nyt vaan mieleen.) Itteä vähän ärsyttää mustavalkoisuus mainonnassa; ylipainoiset usein paasaa siitä, että ei saa olla langanlaiha malli tai mallit, ja sitten seuraava steppi onkin se, että otetaan riviin normaalipainon ylärajoilla olevia tai ylipainoisia ihmisiä ja hehkutetaan että ne on niin luonnollisen kauniita... Kauneuskin kun on katsojan silmässä ja itse en haluis ollaa ikinä siinä Dove-jengissä. Joskaan en siinä VC-luikkuperberi-porukassakaan.. Siihen väliinkin kun mahtuu!! :)

  Ja hei, Terhi, sun kannattaakin tykätä peilikuvastasi!! <3 Nenän kanssa ja ilman. (No, ilman olis ehkä turhan groteskin näköistä. Ehheh.)

  Mukavaa päivää!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tästä viestistä! ♥

   Ja olen samaa mieltä! Onhan ne Doven tytöt hieman pulleaan päin mutta ehkä se mikä niissä kiehtoo tavallaan on se säteily :)

   Harvemmin noi vc-tytöt mitenkään säteilee missään kuvissa :D Naama norsunVi***lla koko ajan ja sitten se älytön laihuus siihen päälle :) Mutta olet oikeassa :)

   Poista
 8. Hyvä kirjoitus, jonka kruunasi Saken stand up-pätkä..mieskin nauroi tossa vieressä. Samaa mieltä että näissä VS malleista on terveellisyys kaukana..eihän se ole normaalia että jalat yhdessä seistessä keskellä loistaa 10cm väli ;)Itsekin vaihtelevasti huonosta itsetunnosta kärsineenä olen tullut siihen tulokseen että terveellisen sporttinen kroppa on se juttu missä viihdyn parhaiten, vaikka olen nyt "lihavimmillaan" eli aiemmin olin lähempänä sitä VS tyyppiä..kauhistuin kun näin itsestäni valokuvia että kuka toi on..eli selän takaa kuvattuna näkyi iso pää ja tikun laiha kroppa. Nyt on salilla käynti osaa arkea ja että se on maailman mahtavin fiilis kun raahautuu rankan setin jälkeen pukkariin et jess mä tein sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   haha :D Joo meidänkin isäntä nauraa aina vedet silmissä tuota videota katsoessaan :D

   Itse en ole koskaan ollut laiha mutta en ole koskaan pitänyt siitä kun ihmiset on niin laihoja että selästä näkyy luut, jne. ja sitten taas makkkaroiden kanssa ällöttää :D

   Eli URHEILULLINEN ja terve kroppa on paras! kyllä! :P

   ja ihana kuulla aina muiltakin kuinka se sali saa ihan törkeen ihanan fiiliksen! ei pahakaan päivä yleensä tunnu enää pahalta kun saanut purettua salille ;)

   Poista
 9. Minun mielestäni tekstisi oli erittäin hyvä ja toit hyvin esille lähes kaikki erilaiset vartalotyypit,enkä todellakaan huomannut edes kielioppi tai kirjoitusvirheitä.Itse olen kärsinyt jo monta vuotta huonosta itsetunnosta joka johtuu vartalostani..en ole lihava enkä laiha vaan oikeastaan normaali vartaloinen nainen..siltikään se ei riitä.nyt vasta olen oppinut (23-vuotiaana), että julkkikset tosiaan ovat joka kuvassa muokattujen vartaloiden kanssa, ja meidän tavallisten ihmisten ei tarvitse näyttää heiltä :) lisäksi pituus 175cm ja paino 45 kiloa polkupyörän kanssa ei ole tervettä eikä kaunista, ei edes victorias secret malleilla. joten arvotan suuresti mielipidettäsi, jokaisella kun on oikeus siihen,ja arvostan sinun suorasanaisuutta myös. Ei mene kauaa kun photoshopilla aletaan malleille muokkaamaan lihaksikkaita vartaloita koska maailma on menossa enemmän siihen suuntaan..mutta niin se vain on, naisessa on oltava jotain mistä ottaa kiinni,terveellisessä ja onnellisessa mielessä. Terveys ja hyvä itsetunto kaiken edelle. tähän pyrin itse, parantamaan haavani joita huono itsetunto on minulle tuonut vuosien ajan. Tsemppiä jatkoon ja hyviä treenejä T. 3-vuotiaan lapsen onnellinen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista =)

   Olet oikeassa täysin! Kallistun myös enemmän terveeseen mieleen ja sopivasti rasvaa ja lihaksia omaavaan kroppaan :) Silloin sitä on nainen myös terveimmillään :P

   Hyvää jatkoa sinulle! ♥

   Poista
 10. Tarkoitat varmaankin verisuonten _kalkkeutumista_? Verisuonisairauksissa verisuonen seinämään alkaa kertyä kalkkia ja korkean kolesterolin seurauksena myös rasvaa, mikä heikentää veren vapaata virtausta -> tämä nostaa esimerkiksi verenpainetta ja aiheuttaa sydämessä erityisesti vasemman kammioseinämän paksuuntumista, kun sydämen työmäärä kasvaa. PLAKKI puolestaan on hampaan pinnassa esiintyvää valkoista bakteerimassaa. Älä sekoita näitä kahta keskenään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D juu nyt on tullut kyllä vuosisadan kämmi kun nopeasti kirjoittanut :D juu tiedossa oli asia että mitä plakki on mutta jostain syystä päätynyt kirjoittamaan sen vaikka pitänyt kalkki kirjoittaa :D noh :D kiitos huomautuksesta :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.