torstai 6. syyskuuta 2012

Uusi ohjelmasuunnitelma + tavoitteet 6.9.2012 (T)


Uusi Ohjelma ja ohjelman tavoitteet 
(4 viikon ohjelma)
 

Nyt aloitan uuden ohjelman jonka tavoitteet:
  1. Rasvan poltto eritoten vyötärön/lantion alueelta
  2. Ihon kunnon parantaminen ja kollegeenin tuotannon aktivoiminen
  3. Kiiinteytyminen

Haluan nyt siis ottaa jotain uutta kuvioon. Siirryn pois vähäkalorisesta dieetistä sekä hiilarittomuudesta ja koitan 4 viikon ajan jotain minulle uutta dieetti- ja treenaustapaa.
Syy tähän puhtaasti se että vatsa toimisi, elimistö olisi energisempi,  en ole koskaan koittanut mitään tälläistä, jne. 
Kaikki informaatio on haettu mitä erinäisimmistä lähteistä tukemaan nyt noita kolmea tavoitettani.
Laitan liikunnan osalta oman bloggauksen =mitä siihen tulee
Informoin fiiliksiä nyt mahdollisimman paljon että mikä toimii ja mikä ei.
  


Minun ongelma-alueet joihin rasva kertyy:


Rasvaa kertyy lapoihin ja lonkan sivuihin: (Insuliinin tuonanto) 
 
Syy: 
Ruokavaliossa on liikaa hiilareita kuten sokereita ja viljaa ja liian vähän hyviä rasvoja ja proteiineja.  

Ratkaisu: 
Lisättävä kasviksia, proteiinia eritoten aamiasieen ja syödä omegaa.


Rasvaa kertyy keskivartalon alueelle: (Kilpirauhasen toiminta) 
 
Syy:
Ruokavaliossa on liian alhainen energiansaanti, liian alhainen ravintoaineiden saanti (eritoten proteiinin ja jodin), stressi voi vaivata. Nämä aiheuttavat hidastuneen aineenvaihdunnan.
  
Ratkaisu: 
Kitudieeteistä tulee luopua, syödä monivitamiinia ja kilpirauhastoimintaa tukevia ruokia (mm. levät, kookosöljy, aminohappo tyrosiini, sinkki ja seleeni). Olennaista saada tarpeeksi oikeanlaista ravintoa.


Ihon ongelmat:

1. Ihotyyppi Keratosis Pilaris
2. Iho on kuiva
3. Iho punoittaa helposti sekä ärsyyntyy
4. Ihon elastisuutta pitäisi parantaa (Kollageeni ja Elastiini)

 
Toteutus ravinnon ja ihon hoidon osalta:

1. Lisään reippaasti hyviä rasvoja (erityisesti omegaa ja kookosöljyä) 

2. Lisään kilpirauhastoimintaa aktivoivia ruokia joita on mm.
  • spirulina (mikrolevälajike)
  • manteli
  • avokado
  • merilevä
  • liha
  • maitotuotteet
  • siemenet
  • pähkinät
  • 100% kaakao
  • pinaatti
  • parsakaali 
  •  herneet
  • muna 
  • kala

3. Lisäksi aion lisätä:
  • Vihreää teetä 1 litra päivässä joka tukee aineenvaihduntaa ja antaa vaihtelua vedelle    
  •  Vähintään 11 lasia pelkkää vettä
  •  0,5l vettä johon sekoitettu 1rkl MSM-jauhoa, 1rkl Kreatiinia + C-vitamiiniporetabletti 
  •  Linssejä (korkea rautapitoisuus joka tukee hyvää aineenvaihduntaa)
  • Täysjyvävilja (tutkimusten mukaan keho polttaa enemmän kaloreita kun on kuitua mukana.Kuitu auttaa vatsan toimimiseen ja sisältää paljon vitamiineja ja hivenaineita.)



Ihon hoito:
  • Kuivaharjaus
  • Satunnaiset solarium-käynnit. Tekee kuivalle iholle hyvää  Se nimittäin lisää pitkäketjuisten rasvojen, keramidien, tuotantoa. Keramidit estävät ihoa kuivumasta.
  • Solariumstudiolla itsepalveluna koko vartalon LED/FIR valohoito (Sininen valo hoitaa esimerkiksi akneen taipuvaista ihoa. Se tunkeutuu ihoon rauhoittaen ja tasapainottaen talirauhasten toimintaa. Sinisellä valolla on myös desinfioiva vaikutus. Infrapunavalo tunkeutuu syvälle ihoon ja sen alla oleviin kudoksiin virkistäen kehon ääreisverenkiertoa, poistavat kuona-aineet kehosta, jotka usein ovat syynä moniin ihmisen terveys ongelmiin. Punainen LED-valo, jota kutsutaan myös kollageeni valoksi.  Punainen LED-valo lisää kollageenin tuotantoa ihossa. Kollageenin uustuotanto korjaa ihon ryppyjä ja vaikuttaa fibroblasti solujen ja ihon solujen kasvua ja uusiutumista. Punainen LED-valo elvyttää verenkiertoa ja nopeuttaa paranemista kiihdyttämällä ihon hapen ja ravinteiden saantia. Punainen LED valo on hyväksi kaikille ihon kerroksille erityisesti dermikselle.)
  • Ihon saa kosteammaksi voiteella, joka ujuttaa ihoon vettä, mutta se onnistuu vain, kun voiteessa on mukana vettä sitovia aineita, kuten glyserolia ja glykoleja.
  • Suosin Aloe Veraa
  • Rasva puolestaan estää kosteuden haihtumisen iholta. Näitä rasvoja on monenlaisia; tutuimpia ja eniten käytettyjä ovat emulsiovoiteet. Täyteläisimpiin voiteisiin sisällytetään valkoöljyä, vaseliinia ja parafiinia.
  • Savinaamiooiden käyttö
  • Kahvia vähemmän
  • Kylvyssä tai suihkussa käytä haaleaa vettä kuuman sijasta. Kuuma vesi voi kuivattaa ihoa irrottamalla sen luonnolliset rasvat.
  • Valitse saippuoita, jotka eivät kuivaa ihoa eivätkä sisällä hankaavia tai ärsyttäviä aineita. Rasvoja sisältävät saippuat kuivattavat ihoa vähemmän kuin tavalliset, nestemäiset tai antibakteeriset saippuat. Lisää myös öljyä pesuaineisiin. 
  • Hankaamisen sijasta taputtele ihosi kuivaksi kylvyn jälkeen.
  • Levitä kosteusvoidetta iholle välittömästi pesun jälkeen säilyttämään sen imemän kosteuden.
  • Veden haihtumista estäviä rasvoja ovat keramidit, kolesteroli ja rasvahapot
  • Keratosiksen hoitoon ureaa eli karbamidia sisältäviä voiteita joilla voi ehkäistä vähän iho-ongelmia.

Hyviä ruokia ihonhoitoon liittyen:

Hedelmät & Marjat: Ruusunmarja,  mango, aprikoosi, avokado, sitrushedelmä,  ruusunmarja, tyrni, lakka
Vihannekset & maustekasvit: tomaatti, bataatti,  pinaatti, porkkana,  paprika, parsa, lehtikaali, punakaali, basilika, persilja
Viljatuotteet: kokojyvävilja
Liha- ja kalatuotteet: rasvaiset kalat, liha, 
Rasvatuotteet: auringonkukkaöljy, ruokaöljy, maapähkinävoi, kookosöljy
Muut: Mantelit, pähkinät ja siemenet






Lähteet: Hyvä terveys, Antioksidantit.com, kirjat, Kauneus ja Terveys, Lääkäri.fi, Tohtori.fi, Muscle&Fitness, vanhat koulumateriaalit, health.com


Terhi
comments

7 kommenttia:

  1. Entä jos ongelmakohta/kohdat rasvankertymisille on alakropassa (reidet,peppu, lantio jne.), millainen ruokavalio siihen puree? Tykkään blogista tosi paljon! Tuo itellekkin motivaatioo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Etureidet ja takareidet:
      Syy: (naishormonit) e-pillerit, suolisto-ongelmat, korkean insuliinitaso tai xenoestrogeenit (muoveissa ja kosmetiikassa)
      Ratkaisu: Suosi luomua ruassa että kosmetiikassa, korvaa viljatuotteet kasviksilla.

      Polvet ja pohkeet:
      Syy (kasvuhormoni): Illan sokeri- ja viljapommit jotka johtaa uniongelmia.
      Ratkaisu: Nuku paremmin treenaa intervallityyppisesti

      Ja tuohon lonkan sivuihin tosissaan vaikuttaa tuo insuliini josta tekstissä. =)

      Poista
    2. Hei!

      Käyn kuntosalini Infrapunasaunassa, auttaa rasvanpolttoon ja ihoon todella hyvin! Kannattaa kokeilla jos mahdollista. :)

      http://www.infrapunasaunat.info/index.php?os=1&lan=fi

      Poista
  2. moi! onko sulla auttanu noi omega ja kookosöljyt ja kuivaharjaus keratosis pilarikseen? ite oon käyttäny noita ureaa sisältäviä rasvoja mutta niistä ei oo ollu mitään hyötyy.
    kiitos vastauksesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuivaharjaus poistaa sen "kuivan" talen tai no "talipisteet" käsivarsista. Tiedät mitä tarkoitan ;D Mutta toki pilkut näkyy punaisina sen jälkeen edelleen... Taitaa olla niin että tämä ihotyyppi on vain hyväksyttävä :) Se mistä on oikeasti apua on solarium :) KEsällä sen huomaa kun ei näy oikeestaan mitään.. Omega ja kookosöljyt toki vaikuttaa heleyteen ja yleiseen ulkonäköön joten tuo keratosis pilaris-iho ei ole mielestäni niin kammottavan näköinen silloin.

      Poista
  3. Moro! Hieman oli epäselvä toi järjestys, mutta päätinpähän kysyä. 1. Mulla kertyy rasvaa leukaan, reisiin ja vatsaan (vatsaan vain hieman, ei niin paljon). Eli miten saisin ne ylimääräiset rasvat pois? 2. Mulla on myös toi Keratosis Pilaris niin onko ihan sama käyttääkö solariumia vai ihan normaalia aurinkoa? Vaikkuutako Keratosis Pilaris mitenkään ruskettumiseen? Ja onko niistä ureaa sisältävistä rasvoista ja kuivaharjaamisesta mitään hyötyä? Mikään noista auttais niihin talirauhasii että iho ei olisi niin epätasainen ja karheahko?
    P.S Mikä on paras rasvaa polttava liikuntalaji mihin ei tarvitsisi niin hyvää kuntoa ja tulokset voisivat näkyä nopeassa ajassa?

    Kiitos jos vastaat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      No tuo rasvan kerääntyminen on sellainen henk.koht. juttu. Eri ihmisillä kerääntyy eri alueille kuten minä itse olen esim. omenalihava-tyyppiä eli kun lihon niin suoraan vyötärölle uimarenkaaksi kaikki :D

      Aerobista ja lihaskuntoa vain tasapapuolisesti :)

      Ei sillä oo oikeastaa väliä että missä auringossa olet :) Kunhan saat valoa käsiisi niin helpottaa :) Itse en ole noista ureaa sisältävistä oviteista kokenut mitään hyötyä oikein.. Tai no alkuvaiheessa joo kun ne näpyt olivat enemmän esillä. Nyt saan pidettyä ne poissa valolla ja kuivaharjaamisella.. Toki sellaiset haaleammat punaiset pilkut koko ajan näkyy mutta auringon jälkeen katoaa kyllä. Heti kuitenkin kun tulee kylmä/tuuli niin puskee esiin.. :/

      No jos keratotis on niin yleensä aina vaalea huonosti ruskettuva iho... Eli kyllä se iho ruskettuu mutta kovan työn takana.. Päivettävillä saa myös haalennettua :)

      MUTTA siis kuivaharjaus!! ehdottomasti!! toimii voin luvata! :P

      Rasvaa polttavista lajeista lenkkeily ja sitten kotijumpat kaikessa muodossa.. Se kunto lähtee kuitenkin tosi noepasti kehittymään :)

      Juoksulenkit mukaan niin kyllä lähtee rasva tirisemään ja älä juokse kovepaa kuin tuntuu hyvältä.. Mitä enemmän lenkkeilet sitä kovempaa pystyt hiljalleen juosta :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.