perjantai 17. tammikuuta 2014

Välikevennystä ja kokkailua (Emmi)

Huomenta!

Tällä viikolla on treenit vihdoin luistaneet. Alunperin mun piti tosiaan aloittaa se välidieetti jo joulukuussa -ei ihan mennyt kuten suunnittelin, päin vastoin. Mukavat jouluextrat jäi vyötärölle, siitä kirjoittelinkin viimeksi. No, suunnittelin aloittavani dieetin nyt, ja ihan hyvään vauhtiin tässä on jo päästy. Kun siirryin taas noudattamaan ruokavaliota ja jatkoin säännöllisiä treenejä, niin nuo jenkat on alkaneet sulaa ihan itsestään. Painosta ei mitään tietoa tällä hetkellä. Luulenpa, että nyt mennään tällä vhh:lla parisen viikkoa ja jatkan sitten voimakautta siitä, mihin se joulukuussa jäi. Eli pieni tällainen "välikevennys" tähän väliin :) Nyt tammikuussahan alkaa myös se Bikini Challenge, eli varmasti sekoittelen keskenään juttuja niistä ohjeista + omasta ohjelmastani. Combon tuloksia voidaan toivon mukaan ihastella keväämmällä :)


Hiilareita olen siis vähentänyt huomattavasti ja lisännyt hyviä rasvoja tilalle, sen verran seuraan että saan proteiinia sen 1,5-2g/kg/vrk. Nälkä on ihan koko ajan, aivan kuten aiemminkin vhh:lla. Noista rasvoista pistän teille informatiivista postausta viikonlopun aikana.

Eilen salilla kaverin kanssa juttelimme näistä ruokavalioista, enkä ole koskaan edes ajatellut kokeilevani karppausta, koska en usko että se sopisi mulle mitenkään. Nyt täytyy sanoa että ensimmäistä kertaa innostuin ajatuksesta. Jos sitä keväällä aloittaisi karppauksen! Kuulemma sitä ei pitäisi käydä karpilla, että on tajuton nälkä koko ajan. En usko ennen kuin olen kokeillut.. hah. Näin käy itselläni siis aina vhh:lla. Viime keväänä kärvistelin ensimmäiset 3 viikkoa sellaisessa nälässä, ettei tosikaan.

Löytyykö lukijoista karppaajia? Pistäkää nyt ehdottomasti kokemuksia ja vinkkejä tulemaan! Plussat/miinukset? Tiedän, että osa kehittyy myös karpilla, ja osa ei. Tämä on täysin yksilöllistä. Miten jaksaminen? Tuliko/tuleeko tulosta myös karpilla? Itselläni jo tuo vhh vaikuttaa todella paljon jaksamiseen ja treeneihin.























LANTTUMUUSI

Pilko lanttu kuutioiksi
Keittoaika lantulla on noin 30min, keitä ylikypsäksi
2rkl hunajaa
Oman fiiliksen mukaan vähän kermaa

Oma extra:
Kuoritut luomu hampunsiemenet

(Rosmariini sopis tähän perfect!)



Täällä on taas pestokausi meneillään. Lisään sitä melkein mihin tahansa ruokaan. Salaatteihin, kananmunien kanssa, jauhelihakastikkeeseen.. Olen suunnitellut varmaan kaksi vuotta tekeväni sitä itse, mutta eipä tuota ole vieläkään saanut aikaiseksi.

Tämän viikon ohjaukset ovat paketissa, ja illaksi lähden vielä töihin. Meinaan mahduttaa tähän viikkoon kuusi treenipäivää, ja pitää sitten pienen huilin taas alkuviikosta. Itselläni aina parhaat tulokset tulee niin, että treenaa putkella ja pitää sitten pidemmän palautumisen. Toisille sopii rytmi, että treenataan joka toinen päivä, ja pidetään joka toinen päivä lepopäivä (ei sovi mulle yhtään!). Toiset treenaa pari päivää putkeen, ja huilaa sitten taas päivän, max pari. Se kai lienee myös kropalle paras vaihtoehto. Itse on jotenkin mentävä siinä "flowssa" silloin kun on vauhtiin päästy, ylimääräisistä lepopäivistä saattaa iskeä yllättävä laiskuus ;) Saatan treenata 4-5 päivää ja levätä 2-3pv. Kukin tavallaan. Tässä omassa rytmissä on kyllä tärkeintä pitää huoli siitä, että niitä lepopäiviä tulee riittävästi (kuitenkin mielellään max 3), sillä se palautuminen (ja kehittyminen) tapahtuu vasta siellä huilin aikana. Varmasti hyvä nyrkkisääntö on, että levätään silloin kun tuntuu siltä.


MARJAISAT PRODEPANNARIT

Reilu 1dl luomu kaurahiutaleita
Noin 1dl proteiinijauhetta (käytin Fastin mustikka-valkosuklaata)
2 valkuaista
Puolikas banaani
1tl leivinjauhetta
1rkl makeutusjauhetta
1/2dl luonnonjugurttia (käytin rasvatonta rahkaa ja meni liian paksuksi!)
Muutama rkl vadelmia tai muita marjoja

Laitoin vielä extrana:
Macaa
Goji-marjajauhetta
Psylliumia
Hunajaa

Tehosekoittimessa ainekset taikinaksi (löysähköä) ja paistelemaan. Meni itsellä tuo taikina liian tönköksi rahkan vuoksi, joten jatkoin sitä vähän maidolla. Nuo määrät nyt ovat suuntaa antavat, joten ei muuta kuin kokeilemaan millä määrillä tulee parhaat pannarit! Ohjeen olen jostain bongannut aikoja sitten, enkä millään muista mistä.

Kuvassa on 2 pannaria päällekkäin, välissä ja päällä rahkaa, tyrnimarjoja ja vadelmia. Apukokki oli tietysti taas menossa mukana.


Nyt mukavaa viikonloppua <3
Emmi


comments

10 kommenttia:

  1. Minkälaisilla hiilari ja rasva määrillä tällä hetkellä menet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiilareita alle 100g/vrk, ennen treeniä noin 20g ja treenin jälkeen noin 30g. Loput sitten tasaisesti pitkin päivää, mutta yritän pitää sen tuossa 70-80g/vrk. Hyviä rasvoja 1g/painokilo, tällä hetkellä menee vähän reilummin!

      Poista
  2. Minä olen vähähillarisella dieetillä ja päinvastoin ei todellakaan ole nälkä koko ajan. Noudatan Jutan Superdieettiä, mutta olen siitä jättänyt peruna/riisi/vilja -vaihtoehdot pois ja syönyt niiden tilalla vähähiilarisia kasviksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Nyt alkaa itsellänikin helpottamaan tuon "alkushokin" jälkeen! :)

      Poista
  3. Kolmatta vuotta karpilla, ei oo nälkää tarvinnut nähdä. Elopainosta pudonnut puolet, toista vuotta ylläpidolla. Lihasmassa kasvannut huomattavasti, nyt kiristellään ketoosilla viimeisiä ylikiloja. Lisää rohkeasti rasvaa, jos aiot ihan perinteisellä karpilla mennä. Mulla menee 150-200 grammaa päivässä ja paino vaan putoaa! Mutta tapoja monia, itse löydät sen parhaan kokeilemalla, kuten fiksuna varmaan tiedätkin. Kaikki kun ei ymmärrä, vaan lannistuvat ja luovuttavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau!! Huikea suoritus! Kiitos kommentista, nyt sain varmuutta rasvojen lisäämiseen reippaasti. Kokeilemallahan tosiaan löytyy itselle ne sopivimmat jutut. Oikein mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  4. Pannaria on ehdottomasti kokeiltava kun kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Kirjoitin blogiin aiemmin toisenlaisistakin pannareista, luulisin että löytyy hakusanalla "banaanipannarit" tai "banaaniletut" :) Niihin tuli vaan banaania ja munia, ja tuli tosi kuohkeita ja hyviä!

      Poista
  5. Siis selittäkää nyt mulle pliis tuo rasvojen lisäys juttu:D Siis mitä se oikeen tarkoittaa, eli mitä rasvoja, miksi lisätä ja miten jne... Oon ihan pihalla näistä jutuista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta! Voisin yrittää saada tänään tehtyä sen luvatun postauksen hyvistä/huonoista rasvoista ja niiden käytöstä, niin pääsee kaikki kiinni tähän juttuun! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.