perjantai 25. tammikuuta 2013

12 viikon dieetti starttasi

Moi!

On tämä tammikuu ollut aikamoista rumbaa taas ettei ole pahemmin (muka) ehtinyt kirjoitella! 12 viikon dieetti starttasi ja tällä hetkellä olo on erittäin hyvä ja kevyt. Välillä kun kalorit huiteli tuolla 2500 ja yli niin oli välillä todella tuhti ja täysi olo, suoraan sanottuna aika epämukava ja alkoi se tajuton syöminen tulemaan jo korvista.. Nyt kun mennään kovaa kohti kevättä niin laskin kaloreita ja muutenkin muutin ruokavalion kevyemmäksi. Rantakuntoon? :D Tavoitteetkin on matkan varrella muuttuneet; en enää pyri kasvattamaan niinkään kauheasti lisää lihasta, vaan saavuttamaan kevyen ja hyvän olon sekä timmin kropan :) Katsotaan uudestaan kesän jälkeen, jos vetäisi jonkun pienen massakauden päälle. 

Mutta nyt siis tähän dieettiin. Varsinkin kyljistä ja vatsan alueelta aion poltella rasvaa ja muutenkin kiinteyttää kroppaa. Pahoittelen nopeasti puhelimen kameralla räpsittyjä kuvia, mutta jotain oli jo varmaan pakko päivittää?:D Paino huitelee 53 ja 54 välillä ja näin "paljon" olen painanut viimeksi 4 vuotta sitten ennen lapsentekoa, sen jälkeen paino on pysytellyt 48-50kg tietämillä. Nyt jos pari kiloa saisi pois dieetin avulla niin olo olisi varmasti juuri se tavoiteltu energinen ja kevyt. Olen nyt taas syönyt muita viljoja jonkun verran, paitsi vehnää. Sitä noudatan myös dieetillä ja pyrin syömään viljoista vain ruista ja riisiä. Ei aiheuta ollenkaan samaa hiilariähkyä kuin muut viljat. Tietysti lähtökohta ruokavalion kanssa on se että syödään mahdollisimman puhdasta ruokaa! Jos et vielä ole ihastunut luomuun niin suosittelen :)
 TREENIT:
 • 3 salitreeniä viikossa: jalat+hauis, rinta+ojentajat, selkä+olkapäät
 • 2 aerobista viikossa: toinen korkealla sykkeellä 60min, toinen 30min intervallitreeni
 • kerran pari viikossa 45min aamulenkki, alle kevyt aamupala

 RUOKAVALIO: 
 • Aamupala: Puuroa, 1dl marjoja, mehukeittoa, raejuustoa/kananmuna, kahvia
 • Lounas: Runsas salaatti, 100-150g lihaa, kalaa tai kanaa, pala ruisleipää ja kinkku/kalkkunasiivu, hedelmä 
 • Välipala: Maitorahkaa 2,5dl, 1dl marjoja, kahvia 
 • Päivällinen: Salaattia, 100-150g lihaa, kalaa tai kanaa, riisiä 
 • Punttitreenin jälkeen palautusjuoma (tai 2dl rasvatonta maitoa) 
 • Iltapala: Paistettua kananmunaa/raejuustoa/rahkaa (ja proteiinipirtelö)
MUUTA:
 • Vettä 2l päivässä
 • Paljon venyttelyä
 • Vitamiinit 
Tuossa nyt lyhyesti, lisäkysymyksiä saa toki esittää. Kyllähän tuo nopeasti tuntuu että aika paljon treeniä, mutta jos on aiemminkin treenannut 4-5 kertaa viikossa, niin rytmiin tottuu nopeasti. Ja miksei voi aloittaa nyt, vaikkei olisikaan aiemmin treenannut hullunlailla! :) Tässähän on hyvin aikaa aloittaa kuntoprojekti ennen kesää, oli tavoitteet sitten mitkä hyvänsä. Nyt olen päässyt kokeilemaan Terhin lailla kotitreeniä kun avokki raahasi meille kotiin painot. Enpä olisi uskonut että saan minkäänlaista kotitreeniä aikaiseksi, mutta sehän on aivan loistojuttu! Kun tekee pitkää päivää koulun ja opintojen kanssa, niin ei voi enää käyttää sitä tekosyytä ettei jaksa lähteä salille. Vielä kun keksisin niille paikan mihin ne piilotan kun kumpikaan ei treenaa, ne ei oikein meinaa sopia sisustukseen! Hah.

Pitäisi ehdottomasti löytää aikaa taas tuolle venyttelylle! Paikat on aivan juntturassa jokaisen treenin jälkeen. Olen muuten bongannut tosi tehokkaan jalkatreenin ja nyt kokeillut sitä muutaman kerran, ja ollut sen jälkeen kolme päivää aivan rampana :D Surffailkaa itsenne Facebookiin Junior Fast Teamin sivuille, sieltä löytyy video missä Janni Hussi kurittaa peppua ja takareisiä ;) Aika hyvä on kokeilla 2-3 kierrosta tätä treeniä ja pitää välissä pidemmät tauot. Suoraa sivuille pääset tästä.

  Kiitokset kaikille jotka kommentoivat edellistä postaustani! En ole ehtinyt värkätä sen oman blogini ulkoasun kanssa, meillä on huushollissa menossa yhtä sun toista muutosta ja niistä kaikista lisää sitten siellä blogissa, lupaan saada blogin auki ensi viikon aikana! :)

Oletteko aloittaneet tai aiotteko aloittaa dieetin tai muun kuntokuurin ennen kesää? Millaisen, ja miten teillä pysyy motivaatio? Täysiä vaan kevättä kohti!-Emmi-
comments

14 kommenttia:

 1. Kuinka paljon treenanneelle luulisit tuon kolmijakoisen sopivan? Ja en halua kyseinalaistaa vain tietämättömyyttäni kysyn, riittääkö yhdelle lihasryhmälle rasittaminen vain kerran viikossa? Ja kolmas kysymys, minä päivänä treenaat vatsaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisäystä, koska kolmijakoisella ohjelmalla kroppa palautuu nopeasti, voi tietysti treenata enemmän jos jaksaa :) toki voit vetää ohjelman kaksi kertaa viikkoon, mutta 6 punttipäivää on mielestäni vähän liikaa! Jos vaan aikaa on, niin kannattaa vuoroviikoin treenata 2 kertaa viikossa jalkoja, ja taas seuraavalla vkolla 2 kertaa haukkaa, ja niin edelleen. Näin tulee 4 punttia viikkoon, ja tuo toimii ainakin itsellä kun on ollut aikaa treenata enemmän :)

   Poista
 2. Kun tekee kolmijakoisella ohjelmalla niin jokaiselle treenattavalle lihakselle tulee tietysti runsaasti enemmän pumppauksia kuin esim kaksijakoisella. Uskon siis ihan täysin tähän jaotteluun, aiemmin kun ehdin treenata enemmän punttia niin tein tuon kolmijakoisen lisäksi kaksi sovellettua punttitreeniä, mutta nyt tässä vaiheessa tiedän että tuo riittää mainiosti, pitää muistaa myös palautumisen tärkeys eli tulokseni ovat nousseet huimasti nopeammin tällä ohjelmalla kuin silloin, kun treenasin viidesti punttia viikkoon! :) en ehkä ihan aloittelijana tekisi kolmijakoisella, mutta suosittelen kaikille jotka ovat edes vähän treenanneet ja pyrkivät lihaserottuvuuteen :) vatsaa treenaan jokaisen treenin yhteydessä, samoin alaselkää useamman kerran viikossa. Selkä+olkapää treenini keskittyy lähinnä yläselkään :)

  VastaaPoista
 3. Hei. Mua kiinnostais toi sun 3-jakoinen treeni ohjelma tarkemmin, liikkeet ja toistot?

  VastaaPoista
 4. ihan hyvä ruokavalio sulla, noudatan aika samantyylistä.:) Mutta etkö käytä yhtään öljyjä? Ja paljon puuroa syöt aamulla? ja riisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliiviöljyä 1rkl jokaiseen salaattiin ja muutenkin, päivässä sitä tulee laitettua yhteensä noin 3rkl, lisäksi reilu kourallinen pähkinöitä päivässä :) aamuina joina treenaan, puuroa 1.5-2dl riippuen treenistä ja sen kestosta (hiutaleina mitattu), ja jos treenaan vasta iltapäivällä, desi aamupuuroa riittää :) puuron teen luomu ruishiutaleista

   Poista
 5. hei! tosi hyvän kuulonen ruokavalio, kiinnostas vaan tietää että paljonko tossa on suurimpiirtein kaloreita päivää kohti?

  VastaaPoista
 6. oisi mukava saada lisää tietoa ohjelmasta liikkeistä ja toistoista:) olen aktiivisesti salilla käyvä nuori ja kokeillut jos jonkinmoista ohjelmaa mutta mikään ei tunnu hyvältä. toi kuulostaa näin alkuun kiinnostavalta ja luontevalta:) oisi mukavaa saada yhdessä postauksessa kaikki liikkeet ja toistot selkeästi:) oisiko mitenkään mahdollista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkeitä ja toistoja yläkropan treeniin löytyy tästä postauksesta:

   http://emmijaterhi.blogspot.fi/2013/05/ylakropan-treeni-e.html

   :)

   Poista
 7. Moikka! Mulle on tosi epäselvää, että mitä tuo jakoiduus tarkoittaa noissa treeneissä :D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakoisuus tarkoittaa sitä että jaetaan kropan kaikki lihakset eri treeneihin..

   Yleensä kun puhutaan lihasryhmistä eli rintalihakset, jalkojen lihakset, pakarat, hauislihakset, ojentajat, vatsalihakset, selkälihakset, jne.

   Kun puhutaan yksijakoisesta ohjelmasta niin se tarkoittaa sitä että treenataan koko kroppa yhdellä kertaa. Eli kaikille lihaksille tulee joku/joitain liikkeitä. Kaikki saa siis treeniä.

   Kun puhutaan kaksijakoisesta niin tarkoittaa se sitä että treenataan kahdessa osassa kroppa. Esimerkiksi tiistaina tehdään salilla vain esim. alakropan lihaksia (jalat, pakarat, pohkeet) ja torstaina sitten kaikki lihakset yläkropasta. Näin ollen koko kroppa treenataan kahdessa osassa eli kaksijakoisesti.

   Kolmijakoisessa jaetaan vielä pienempiin osiin. Esim. ma: selkä, hauis ke: rinta, olkapäät, ojentajat ja pe: jalat. Tällöin siis kroppa treenataan kolmessa osassa eli kolmijakoisesti.

   :) Pääsitkö kärryille :)

   Poista
 8. Joo kiitoksia paljon! Tämä valaisi paljon ;)

  VastaaPoista
 9. Moikka! Mitä tarkoitetaan treeni kovalla sykkeellä? Ja onko tämä laihduttajalle dieetti?

  VastaaPoista
 10. Jos laihduttaa saako olla salitreeniä paljon aerobisten lisäksi ja saanko ihan lyhyesto jotain dietti ohjeita? Tavoite 6 kg pois!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.