perjantai 23. elokuuta 2013

Osaviikkopaasto / suosittu 5:2-dieetti

Supersuositun 5:2-dieetin ideana on paastota kaksi - ei kuitenkaan kahtta perättäistä - päivää viikossa. Pelkän hapen voimin ei tarvitse elää: nainen saa syödä päivän aikana 500 kilokaloria ja mies 600 kaloria. Paastopäivän aterioiden välillä kannattaa pitää mahdollisimman pitkä väli. Muina päivinä saa syödä normaalisti, pullaakin (jos haluaa)! Painon putoaminen on vain yksi 5:2-dieetin hyödyistä. Osaviikkopaaston kehittäjän, brittiläisen lääkärin Michael Mosleyn mukaan se myös parantaa veriarvoja, estää useita ikääntymiseen liittyviä sairauksia ja kohentaa mielialaa.


Törmäsin tähän dieettiin radion ja artikkeleiden lisäksi uusimmassa Me Naiset-lehdessä, ja ihan pöllimistaktiikalla nappasin lehdestä reseptit kuvien muodossa. Aikas hyvännäköisiä olivat nuo ruuat, ja miksei niitä voisi kokeilla vaikkei dieettiä haluaisikaan kokeilla tai noudattaa!

Lisää tästä dieetistä, dieetin aloittamisesta sekä reseptejä löydät täältä, täältä, täältä, täältä, ja täältä.

-E- comments

11 kommenttia:

 1. Tästä dietistä tunnutaan puhuvan nyt yhtäkkiä kaikkialla! Sinänsä tekisi mieli kokeilla, mutta minikaloripäivinä tuskin voisi urheilla muuta kuin kevyttä reippailua :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sitä itsekin mietin. Ehkä lepopäivät voisi ajoittaa niin, että silloin paastoaisi? Pitäisi ihan kokeilla, miten vaikuttaa!

   Poista
 2. Ihanan näköisiä ja kuuloisia ruokia!:) Dieetti kuulostaa mielenkiintoiselta mutta en usko että itseltä löytyisi paukkuja treeneihin paastopäivinä...

  Mulla olis pari kysymystä teille Emmi ja Terhi. Ootteko te aina ollu koko ajan tosi motivoituneita tähän teidän projektiin? Ja jos ette, mikä on motivoinut teitä ja saanut jatkaan eteenpäin?
  Ja sitten se tärkein, miten ootte saanut treenit sovitettua perhe-elämän kanssa yhteen? Mulla on kohta vuoden ikäinen poika ja mies tekee 16h työpäiviä että viikolla ei paljon häntä kotona näy. En pääse viikolla salille, koska täällä kuppaisessa kylässä ei ole lapsiparkkia ja lapsia ei sinne saa mielellään ottaa. Tuntuu että vaunulenkit ja kotijumpat on ainoa liikuntamuoto minkä saan sumplittua ja tuntuu että se ei riitä. Ne ei motivoi tarpeeksi.

  Nyt siis kaipaan vähän vinkkejä. Mulla on kuitenkin se 15-20kiloa läskiä taakkanani ja olen päättänyt päästä siitä eroon, tavalla tai toisella!

  http://fahw.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oon lukenu tästä kans ny jokapaikasta! :D
  ja hei, näkyykö alkoholi painossa vielä parin päivän jälkeen, esim jos perjantaina juo(esim 6 siideriä) ja sunnuntaina ois punnitus..?

  VastaaPoista
 5. Siis onko lifestyle blogi poistettu!!!!!!!!!!!!!????????? EI KAI???? EI SAA!!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo! Terhi ei jaksanut kirjoittaa sitä, niin kirjoittelen jatkossa itsekseni :) Emmi

   Poista
 6. Voi ei!!!!!! :( Se oli mun mielestä aivan ihana blogi <3 Niitä juttuja oli aivan ihana lukea! Se oli hauskaa, erilaista ja inspiroivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ne samat jutut löydät tuolta mun omasta blogista, ja aion kirjoittaa samaan tyyliin jatkossakin ja samoista asioista! :) Muokkaan vaan sen lifestyleblogin ulkoasua hieman, eli periaatteessa se on ihan sama blogi edelleen! :) Tuossa sivun yläkulmassa on linkki sinne! Kannattaa liittyä lukijaksi niin et hukkaa sitä.

   Poista
 7. 5:2 dieetti on tosiaan just nyt supersuosittu, mutta siitä on liikkeellä aika monenlaista tietoa. Tossa ylhäällä oli muutama ihan ok linkki, mut jos tätä oikeesti haluaa kokeilla, niin kannattaa lukea myös tämä:
  http://www.kuntovinkki.com/52-dieetti-jaksottaisen-paaston-salat/

  Resepteistä oon sitä mieltä, et jos viitenä päivänä viikossa saa syödä mitä haluaa, niin ei niinä kahtena paastopäivänä tarvii kovin erikoisia ruokia kokkailla.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.