perjantai 18. lokakuuta 2013

Ei pelkästää fitti, vaan myös vahva ja oikeasti kovassa kunnossa! (Terhi)

Moikka!

Tässä samalla kun vastailen kyssäreihin ajattelin riipustaa yhden bloggauksen taas!

Tässähän on treenattu nyt vuosi dieetaten ja lihasta kasvattaen eli "kiinteyttäen" :) Sitä yhtäkkiä huomaa että kroppa näyttää siltä kun sen halusi vuosi sitten näyttävän ja treenaamiseen tarvitaan uutta haastetta! 

Joo toki tulen kroppaa muokaten myös treenaamaan (eli perusvoimaa 8-12 toistoilla) MUTTA mä haluan olla myös oikeasti kunnossa! Onneksi mun valmentajat on myös niin huippuja että mun treenit ei koostu vain kyykyistä ja pystypunnerruksista toistoilla 8-12 tehokeinoja käyttäen VAAN mun ohjelmaan kuuluu myös voimaa ja oikeasti kovan fysiikan tekemistä! 

Mä haluan kyykätä kovilla painoilla, mä haluan tehdä maastavetoja niin että kaverit vieressä kattoo että miten helve**ssä noin pieni tyttö jaksaa noin törkeesti! Mä haluan pystyä vetämään leukoja helposti, saada vatsoja tehtyä suorin vartaloin abb rollerilla tai tehdä yhden käden punnerruksia tosta vaan :)

Aion nyt tehdä näitä haasteita itselleni ja tietty valkultakin näitä varmasti tulee! :) 

Nyt otan kuitenkin enemmän kuin mielelläni HAASTEITA vastaan!! Eli antaa palaa! 

Haastakaa mut ja mä valkkaan muutaman jutun joista lähdetään liikkeelle! :) TÄLLÄ kertaa tulee tasaseen tahtiin videopäivitystä, jne.. Viimeksi jäi homma vähän kesken.. :(


(C) Joonas Leppäviita

JA muistakaa mitä sanoin ;) Tähän teksiin voitte suoraan kommata ehdotuksia ja esim. päivämääriä mihin mennessä pitää onnistua :) Aa niin ja olette kyselleet noista painomääristä millä treenataan.. Pian alkaa voimakausi jolloin nuo painot suurenee ja toistot vähenee.. 

Mutta tähän muutama esimerkki muutamista liikkeistä mitä 
kuulunut viime aikoina ohjelmiin:

Toisto- ja sarjamäärät on 10-12 x 3

Maastaveto suorin jaloin (leveä asento): 60-80kg
Syväkyykky: 60-80kg
Prässi (yläreuna): 80-100kg
Lonkan ojennus taljassa: 45-55kg
Reiden loitonnus taljassa: 25-30kg
Yhden jalan askelkyykyt penkiltä: 8-10kg x 2
Sumokyykyt kahvakuulan kanssa: 24kg
Ylätaljaveto eteen: 40-45kg
Avustettu leuanveto: 12-16kg avustuksessa painoa
Kulmasoutu tangolla: 35kg
Penkkipunnerrus: 20-30kg (tanko + jotain painoa) 
(ja btw aloitin 2 viikkoa sitten vasta treenaa penkkiä :D)
Ristiveto eteen taljassa: 15kg x 2
Vipunostot selinmakuulta: 6kg x 2
Pystypunnerrus käsipainot: 7-8kg x 2 
Vipunosto sivuille: 8-9kg x 2
Viparit eteen ja taakse: 5-6kg painot
Pystysoutu eteen käsipainot: 10kg x2 tai 25kg tanko
Hauiskääntö käsipainot: 5-6kg
Kick back: 5-6kg painot

Mä teen tosi keskitetysti liikkeitä ja pyrin vimppaan asti välttämään heijaamista ja liikkeen avustamista muilla kun päälihaksilla.. Valitettavan usein ihmiset yrittää vaan saada mahdollisimma isot painot ja haetaan esim. käsien liikkeisiin sitten voimaa esim. selästä.. Mikä ei ole optimaalia.. Eli keskittyminen ja liikeen teko sillä nivelellä millä kuuluu on tehokkainta mielestäni.. :) ja rintalihaksethan mulla on ihan surkeessa kunnossa :D



Mutta asiasta kolmanteen.. Tilasin taas pari uutta tuotetta kokeiluun 
Hyvinvoinnin tavaratalosta :P En ole vielä ottanut käyttöön mutta nyt otan ja kerron sitten mihin näitä vaihtoehtoisia prodelähteitä voi sitten mm. käyttää :)





Puhdistamo Lesitiini

Geenimuuntelemattomasta lähteestä valmistettu laadukas soijalesitiini. Lesitiini on luonnollinen rasvarakenne, jolla on monta hyötyä. Lesitiini parantaa kehon rasva-aineenvaihduntaa (mm. kolesterolitasoja). Se koostuu aivojen rakennusaineista, fosfolipideistä - erityisesti fosfokoliinista, jolla on suora yhteys mm. muistin toimintaan. Lesitiini on luontainen emulgoija, eli se yhdistää rasvat ja veden esim. pirtelössä ja suklaan valmistuksessa.


Käyttö

Sekoita kaikkeen mihin haluat kermaisuutta ja täyteläisyyttä, tai jos haluat että vettä ja öljyjä sisältävät seokset tulevat samettisen pehmeiksi.


Käyttömäärä

Emulgointiin useimmiten puoli teelusikallista riittää. Raviotsemuksellisesti merkittävä määrä on 1 rkl / päivä.
Säilöntäaineeton, Ei eläinperäisiä ainesosia, Laktoositon, Lisäaineeton, Makeuttamaton
Kierrätettävä pakkaus


Leader Natural Foods Hamppuproteiinijauhe

Leader Natural Foods Hamppuproteiinijauhe on runsaskuituinen lisä esimerkiksi palautumisjuomaan tai leivontaan.
Hamppuproteiinista noin puolet on proteiinia. Hamppu sisältää myös välttämättömiä omega-3 ja omega-6-rasvahappoja hyvässä suhteessa.

Käyttö

Voit käyttää hamppuproteiinia leipomiseen ja ruoanlaittoon tai esimerkiksi lisätä 1-3 tl jauhetta puuroihin, pirtelöihin, jogurttiin jne. Korkean proteiinipitoisuuden vuoksi hamppuproteiinia voi käyttää liikuntasuorituksen aikaiseen palautumisjuomaan.
Säilöntäaineeton, Makeuttamaton, Ei eläinperäisiä ainesosia, Gluteeniton, Lisäaineeton, Laktoositon



Tämä ei kuulu aiheeseen mutta laitan silti tänne :D Mun ehdottomasti lempparein safka tällä hetkellä.. Menee usein sekä lounaalla että päivällisellä tortillaa joko kanalla tai jauhelihalla! Ja päälle Salsaa! <3


 ♥:lla Terhi



comments

18 kommenttia:

  1. Yritä saada 2 leukaa 1.1.2014 mennessä! Ellet saa jo :D

    Tsemppaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt menee 6 leukaa ilman avustusta :) 10 voisi olla siis tavoite :)

      Poista
    2. Hetkinen, 6 leukaa?!

      Aika huima suoritus naiselta.

      En ole ikinä nähnyt livenä edes yhtä kunnollista :)

      Poista
  2. Morjes mikä kroppa!!! <3

    Miten olis penkkipunnerrus 50kg puolen vuoden päästä?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Kuulostaa järkevälle ja realistiselle :) Tämä haaste otettu vastaan :)

      Poista
  3. Kuus leukaa! Wau! Toi on mulle ihan ikuisuusprojekti. Arg! Miltä susta tuntuu, onko kyse enemmän voimatasoista vai tekniikasta? Mietin, että pitäiskö alkaa treenata "kippiä", jotta pääsis joskus ylös...tai edes sen puolikkaan leuan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :)

      En itse ehkä kippaamista lähtisi suosittelemaan, enkä sitä itsekään tee :)
      En oo toki mikää paras kertomaan kuinka saada nopeiten kehitystä mutta itse harjoittelin kahta tapaa käyttäen :)

      1. Eksentrisen vaiheen kautta eli hyppy ensin ylös ja ylhäällä pito ja erittäin hidas alas laskeutuminen.. :) ja tätä yhä uudestaan ja uudestaan 2-3 minsan lepotauoilla :)
      2. Avustetusti eli joko salilla avustetussa laitteessa tai kotona siten että jumppakuminauha polvien alle ja naru tankoon kiinni.. Helpottaa nostoa suunnattomasti :)

      Poista
  4. Vuodessa: 150kg kyykky, 150kg maastaveto, 10 punnerrusta yhdellä kädellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuodessa varmasti ihan mahdollinen saada toteutumaan.. haastava toki mutta laitetaan haasteeksi.. :)

      Poista
  5. Mites tälläset fuktionaaliset hommat?
    Mä käyn funktional training tunneilla ja vaikka se on kiva kun puntilla pystyy lataamaan lisää painoja kehiin, mutta todellinen itsensä voittamis fiilis tulee noilla tunneilla. Toi jos mikä on sellasta mikä haastaa koko kropan. En tosin tiedä miten kyseisenlaista on muualla tarjolla, en ole meinaa itse ainakaan muualla törmännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Juu ei noita kovin monissa mestoissa taida olla :) Teen vähän vastaavia treenejä kotona :) Ne on ihan omaa luokkaansa ja varsinkin nyt kun aloitin noi mavet, tempaukset ja rinnalle vedot niin on aika jees niillä ensin kikkailla, perään erinäisiä liikkeitä jumppanauhalla, pallolla, jne.. jatkuvasti sykettä ylhäällä pitäen :) Noissa funktionaalisissa treeneissä kunto ja kapasiteetti yleensäkkin kehittyy hirmuisesti ja kun ei huvita esim. kotona vääntää jotain samaa vanhaa niin spontaanisti vetäisee vaan tunnion treenin kaikennäköisiä yhdistely tehden niin saa kyllä itsensä poikki :D Mutta komppaan! :) On superhyviä treenejä! :)

      Poista
  6. Heippa tää kommentti tulee nyt tähän kohtaan kun en jaksa nyt etsiä sitä oikeaa postausta!
    Te teitte postauksen tästä HIIT treenistä, niin voiko sen tehdä kotona ilman mitään laitteita vaikkapa x-hypyillä tai paikalaan juoksulla tai polven nostoilla esimerkiksi?

    Kiitos jos autatte :)

    VastaaPoista
  7. Onnea uusiin tavoitteisiin! Itselläni tämän hetken ongelma on tulla oikeasti timmiin kuntoon. Olen kokoa 34 ja käytän usein tunikoita, joten monet pitävät mua hoikkana ja kiinteänä, mutta olen oikeasti ns. piilolihava. Ja kiinteytysprojektissani vyötärö kyllä pienenee ja lihakset ovat kasvamassa, mutta vatsan kohdalta ei tahto lähteä senttejä ja se näyttää aika törkeältä, kun ennestaan kapea vyötärö kapenee ja sen jälkeen ikään kuin roikahtaa vatsakumpu - 3-4 kg rasvaa saisi lähteä, joten varsinaisesti ylipainoinen en ole enkä ole ollutkaan, mutta kapean vyötärön takia se näyttää tosi nololta sivusta. Tavoitteenani on ensin saada vatsanseutu kuntoon ja samalla muutenkin kiinteyttää, ja sen jälkeen alkaa itsellänikin kovemman kunnon tavoittelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) Juu tuttu tunne :) Sama vaiva oli ennen :) ja hieman edelleen välillä (kun turpoan).. Hiilareiden karsiminen, hiit-treenit ja lihaskuntoharjoittelu erityisesti rankat vatsatreenit jeesaa siihen :)

      Poista
  8. Nyt kun on näitä tuulisia ja huonoja syyspäiviä ennen kun säät vähä rauhottuu niin ihan joka kerta ei houkutttais lähtee lenkkipolulle ulos. Netistä on tullu katteltua vaikka mitä cardio workoutteja ja sen sellasia, mutta kun kaikissa tuppaa olemaan mukana lihaskuntoa, ja kun juuri tälläisille "lihaslepopäiville" oon painottanut aerobisen reenin, että ne lihakset sais vähän lepoa. Mietinkin sitten että onkohan hyppynaru-paikallaan hölkkä-polvennosto jne miksaus ihan ok lenkin korvike jos sattuu tosi huono sää? :-) kauheella vimmalla oon yrittäny jotain kotijumppaa keksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On erinomainen korvike :) Itse samaa harrastan :) kuulokkeet korville ja jammailet fiiliksen mukaan hyviä biisejä kuunnellen :)

      Poista
  9. Mua on muuten hirveesti mietityttäny että jos vaikka on syönyt aamupalan, esim 300kcal ja sitten urheilis ja kuluttais vaikka 500kcal, nii meneekö se siinä oikeesti miinuksen puolelle ja sit ku söis sen 200kcal nii ois ns kohdassa 0? :D vai onks se vaan niin että se vaikuttaa sen -300kcal ja ne 200 jotka menis miinuksille nii on iha merkityksettömiä? :D tuntuu tosi tyhmältä kysyä tämmöstä mutta kun oikeesti välillä mietityttää!! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.