lauantai 4. toukokuuta 2013

Siitepölyä ja muita Superfoodeja (E)

Kertoilin aiemmin menettäneeni Superfoodneitsyyden kun ostin kuorittuja luomu hampunsiemeniä. Innostus kasvoi ja päätin kokeilla muitakin tuotteita. Halusin jotain vahvistamaan immuniteettia, jotain palautumiseen, ja Spirulinaa ja Chlorellaa halusin ehdottomasti (=leväjauheita, paljon protskua, erinomaisia viherpirtelöihin). Pistin sitten kyselyä CovoVin Samille, mitä kannattaisi tilata. Näpyttelin tilauksen samantien ja tällaiseen settiin sitten päädyin. Kookosöljyä ja Kalaharin suolaa halusin kokeilla ihan muuten vaan.


Chlorellaa
Kylmäpuristettua kookosöljyä
Pakurijauhetta
Spirulinaa
Kalaharin suolaa
Mehiläisen siitepölyä

Koska en ole vielä kaikkia testaillut, niin en ala sen kummemmin vielä puhumaan käyttökokemuksista, mutta tuo mehiläisen siitepöly varsinkin kuulemma vahvistaa immuniteettia. Siitä hieman tietoa (lainattu CocoVin sivuilta):

Mehiläisten keräämä siitepöly on ehkäpä planeettamme monipuolisinta ja ravinnetiheintä ruokaa. Siitepöly sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9), A-, C-, D- ja E-vitamiineja, koentsyymejä, kasvisteroleja, bioflavonoideja, 31 eri rasvahappoa, DNA:ta, RNA:ta ja jopa 60 eri mineraalia.

Mehiläisten keräämä siitepöly on ehkäpä planeettamme monipuolisinta ja ravinnetiheintä ruokaa. Siitepölyä kerätään mehiläispesän suulle asetettavan suodattimen avulla, jonka läpi pesään pyrkivien mehiläisten jaloista siitepöly tippuu talteen pesän ulkopuolelle. Suodatin kerää 10-50% mehiläisten siitepölystä, jättäen riittävän määrän ruokaa myös mehiläisten omaan käyttöön. Mehiläistuotteilla on pitkä historia ravitsevina ruokina. Esimerkiksi Venäjällä suoritetuissa laajoissa tutkimuksissa todettiin pisimpään eläneille ihmisille selkeä yhteinen nimittäjä - mehiläistuotteiden säännöllinen nauttiminen. Itse asiassa suuri osa tutkimuksessa pisimpään eläneistä ihmisistä oli mehiläisenhoitajia.

Siitepöly sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9), A-, C-, D- ja E-vitamiineja, koentsyymejä, kasvisteroleja, bioflavonoideja, 31 eri rasvahappoa, DNA:ta, RNA:ta ja jopa 60 eri mineraalia (mm. barium, boori, kalsium, kupari, kulta, jodi, rauta, mangaani, fosfori, kalium, seleeni, pii, rikki, natrium ja sinkki). Lisäksi siitepöly sisältää karotenoideista mm. beetakaroteenia ja ksantofylliä. Mehiläisten siitepölyä pidetään luonnon entsyymipitoisimpana ruokana ja siitä onkin yli 5000 entsyymiyhdistettä.Siitepöly sisältää mm. 15-20% luonnollista lesitiiniä, joka on erinomainen ravinne aivotoimintamme kannalta.

Siitepölyn erinomainen aminohappokoostumus ja runsas proteiinipitoisuus tukee tehokkasti lihaskasvua ja mm. Suomen yleisurheilujoukkueen valmentaja Antti Lananaki totesi vuoden 1972 Olympialaisten aina lähes koko joukkueen käyttävän siitepölyä, koska sen todettiin parantavan selkeästi suorituskykyä ilman mitään haittavaikutuksia.


Tässä kuvassa näkyy tuota siitepölyä salaattiin sellaisenaan lisättynä :) Maku ihan ok, menetteli ihan vaan noinkin. Nyt kun en vielä hirveästi ole ehtinyt läträämään noita vihersmoothieita/pirtelöitä, niin pistäkääs mulle jotain hyviä reseptejä! :) Kirjoittelen niitä blogiin sitten sitä mukaa kun olen testaillut. Ja laittakaa ihmeessä omia käyttökokemuksianne Superfoodeista!

-Emmi-


comments

10 kommenttia:

  1. Itselläni myös Cocovin tuotteita ja oon ihan koukussa! Erityisesti joka aamuiseen vihreään smoothieen.. Soijamaitoa, pinaattia, salaattia, siitepölyä, banaania, avokadoa, chlorellaa, vehnänorasta, hamppuproteiinia, lucumaa sekä kookosöljyä. Hei nam. Tässä linkki vielä :)

    http://sparkwithme.blogspot.fi/2013/04/green-smoothie.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei iso kiitos tästä!! Menee ehdottomasti kokeiluun! :)

      Poista
  2. Moikka olisin tiedustellut. Nyt kun olette dieetillä niin pidättekö vapaa syönti päiviä? Ja oletteko huomanneet lähteekö paino sen jälkeen taas paremmim laskuun...jos siis olette vapaa syönti päivää pitäneet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän kerran viikossa sellasen "tankkauspäivän", jolloin siis syön samaa ruokaa kuin muutenkin mutta enemmän (ja silloin myös enemmän hiilareita). Jaksaa paljon paremmin ja tulee tuloksia :)

      Poista
  3. Saako Emmi udella tuota sun hiusten väriä?? Käytkö kampaajalla vai käytätkö kaupan tuotteita? Itse oon nyt n kuukauden yrittänyt vaihtaa blondista bruneteksi mutta mikään väri ei tunnu pysyvän!!!!!! Raivostuttavaa! Lopputulos on joko vihree tai sit jotain ihan muuta :D Haluisin just tommosen tumman ruskean sävyn. Olisko vinkata jotain hyvää väriä. Kun oot näköjään itkekki ollu tosi blondi :) niin ajattelin et osaat ehkä auttaa :) ja siis ite oon kokeillu kaupan tuotteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan se tosiaan hankalaa saada väriä pysymään kun on ollut vaalea monta vuotta! Mulla tuota värihistoriaa on todella paljon ja tuntuu että tukka oikein "hylkii" tätä tummaa väriä. Oon kuitenkin löytänyt ihan hyvät konstit ja tuotteet millä tämä pysyy ettei tarvi koko ajan ravata kampaajalla :) Voisin oikeastaan laittaa siitä ihan oman postauksensa huomenna!

      Poista
  4. Voi se olis tosi kiva juttu :) Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Saako siitepöly rakeet vatsan sekaisin? kun kuulemma edistää vatsan toimintaa? vai miten toimineet teillä?
    Tätä voi kuulemma käyttää siitepölyn siedätyshoitona. tosin tietty pitää aloittaa tosi pienessä määrin tietysti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se voi olla hyvin mahdollista! Varsinkin jos on herkkä vatsa. Itselle ei tullut sen käytöstä mitään "oireita", lisäsin aina pienen määrän pirtelöön :) Muistaakseni se aloitusannos oli jotain puoli teelusikkaa eli hyvin pieni?

      Poista
    2. Kokeile siis ihmeessä laittaa sitä pirtelöihin äläkä heti salaatteihin yms. Uskon että vatsa ei reagoi niin ärhäkkäästi, jos se on paremmin liukenevassa muodossa!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.