torstai 2. elokuuta 2012

Oma lähtötilanne: keskivartalo

Vyötärössä ei tällä hetkellä ole niinkään ylimääräistä (paitsi tottakai aina omasta mielestä jenkkakahvat ja selkäläskit ja liikaa pehmeyttä navan alueella, jotka onneksi saa pois rasvaa polttamalla...), joten kuvittelisin olevan suhteellisen helppoa saada takaisin se jo muutamaan kertaan hukattu 6-pack. Voisin laittaa teille ensi viikolla omia lemppariliikkeitä vatsalihasten hankkimiseen. Useimmilla naisilla vatsalihakset eivät tule näkyviin ennen kuin rasvaprosentti on alle 20. Ensi viikolla otankin asiaksi varata ajan kehonkoostumusmittaukseen joka on loistava lähtökohta tälle projektille. Se suositellaan otettavaksi kahdesti vuodessa, ja toimii varmasti hyvänä boostina treenille ja motivaatiolle. Tämä kuvan pitäisi olla mahdollisimman totuudenmukainen siitä, missä kunnossa nyt ollaan. Näitä kuvia ei siis ole otettu juuri treenin jälkeen jolloin lihakset ovat "pumpissa" ja veri kiertää lihaksissa hyvin. Kuten huomaa, tässä vaiheessa ne lihakset vielä puuttuvat! :) Mutta ehkä tilanne ei ole katastrofaalinen tämän kesän jälkeen kun ajattelee miten vaihtelevasti sitä on treenannut, ja ruokavalio on lipsunut aikalailla koko ajan.



Itsellä selkä on ollut aina vahva johtuen voimistelutaustasta jonka aloitin ihan pienenä. Ainoat ongelmat olivat raskausaikana kun kehon painopiste muuttui. Ne kuitenkin katosivat heti lapsen saamisen jälkeen. Monet vähättelevät selkätreenin osuutta vartalon kehittymisessä. Lähtökohta on kuitenkin se, että ryhti täytyy saada kuntoon, mikä onnistuu juurikin keskivartalotreenillä. Itse olen vuosien saatossa löytänyt monia itselle sopivia ja tehokkaita selkälihasliikkeitä, joita voisin myös rustailla tänne myöhemmin. Pakaralihaksia aion tämän projektin aikana kasvattaa aikalailla, jotta selän kaari näyttäisi syvältä mutta luonnolliselta. Tuumakoko farkuissa oli synnytyksen jälkeen 24 (voimisteluaikana 28!) mutta nyt olen saanut edes sen verran pyöreyttä tuohon takalistoon, että tuumakoko 25 tuntuu sopivan parhaiten tällä hetkellä, eikä 26 ollut myöskään turhan iso. En kuitenkaan tuijota vaatekokoja taikka puntaria, enkä laske juurikaan kaloreita (ainakaan vielä), ja ainahan housumallista riippuen voi kokokin vaihdella. Tämän vuoksi kokeilen aina jonkun tietyn mallin tai merkin farkkuja saadakseni luotettavia "tuloksia" :)











Pahoittelut kuvien suttuisuudesta, nämä on napattu aamulla silmät puoliunessa ennen treeniä :) Treeni-iloa kaikille, ei se auta muu kun painella spinningiin!

Emmi comments

2 kommenttia:

  1. Eihän tuossa oo yhtään ylimäärästä!

    VastaaPoista
  2. Ei näytä juuri olevan. Kannattaa postata jatkossa abaut samassa valossa otettuja samanmoisia kuvia, niin näet kehityksen parhaiten. Jos otat jatkossa erilaisia kuvia kun lähtökuvat, niin kehityksestä saattaa tulla vääristynyt kuva.

    nimim. ammattilainen

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.