keskiviikko 29. elokuuta 2012

Jalat edellä käsiä (E)

Niin sitä vaan puolitoista viikko vierähtää kun flunssa iskee. Olen tänä kesänä lähes poikkeuksetta sairastellut kolmen viikon välein! Sitä ei voi kun ihmetellä, kun kuitenkin on suhteellisen terveelliset elämäntavat, ruokavalio kondiksessa jne. Ja kaikki mikä tarttuu lapseen, tarttuu myös äitiin ja toisin päin, ainakin meillä.. Katsotaan miten syksy menee kun pirpana aloittaa taas päiväkodin (ensi viikolla). Viime vuonna toi kaikki mahdolliset taudit sieltä kotiin.

No joo mutta nyt olen taas päässyt käsiksi treeneihin! Tässä on ollut viimeisen kuuden viikon aikana kaksi saikkuviikkoa, ja tästä syystä edelleen kokeilen ja totuttelen tähän uuteen ohjelmaan. Mutta se on loistava! Aminohapot tulee tosissaan tarpeeseen kun tekee pidempiä sarjoja ja raskaampia liikkeitä, enkä ole entisen ohjelman aikana/jälkeen ollut koskaan niin poikki tai loppu kuin nykyään. Väkisin vetää paikat maitohapoille ja siinä auttaa varsinkin haaraketjuiset aminohapot, esimerkiksi ihan hyvä tuote on Fitnesstukun BCAA. Tämän ohjelman liikkeet todella tuntuu oikeissa paikoissa. Painoja olen joutunut laskemaan melkein puolella pitkien sarjojen vuoksi, ja tässä ohjelmassa keskitytään ennen kaikkea siihen että liikkeet tulee tehtyä puhtaasti loppuun asti.

Nyt olen siinä tilanteessa että jalat on paljonkin käsiä edellä kehityksessä. Toki jalkoihin saa helpommin ja nopeammin lihasta ja lihakset erottumaan. Tässä ohjelmassa teenkin lähes puolet enemmän toistoja entiseen jalkatreeniin verrattuna, ja näin ollen olen myös joutunut jalkapainoista vähenämään reilusti painoja. Tässä vaiheessa keskityn pitämään reidet ja pyllyn tikissä, enkä kasvattamaan niihin "palaa" ennen kuin kädet ottavat jalat kiinni kehityksessä! :) Innolla odotan millä aikataululla tämä tulee tapahtumaan, tai että milloin ylipäätään näissä käsivarsissa alkaa oikeasti näkymään jotain.

Tällä viikolla on luvassa 3-4 punttia ja 2-3 aerobista harjoitusta. Meillä kotona on lisäksi menossa rytmien kääntäminen sen vuoksi että ensi viikolla pitää taas koulun penkille. Tähän asti olemme nousseet 8-9 aikaan, ja nyt aion pakottaa tuon heräämisen 6-7 välille. Toistaiseksi tämä on sujunut ihan hyvin, varsinkin niinä aamuina kun hyppää samantien crosstrainerin päälle ja veivaa puolisentuntia, niin kyllähän siinä herää :D Tämän lukuvuoden aikana joudun myös usein hoitamaan punttitreenin ennen kouluun menoa, joten tämä tulee tarkoittamaan sitä että olen salilla viimeistään klo 7.

Minulla ei ollut laittaa mitään ihan tuoretta kuvaa, joten nämä on parin viikon takaa :) Päivitellään taas loppuviikosta!
comments

2 kommenttia:

  1. Heippa! Onko sinulla jossain kerrottuna tarkka punttiohjelmasi? Eli liikkeet ja toistojen määrä joita teet? MIetin että saisi kenties jotain uutta ideaa omaan treeniin. :)

    -Jenni

    VastaaPoista
  2. Moi! Ei ole siitä syystä että ne on mielestäni ns ammattisalaisuuksia, ja kun ohjelma on rakennettu juuri tähän omaan tilanteeseeni/tavoitteisiin/lähtökohtiin niin se ei välttämättä toimi muilla! Joku oli toivonut postausta lempiliikkeistä salilla ja semmonen on tulossa ens viikolla kuvien kera, ja miksei noita ohjelmia voi myöhemmin paljastella kun kisa etenee, tuohon omaan ohjelmaan tulee taas muutoksia parin viikon päästä! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.