torstai 4. huhtikuuta 2013

Apua, vähähiilarinen ruokavalio!

En ole koskaan noudattanut vähähiilarista ruokavaliota, ja nyt tuli ylemmältä taholta käsky pudottaa hiilarit 50-70 grammaan päivässä. Miten se onnistuu, kun heti tekee mieli mussuttaa leipää ja koko ajan on nälkä :D Kyllä tähän varmasti tottuu, mutta miettikää, että palassa ruisleipää on 13g hiilareita. Kolmatta päivää tässä on nyt yritetty totutella. Tarkoituksena on siis saada viimeiset lihat esille ennen kesää, ja tähän asti kalorit on pomppinu tuolla 2500+, ja olen joka treenin jälkeen käyttänyt massankasvatukseen tarkoitettua GainerProta. Se jäi nyt pois, jonka sijasta otan pelkkää heraa. Lihasten päällä on selkeästi jonkun verran löllöä ja löysää, joten nyt sitten tiristellään ne pois.

Treenejäkin tuli muokattua, eli viikkoon kuuluu 2 jalka- ja 2 haukkapäivää niiden normaalien rinta+ojentaja, ja selkä+olkapäätreenien lisäksi. Ja vielä pitäisi jaksaa kolme rasvanpolttolenkkiä viikossa, ohhoh. No, tätä tää on. Kysymys ei ole pitkästä ajasta, näillä mennään toukokuun puoleenväliin asti, eli 6 viikkoa. Onneksi se on kuitenkin sen verran pitkä aika, että ehtii saamaan huomattavia tuloksia. Mulla olis jo ihan hyviä "ennen ja jälkeen"-kuvia teille koossa, mutten malta vielä julkaista ennen ns. lopullista kuntoa ;) Lopullinen se ei kuitenkaan siis tule olemaan, mutta alunperin tämän mun ja Terhin kuntoprojektin piti olla ainakin jokseenkin projektiluontoinen, ja tulla päätökseen tuossa toukokuun aikana/lopussa. Jutut ja blogi ei kuitenkaan lopu siihen, ja koska nälkä on kasvanut syödessä, niin siinä vaiheessa asetetaan uudet tavoitteet. Tässä on omaksuttu uusi terveellinen elämäntapa tämän projektin aikana, ja saa nähdä mitä tulevaisuus sitten tuo tullessaan :)

No tässä mä nyt selaan netistä näitä VHH-ruokavalion reseptejä. Hyvältä näyttää :) Se, kuinka paljon kiukkua ja tuskaa tää tulee silti näin alkuun aiheuttamaan, jää nähtäväksi. En siis ole koskaan laihduttanut tai muutenkaan hirveästi kikkailluit näillä asioilla, tuntumaa on vaan tuohon tiukkaan treeniruokavalioon mikä menee jo rutiinilla. Ehkä kokkailen jotain kivaa VHH-safkaa J:lle iltapäivällä. Vietän treeneistä välipäivää, ja joka paikkaan sattuu, käsiä on hankalaa liikutella puhumattakaan keskikropasta. Ajatelkaa, kuinka mä kierin sohvalta ja sängystä ylös kun en muuten pääse pystyyn :D Kyllä tää tästä päivä kerrallaan etenee!

Koulussa tuo ruokailu meinaa olla välillä aikamoista säätämistä, ja usein tulee valittua keitto ja tottakai kalaa silloin, kun sitä sattuu olemaan listalla. Tässä nyt yksi esimerkki, papuvihanneskeittoa, raasteita, salaattia, marinoituja herkkusieniä, siemeniä, omenaa, oliviiöljyä... Tohon purkki rahkaa päälle, niin alkaa olemaan homma kunnossa. Viimeinen kuva on yhdeltä sunnuntailta jolloin on aina tankkauspäivä, syön siis samaa sapuskaa kun muutenkin mutta enemmän. Ja kyllä, se on syvä lautanen :D Salaattia, vihanneksia, paistijauhelihaa, pala realia jonka päällä juustoa ja kokolihaleikkelettä (nautaa).




Kipaisin tuossa koulun jälkeen luontaistuotemyymälään ja nappasin sieltä voimakasta D-vitamiinia, luomucashewpähkinöitä ja tadaa, mun ensikosketus Superfoodeihin, ostin CocoVin kuorittuja hampunsiemeniä! Täytyy myöntää että oli heräteostos, mutta ravintoarvot oli niin kohdillaan, että en voinut jättää niitä kauppaankaan. Käyköhän tässä nyt sitten niin, että hurahdan noihin superruokiin aivan täysin.. Info napattu CocoVin sivuilta.

 

CocoVi Luomu Kuoritut hampunsiemenet

Kuorittu hampunsiemen on lähellä täydellistä ruoka-ainetta. Kyseinen ruoka ansaitseekin superfood-tittelin sen äärimmäisen monipuolisuutensa ja ravinnetiheytensä vuoksi. Hampunsiemenet ovat erinomainen proteiinin lähde, joka sisältää kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa.

Sisältö

100% Kuoritut hampunsiemenet

Alkuperämaa

Romania

Ravintoarvot per 100g

Energiaa 514 kcal
Proteiinia 30 g
Rasvat 41 g
Tyydyttyneet 4 g
Tyydyttymättömät 37 g
Monityydyttymättömät
Omega-6 rasvahapot 21,2 g
Omega-3 rasvahapot 6,9 g
Monotyydyttämättömät
Omega-9 8,9 g
Hiilihydraatit 15 g
Ravintokuidut 9,3 g

Hampunsiemen (Cannabis sativa) on lähellä täydellistä ruoka-ainetta. Kyseinen ruoka ansaitseekin superfood-tittelin sen äärimmäisen monipuolisuutensa ja ravinnetiheytensä vuoksi. Hampunsiemenet ovat erinomainen proteiinin lähde, joka sisältää kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa. Hampunsiemen - toisin kuin esimerkiksi eläinperäiset proteiininlähteet, on raaka, kokonainen ja valmis proteiininlähde sellaisenaan. Sitä ei tarvitse missään vaiheessa kuumentaa, jotta esimerkiksi ravinnon sisältämät bakteerit saataisiin tuhottua. Tämän vuoksi hampunsiemenessä on jäljellä kaikki sen elinvoimaiset ravinto-aineet. Yli 65% hampunsiemenen proteiineista on loistavasti imeytyvää edestiiniä. Loput 35% on albumiinia, joka on myös äärimmäisen hyvin imeytyvä proteiinityyppi. Sekä edestiini, että albumiini ovat hypoallergisia eli ne aiheuttavat hyvin vähän allergisia reaktioita.

Hampunsiemen on myös loistava lähde kehollemme välttämättömille rasvahapoille. Hamppu sisältää noin 80% polysaturoituja rasvahappoja ja sen omega-3 ja omega-6 -rasvahapot ovat ihmiselle täydellisessä suhteessa (1:3 - 1:4). Länsimaisen ruokavalion myötä omega-3 / omega-6 rasvahappojen suhde on todella huono. Lisäksi hampunsiemen on maailman paras lähde globuliinien rakennusaineille.

Suositeltava päiväannos: Aloittelija tai lapsi: 15-30g/päivä, nuori: 30-50g/päivä, aikuinen: 50-75g/päivä, huippu-urheilija: jopa 140g/päivä.
Kuinka käyttää: Napostele sellaisenaan, lisää salaattiin, puuroon, jogurttiin, mysliin tai pirtelöön. Kuoritut hampunsiemenet soveltuvat erinomaisesti myös itse valmistettuun raakasuklaaseen.
Säilytys: Parhaassa tapauksessa jääkaapissa, ilmatiiviissä pussissa tai purkissa. Voidaan säilyttää myös huoneenlämmössä.

Noin! Nyt alan kasaamaan loppuviikon treenejä paperille, joten palaillaan! :)
-E-
comments

26 kommenttia:

  1. Tuut aivan varmasti saamaan hyvin ja nopeesti tuloksia kun pudotat noi hiilarit. Etkö siis ota treeninkää päätteeks normi palarii vaan pelkkää heraa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan! Mulla tähän asti on tuo gainerpro toiminu just palkkarina, tällä viikolla oon ottanut pelkkää heraa (kahdesti päivässä, toinen siis heti treenin jälkeen), ja vielä tuumailen otanko vielä erikseen tohon palautumiseen jotain, ja jos, niin mitä! BCAA lähtee ainakin tilaukseen joten samalla vois tilailla muutakin.

      Poista
    2. Eikö kuitenki salitreenin jälkeen ole ihan ok ottaa hiilaria esim banaanista edes? Voiii mielenkiintosta seurata sun dieettiä kun omakin menee samalla.:) Tsemppiä tsemppiä! Nuita hampunsiemeniä en olekkaa koskaan maistanut! Hyvä prodenlähde ne ainakin taitaa olla. Seuraavalla kerralla kun tilaan jotain niin voisipa tilaukseen lisätä nämä.:)

      Poista
    3. Joo siis otan 30g hiilareita ennen treeniä ja 20g jälkeen, ja se koostuu juurikin rasvattomasta maidosta, banskusta ja mitä ikinä satunkaan sitten syömään niin lasken että tuo 20g tulee täyteen :) katsotaan mihin tämä lähtee tästä menemään!

      Poista
  2. Jos tekee mieli leipää niin vaasan minihiilari ruis on ainut vhh-leivistä joka on harvinaisen lähellä "oikeaa" ruisleipää:) kannattaa kokeilla!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos!! Oonkin itse asiassa joskus kokeillut sitä, mutta sen jälkeen unohtanut sen olemassaolon :) pitääpä lähteä kaupoille!

      Poista
  3. Tsemii!
    En malta oottaa ennen ja jalkeen kuvia!

    Mulla ois yks semmonen parannusehdotus tahan blogiin: Ku kirjotatte postauksia, niin voisko tossa postauksen alussa heti olla kirjottajan nimi. Nyt joutuu skrollaamaan tekstin alas, etta saa tietaa kenen teksteja lukee. Ei se oo iso juttu, mutta musta ois vahan helpompi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei oot oikeessa! Aluksi muistettiin useammin laittaa otsikon perään (T) tai (E), mutta tässä matkan varrella se on usein jäänyt/unohtunut :/ Luvataan muistaa jatkossa!

      Poista
  4. Laitapa ihmeessä sitä treeni ohjelmaa tulemaan! Mä haluan tietää miten olet saanut itsesi pyörims ja kierimis kuntoon :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Sen olen luvannut tehdä :) tuota punttiohjelmaa on tässä matkan varrella pari kertaa muuteltu (lähinnä siis selkä+olkapää, rinta+ojentajat ja haukkaohjelmaa), jalka- ja vatsatreeniä vaihtelen melkeinpä joka viikko että tulee tarpeeksi vaihtelua. Voisin laittaa kaikista treeneistä sen alkuperäisen ja sitten kertoa ne muutokset mitä on tehty ja missä vaiheessa, oisko se hyvä?

      Poista
    2. Kuulostaa hyvältä, jäämme siis odottelemaan ohjelma postausta :)

      Poista
  5. Moi. Voisitko tehdä taas semmosen mistä selviää mitä syöt päivänaikana ja ennen ja jälkeen treenin? Ne on tosi mielenkiintosia

    VastaaPoista
  6. Moi.Voisitko taas tehdä semmoisen mistä selviää mitä syöt päivänaikana?Ja ennen ja jälkeen treenin.Ne on tosi mielenkiintoisia ja saa hyviä vinkkejä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin tehdä! :) tämä on ollut itsellenikin (ainakin osittain!) ihan uutta osa-aluetta nyt kun hiilareita saa paljon vähemmän. Teen viikonloppuna postauksen tuosta omasta ruokavaliosta.

      Poista
  7. Kiitos:) Tää on kyllä niin mahtava blogi, onneks oon hokannut tän. Oon nimittäin saanu täältä hirveästi motivaatiota. Kiitos siitä teille :)

    VastaaPoista
  8. Mitä lisäravinteita käytät/ oot käyttäny reenin ja ruokavalion lisänä ja mitkä lisäravinteet oot todennu toimiviksi? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin ennen GainerProta massanlisäykseen ja palautukseen, ja otin sitä aina treenin jälkeen. Lautusjuomia joskus kokeilin ja parhaaksi totesin ihan vaan kahvin 40min ennen treeniä (todistettu että treenin pystyy suorittamaan 30% kovemmalla teholla kuin normaalisti). Nyt jätin GainerPron pois kun siirryin VHH-ruokavalioon ja otan ihan pelkkää heraproteiinia päivittäin, lisäksi lähti tilaukseen BCAA jonka jo aiemmin olen tehokkaaksi todennut :) Uskon täysin kovaan treeniin, puhtaaseen ruokavalioon ja lepoon, ja että lisäravinteilla voi korkeintaan vähän nopeuttaa tuloksia. Siksi en ole lähtenyt siihen että otan useita eri tuotteita, koska tuloksia tulee näinkin :)

      Poista
    2. Niin ja vitamiineja otan toki joka aamu; omega3 jossa lisänä foolihappo+BDE, multitabs, ja vahva D-vitamiinilisä. Kun muistan ja ehdin niin lisäksi veteen liotettu C-vitamiiniporetabletti joka on tarkoitettu kovan treenin ja rasituksen kylkeen.

      Poista
    3. Kiitos! Oon tässä jo hetken painiskellu ajatuksen kans, että koittaisin jotakin lisäravinteita kovan reenin "avuksi". Voisinpa vaikka koittaa GainerPro:ta tai tuota BCAA:ta reenin kylkeen, jos auttavat nopeuttamaan edes vähän tuloksia, malttamaton ku on. (:

      Poista
    4. Ainiin ja ootko ottanu BCAA:ta kapseleina vai jauheena? :)

      Poista
    5. Jauheena! :) Vesimeloni on ihan hyvä maku.

      Poista
    6. Niin, ja oleppa hyvä :) Jos haluat massaa niin kannattaa ottaa tuota GainerProta. Siinä on runsaasti hillareita ja myös aikalailla kaloreita. Massaa olen kyllä saanut, mutta niin kuin kirjoitin on myös sellaista löllöä ja löysää tuossa lihaksen päällä. Nyt tosiaan kiristelen sitä pois. Eli sitten kun olet mielestäsi saanut tarpeeksi massaa niin sen käyttöä kannattaa vähentää tai mahdollisesti lopettaa kokonaan. Timmiä kuntoa on hankala tavoitella jos tuo tuote on käytössä. Itse otin sitä 8kk aina treenin jälkeen, nopeamminkin olisi tuloksia toki tullut, mutta kiitos pitkien saikkujaksojeni meni vähän kauemmin :) Nyt sitten tiivistystä!

      Poista
  9. Hei. Mikä on tuo BCAA? :) Oon vähä pihalla näistä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa. Kopsasin tähän nopeesti selostuksen tuolta Fitnesstukun sivuilta :)

      BCAA (Branched Chain Amino Acids) on yhteisnimike välttämättömiin aminohappoihin kuuluville kolmelle haaraketjuiselle aminohapolle L-Leusiini, L-Valiini ja L-Isoleusiini.

      Yhteensä 20 aminohaposta edellä mainituilla kolmella on suurin vaikutus lihasproteiinisynteesin stimuloimiseen. BCAA-lisää nautittuasi aminohapot imeytyvät lihaksistoon välittömästi, ilman, että niiden tarvitsisi ensin kulkea maksan kautta.

      BCAA tehostaa lihasmassan lisäämistä ja ehkäisee kropan joutumista lihasproteiinia hajottavaan, kataboliseen tilaan.

      Poista
  10. Kiitos taas tästäkin infosta :) Nyt tiedän taas vähä enemmän. Oon niin laiska ite googlettelee mitää :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.