sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Vuoden tulokset ja seuraavan vuoden tavoite (Terhi)

Hei rakkaat!

Kuten kaikki tiedätte niin vuosihan tuossa kerkesi hurahtamaan.

Minulla oli nyt torstaina se tyräleikkaus josta olen puhunut joten parin viikon treenikielto minulla on vastassa. Olin lisäksi nyt lähes kahden viikon treenitauolla flunssan vuoksi. Tulee siis lähes 4-5 viikkoa taukoa kaikkiaan :D
Mutta tuloksiin.. 

Olen kaiken kaikkiaan enemmän kuin tyytyväinen koska tuloksia tuli ja edeltävä vuosi on tuonut niin paljon muutakin uutta kuin pelkästään uuden peilikuvan. Suunnitelmat ovat konkretisoituneet tulevaisuuden kannalta ja muutenkin olen löytänyt uuden touchin elämään. :)
Lähtömitat olivat (elokuu2012):
Pituus: 164cm
Paino: 59.4 kg
Vyötärö: 77.5cm
lantio: 97cm
Rinta:92cm
Reisi: 52cm (paksuin kohta)
Hauis:29cm

Tavoitetila elokuu 2013
Paino: 53-55
Vyötärö: 65-68cm
lantio: 95cm
Rinta: 92cm
Reisi: 52cm
Hauis: 29cm

Mitat nyt ovat (1.9.2013):
Paino: 58kg
vyötärö: 68,5
lantio: 94cm
rinta: 93cm
reisi: 54cm
hauis: 29cm


Mietteeni kulunmeesta vuodesta ja tavoitteisiin pääsystä:

Täysin en ole siis siinä tilanteessa mihin halusin alunperin, mutta olen päinvastoin erittäin tyytyväinen juurikin näihin tuloksiin. En jotenkin elokuussa 2012 osannut ajatella miten vähän tuo paino olisi minulle. Kehonkoostumusmittauksessa kävi ilmi että rasvamassaa on enään 9kg eli rasvaprosenttini on nyt n. 16%. Joten periaatteessa kun mennään alle 13% niin ollaan liian alhaisissa lukemissa naiselle. Hormonitoiminta järkkyy silloin. Toki kilpailijoilla on kevyesti alle 13% rasvat mutta se onkin vain hetkellinen tila. Uskon että kovalla dieetillä jolle en nähnyt enää tarvetta olisin tuollaisiin lukemiin päässyt mutta miksi? En kisannut eikä se ole terveellistä. Suurin muutos näkyy ehkä reisissä ja vyötärössä sekä jenkoissa. Jenkat lähes kokonaan hävinneet. Vyötärötä lähtenyt lähes 10cm ja reisiin tullut lihasta reippaasti. Myös keskivartaloon. Kädet vähän jäljessä..
Nyt minulla on edelleen hieman rasvaa kropassa ja lihaserottuvuutta ei juurikaan ole.


Miten vuosi kului ja miten muutos tapahtui:

Treenaushan alkoi elokuussa 2012 josta harjoittelin kotona marraskuun loppuun asti. Joulukuun alussa oli leikkaus joka laittoi minut treenitauolle lähes tammikuun loppuun asti. 

Helmikuussa palasin treenaamiseen pariin ja jatkoin treenaamista kotona. 

Muistaakseni huhtikuun alussa hankin salikortin ja siirryin saliharjoitteluun.

Heinäkuussa oli vähän breikkiä ja säännöllisyyden puuttumista koska meillä oli kesälomareissut, häät, hääqmatka, jne. joiden aikana jäi treenaus prioriteettilistalla hetkeksi takapäähän. Elokuussa jatkoin säännöllisesti harjoittelua taas samalla meiningillä kun ennen kesää ja tässä sitä ollaan.

Eli lyhyesti:
elokuu 2012: Treenuas kotona
syyskuu 2012: Treenaus kotona
lokakuu 2012: Treenaus kotona
marraskuu 2012: Treenaus kotona
joulukuu 2012: Ei treeniä (leikkauksesta toipuminen)
tammikuu 2013: Ei treeniä (leikkauksesta toipuminen) --> aerobista jonkin verran
helmikuu 2013: Treenaus kotona
maaliskuu 2013: Treenaus kotona
huhtikuu 2013: Treenaus salilla
toukokuu 2013: Treenaus salilla
kesäkuu 2013: Treenaus salilla
heinäkuu 2013: Ei juurikaan treeniä (häät, hääloma, kesälomareissu, jne.)
elokuu 2013: Treenaus salilla


Olen pyröräillyt/ kävellyt töihin lähes ympärivuoden. Talvella bussilla aika paljon.

Matkaa kertyi 7km suunta 2x päivässä eli pyöräilyä arkisin 40min tai kävellen mennessä kävelin töihin reippaalla vauhdilla sykkeellä n.130 ja aikaa kului noin 50 minuuttia. Näinä päivinä bussilla takaisin kotiin.

Lisäksi koira tuli elämäämme joulun 2012 jälkeen ja toi taas uuden lisän. Koiran kanssa juoksua otettu 3-5x viikossa noin 20-30 minuutin juoksulenkeillä ja päivittäiset kävelyenkit.

Lihaskuntoharjoittelu kotona kiertoharjoitteluna ensimmäiset kuukaudet hyvin pitkälle ja yksijakoisella ohjelmalla jossa kuitenkin aina viikonpäivästä riippuen oli pääpaino jollain kehon alueella esim. jaloissa.

Kuntosalille siirtyessä jatkoin 3-jakoisella ja 3-4 salitreeniä viikkoon. Tässä saliohjelmani joka ollut pohjalla lähes koko ajan. Olen kuitenkin muokannut ohjelmaa aika paljon. Vaihdellut liikkeitä, vaihdellut sarjapituuksia, lepotaukojen pituuksia, jne. eli pieniä muutoksia tehden. :) HEh.. Nyt itseasiassa kun katson tuota ohjelmaa tekisin siihen monta muutosta lisää jotta olisi vielä toimivampi :D Mutta ei ollut toki huono ollenkaan ;)

Jakoisuus koko vuoden:

1. Jalat
2. Rinta, hartiat, ojentajat
3. Selkä, hauis


Lisäksi jokunen (kerran viikossa) tunnin sekoilu-treenejä mikä tarkoitaa siis sitä että olen laittanut kuulokkeet korville ja tehnyt mitä mieleen juolahtaa (lähinnä tanssinut) Google with flow-meiningillä.

Ruokapuoli on ollut aika vaihtelevaa. Olen itseasiassa suurimman ajan tehnyt siten että viikolla pienillä miinuskaloreilla ja viikonloppuisin syönyt sitten plussilla. Vähintään yksi herkkupäivä on ollut lähes koko ajan. Lihaskuntotreenit on myös pidetty näinä päivinä kun menty pluskaloreilla.

Viikolla sitten alikalorien -200 tai -500 avulla kontrolloitu painoa. Silloin myös aerobiset olleet. Muutama pluskaloriviikkokin ollut mukana kuten myös puhtaita dieettiviikkoja eritysesti alussa. Ketoosiin ajettu kroppa kahdesti pariksi kolmeksi viikoksi.

Minulla on toiminut pohjalla jotakuinkin tälläinen ruokavalio:
(esimerkkeinä yleisimmät vaihtoehdot)

1. Aamupala klo. 6.30: 1dl kaurahiutaleita, 100-150g raejuustoa, 1tl kookosrasvaa, kanelia reippaasti
2. Välipala: klo. 9.00: heraa 30-40g veteen/maitoon sekoitettuna
3. Lounas klo. 11.30: 100-150g kalaa, kanaa, lihaa, raejuustoa, jne. + salaattia reippaasti + siemeniä/öljyä
4. Välipala klo. 14.00: omena/hera-annos
5. Päivällinen: Sama meininki kun lounaalla mutta mahd. myös riisiä/pastaa.
6. Iltapala: rahkaa 250g + marjoja + leipä jos oikein kova nälkä.. :)

Ja totta kai olen tehnyt muutoksia ja joskus mennyt wrappiä, joskus saattanut syödä esim. ruisleivän jonka päälle 100g kanapihvi ja mozzarellaa, jne. Usein myös kananmunasta erilaisia juttuja :) Mutta sanotaanko että noin on ollut n. 50% ruuista. Teen myös paljon smoothie-juomia, jne.

Kaiken kaikkiaan olen ottanut hyvin slungisti.. Käynyt viihteellä ja syönyt krapulaani pizza- ja karkkiövereitä, jne. Häämatkalla en oikeen muuta tehnytkään kun syönyt :D Mutta tämä on ollut kivaa näin! Ei ressiä vaan lepposta reenaamista ja syömistä kuitenkin tavoitehakuisesti ilman nipottamista :)

Kun 80%ajasta noudattaa sääntöjä niin 20% ajasta voi olla ilman sääntöjä :)

Suosittelen tätä tapaa kaikille!! Varsinkin aloittelijoille.. :) Se tekee kaikesta niiiin paljon mukavampaa!! ♥

1.9.2013

Tässä sitä nyt sitten ollaan.

Nyt uusien tavoitteiden aika!!!

Minä päätin lähteä kilpailemaan kuten jo aiemmin kerroin!! Sarja on hyvin todennäköisesti bikini koska se miellyttää minua eniten vartalon mallin puolesta sekä uskon että siitä on myös tulevaisuuden kannalta eniten hyötyä pt-hommissa koska uskon että iso osa asiakkaistani tulee olemaan naisia ja äitejä ja uskon myös vakaasti että bikinin malli on lähinnä sitä mallia mitä tyypillinen nainen haluaa. Lähinnä peppu ja olkapäät ;)

Tiimi missä olen on BC Pro Team.

Täältä löydät esittelyn! 

Ja tiedän että olen sanonut että minä en kisaamaan lähtisi. Kuitenkin nyt on aika uusien tavoitteiden ja yrittänyttöhön ei laiteta. En näe siitä mitään haitaa, päinvastoin. Uusi haaste, uusi kokemus elämään, uusia tuulia. Uusi tapa treenata jonkun muun valmennuksessa eikä omatoimisesti. Kyllähän tulevan pt:n pitää olla ollut myös itse ohjauksessa ollakseen itse myös mahd. Hyvä ohjaaja.


Treenijutut tulee jatkossakin tänne mutta tosiaa kaikki infojutut tulee jatkossa osaltani waytobetter-blogiin joka on tehdä tosiaan tehty siihen tarkoitukseen. Lisäksi sieltä tulee löytymään myös palvelut jatkossa. Lokakuussa minulla on kuntosalivalmentajan lisenssikokeet joten sen jälkeenkin rakentamaan jo saliohjelmani mutta nuo isommat kokonaisuudet sitten pt-lisenssikokeiden jälkeen keväällä 2014.


Elokuu 2012

Elokuu 2013
(Huomatkaa navan ympärillä oleva rasva --> STRESSI!! :D Häät ja töihin paluu, jne.. Menin jokusen viikon aika pienillä yöunilla ja oli monta asiaa mielessä niin mitä se tekikään :D haha! No nyt jo lähes lähtenyt.. MUTTA Stressi laukaisee minulle ainakin navan ympärille tuollaisen nätin donitsin :D Lisäksi tätä kuvaa ottaessa ollut takana jo reilu viikko salista joten näkyy heti kun ei ole kimmoisuutta lihaksissa samanlailla.. 


Mutta pian palaamme taas uusiena asioiden kera :)

Hei niin ja otan enemmän kuin mielelläni vastaan pyyntöjä ja toiveita kirjoituksista =)

Love you all ♥

-Terhi-


comments

18 kommenttia:

 1. Mihin sarjaan bikinissä meet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oon 163 ja 164 riippuen mittaajasta että jompaan kumpaan :D ei ole 100% varmuutta vielä mutta tod. alle 168cm. :)

   Poista
 2. vau! oletpa kadehdittavassa kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä ole :D olen tälläisessä pehmoisessa ja lihaksikkaassa kunnossa :D tai no siis olenhan minä tyytyväinen mitä saatu aikaan.. Valehtelisin jos toisin väittäisin :)

   Poista
 3. Olet kyllä nyt upeessa kunnossa, tsempit kisakunnon tavoitteluun!
  Mikä tyrä sulta leikattiin? Kun itselle tuli raskausaikana napatyrä ja leikkaukseen olis lähete, en ole vaan mennyt kun ei ole enää vaivannut, mutta selkeesti vatsa ei ole palautunut raskaudesta niin kun aiemmin vaikka ylimääräistä ei muuten juuri ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Oma oli vatsanpeitteiden tyrä jos nimen muistan oikein ;D Eli muutama sentti navan yläpuolella.. Näkyy itseasiassa hieman tuossa missä minulla noi pinkit biksut.. Sellainen pallero tuossa navan yläpuolella.. Sain sen painettua aina piiloon mutta sehän pulpahti aina ulos :D

   Poista
 4. Heippa! :) Ihan ensiksi, pikaista paranemista :) Ja sitte vähä kysymyksiä.. Noniin.. Eli syötkö perunaa ollenkaan? Vai syötkö vain lihaa, kasviksia, kanamunaa, pastaa?? Entä mitä pastaa? Mitkä on sun lempi pakara liikkeet? Kuinka usein niitä teet ja montako eri pakaroihin kohdistuvaa yhdessä treenissä? ANTEEKS vähä tökerö viesti, mutta yritän tässä kiireen keskellä näpyttää. Kiitos jos jaksat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :)

   Syön toki perunaa mutta hyvin harvoin.. Eilen meni itse tehtyjä lohkoperunoita viimeksi :D mutta sellainen desin verran vaan :D tankkauspäivinä saattaa mennä mäkkärin ranskalaiset :D Syön siis lähes kaikkea mutta ainut missä rajoitan on leipä (hapankorppua ja näkkäriä kyllä syön), pasta ja peruna. Riisiä syön. Pastaa syön jotakuinkin kerran viikossa ja suosin tummaa spagettia :) eniten minulla menee kasviksia, marjoja, lihaa, kalaa, munia, maitotuotteita, riisiä, erilaisia rasvoja (kookos, oliivi, maapähkinävoi, jne.).

   Lemppari pakaraliikkeet on ehdottomasti maastaveto suorin jaloin, yhden jalan kyykky smithissä, yhden jalan askelkyykky, pistoolikyykky ja lonkan ojennus taakse taljassa :)

   Teen pakaratreenin 1-2 kertaa viikossa ja yhdellä kertaa noin 4-5 liikettä. Sarjoja pakaroita kohden tulee yhteensä siis noin 15 (5 liikettä x 3 sarjaa). :) Toistoja teen noin 10.

   :)

   Poista
 5. Kiitos vastauksesta! Kuinka syvään tai alas tuossa pistoolikyykyssä pitää mennä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran että tuntuu :) Ei ole tarvetta kyykätä maahan asti :) ihan 30-40 asteenkin kulma voi riittää :) kunhan kyykkäät tarpeeksi taakse. .. :)

   Poista
 6. Hei!

  Hienot tulokset! Löysin bloginne tammikuussa, kun itsekin aloitin treenaamisen. On ollut iloa kulkea mukana tämä matka! Olen usein löytänyt täältä kadonnutta motivaatiota, kun treeni tai ruokailu tökkii. Itse synnytin toisen poikani marraskuussa. Raskausaikana sairastuin raskausajan diabetekseen ja muutenkin kroppa oireili todella paljon. Ja tämä vaikka olen vielä (kai) aika nuori ja painokin ihan normaalirajoissa. Päätin, että nyt laitan itseni kuntoon ja vuoden vaihteesta aloitin oikein kunnon treenit ja ruokavaliot. Tammikuusta painoa on tippunut 20 kiloa (kokonaismäärä synnytyksestä 30kg) ja lihastakin vähän tullut :) Ehdottomasti olen paremmassa kunnossa kuin ennen synnytystä. Joitakin ongelmia kuitenkin on ja ajattelin kysellä näihin vähän vinkkiä :)

  Ensiksikin isoin ongelma vatsa. Pömppö luulee, että on tullut jäädäkseen. En vaan meinaa saada sitä millään pois. Reagoi myös helposti turvotuksella ja näytän taas siltä kuin olisin raskaana ;) Etenkin tietysti hiilareihin, mutta toisaalta taas kun yritän saada massaa lihaksiin niin pakko niitäkin syödä. Enemmän vatsatreeniä vaiko ruokavalion viilausta? Vinkkejä vinkkejä! :)

  Muutenkin juuri tämä hiilareitten syöminen mietityttää ja plussakalorit. Jos esimerkiksi käyn vetämässä salilla kunnon jalkatreenit niin kannattaako juuri sinä päivänä syödä enemmän hiilareita ja enemmän kaloreita ja taas seuraavana päivänä vähän himmailla? Ja tyytyä vatsan pömpötykseen.. Aargh!

  Toinen ongelma on, että polvet eivät vaan ehdottomasti kestä kyykkäämistä. Ja toiveissa tietysti pyöreä bikinipeppu :) Etenkin enemmän massaa ja pyöreyttä kaivataan ja ongelmakohtana erityisesti reiden ja pakaran 'liittymiskohta'. Prässiä pystyn tekemään, mitä erilaisia variaatioita tähän suosittelisit? Maastaveto suorin jaloin on myös minun lemppareitani, mutta mitäs nyt kun käsien puristusvoima ei riitä painoon mitä jalat jaksaisivat?

  Kiitos ja hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :)

   Aloitetaan tuosta hiilarijutusta.. Eli lihaskasvussa tärkeintä on saada se n. 2g/painokiloa kohden proteiinia ja panostaa treenin jälkeiseen ruokaan eli erityisesti tunnin sisään treenistä olisi olennaista saada se 20-30g prodea. Se mitä sen lisäksi syöt on lähes tulkoon ihan sama. Ei ole merkitystä saatko ylimääräiset kalorit, rasvasta, hiilarista, jne. Kunhan saat proteiinin lisäksi kaloreita kasaan yhtä paljon kuin kulutat :)

   Eli ei ole tarvetta syödä treenipäivinä mitenkään muita päiviä enemmän hiilareita.. Proteiineihin ja kokonaiskaloreihin kun panostat niin se riittää :)

   Toiseksi hiilarit on yleensä suoraan yhteydessä turvotukseen :) Eli suosittelen korvaamaan leivät, perunan ja pastan tummalla riisillä ja toki näkkäriä/hapankoppua voit ottaa. Maitotuotteita kannattaa myös vähän karsia.

   Selkeämmin sanottuna suosi lihatuotteita, kananmunaa, heravalmisteita, reilusti vettä, kasviksia, marjoja, pähkinöitä, öljyjä, jne. :) Suosi käyttämään maitotuotteita iltaisin eli rahkat, maito, jne. Tee näin myös hiilareiden kanssa että panostat siihen että syöt niitä enemmän iltaisin.

   Lihaskasvun kannalta olennaisin ajankohta on heti treenin jälkeen riittävä proteiinien nauttiminen. Lisäksi treenistä seuraava vuorokausi muutenkin yö mukaanlukien. Lihas kasvaa ns. syklittäin treenin jälkeen :)

   Tuohon treenipuoleen suosittelen maastavatoa vetoremmien kera (itse käytän myös koska käsien puristusvoima ei muuten riitä) TAI vastaote käsissä eli siis toisella kädellä vastaote ja toisella kädellä myötäote. Vaihdat suuntia seuraavassa sarjassa. :)

   Näiden lisäksi hieman erilainen kyykky smithissä eli otat ns. istumasennon smithissä (kuvittele että olisi tuoli pepun alla ja selkä suorassa ja tämän jälkeen nostat toista jalkaa eteenpäin ja kyykkäät ns. "vajaasti". Ei tarvitse siis mennä alas asti mutta saat ölyttömän hyvän tuntuman pakaraan.

   Vaihtoehtoisesti lantionnosto eli glute bridge tanko lantiolla, yhden jalan maastaveto käsipainoilla toinen jalka penkillä, taljan veto jalkojen välistä väärinpäin, pakarapotku taljassa, pistoolikyykky oman kehon painolle, jne. :) Näistä suurin osa ottaa erityisesti juuri isoon pakaralihakseen jolla saat liittymäkohtaa ehkä pienennettyä.. Luonnollisesti takareiteen pitää saada myös kokoa johon noi maastavedot toimii mutta kannattaa myös koneessa tehtävää reiden koukistusta harjoittaa :)

   Toivottavasti näistä oli apua! =)

   Terhi

   Poista
 7. Heippa! ihan mielettömät tulokset sulla kyllä varsinkin ku ottaa huomioon nuo tauot ja kotona treenaamisen yms! itelläki meinaa tulla kokoaja taukoja ku vaivaa ponnistuspäänsärky melkeen kokoajan vaikka välillä oiski kokonaa treenaamatta kakski viikkoa minkä kuulemma pitäs auttaa... ei voi mitään. mutta hei, tuli tässä mieleen ku uusia treenikenkiä etin että oisko jotain vinkkejä? nike free kenkiä tekis mieli mutta ne ei sovellu kyllä yhtää kyykkäämiseen yms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! =)

   Juu ei ne tauot pahoja ole kun vaan silloin kun pystyy treenaan tekee sen täysillä ja huolehtii hyvästä ravinnosta :)

   Kannattaa käydä urheiluliikkeessä ja kysyä ja kokeilla :) Itse ostin kesällä uusiksi kengiksi Reebok Hextride belief-kengät jotka on tosi jämäkät ja pitävät tosi hyvin tasapainoa mm. kyykkäämisessä :) Lisäksi kantapään alla paksumpi pohja joka pehmentää hieman mm. raskaita kyykkykä tehdessä :) ovh. on niillä jotain 120€ mut ostin itse alesta 50€ :) Mutta tosiaan suosin jämäkkiä kenkiä :)

   Poista
 8. Heippa! ihanassa kunnossa olet!! kuinka paljon ja millä toistomäärillä treenaat rintaa?, kun noin hyvin on vielä pysynyt, ettei kadonnut ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No rinnat ei ole kadonnut kun laitoin jouluna implantit siitä syystä että kaikki loputkin lähti kun aloitin treenaamaan.. :/

   Mutta siis rintaa treenaan nyt penkissä, vinopenkissä ja pullovereilla + joskus pecdeckissä :)

   Poista
 9. Terhii, teeppä kirjoitus, missä kerrot vähän mitä liikkeitä juuri SINÄ teet esim jalkatreeneissä? :))))

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.