lauantai 28. syyskuuta 2013

Syksyn treenejä + muita juttuja (E)

Ohhoh onhan ollut aikamoinen koulu-, työ- ja treeniviikko! Tänään vietän vapaapäivää treeneistä, olen töissä noin neljään asti ja huristelen kotiin, ja huomenna bisnestapaamisen lisäksi töitä pakaroille ja pohkeille. Viikon treenit ovat menneet tähän malliin:


Ma: Rinta+ojentajat kevyt
Ti: Takareisi/pakarapainoitteinen voimakuulatreeni kotona+vatsat (en kävele vieläkään normaalisti..)
Ke: Välipäivä
To: Selkä+olkapäät
Pe aamu: Haukka+kyljet/sivuvatsalihakset/"jenkat"
Pe ilta: Rinta+ojentajat raskas
La: Välipäivä
Su: Reidet+pakarat+pohkeet+vatsat


Voi vaikuttaa vähän sekavalta :D En ollut mitenkään suunnitellut tämän viikon treenejä ja tuolta tuo nyt näyttää. Ja ensi viikolla se näyttää taas ihan erilaiselta. Välillä nämä treeniviikot on sekoilua, kun teen töitä eri paikkakunnilla niin usein joutuu vähän soveltaa asioita :) No mutta kunhan tulee treenattua ja levättyä tarpeeksi.

Tavoitteena on nyt saada lihaa luiden ymärille ja kasvattaa vatsalihakset. Kaiken tämän pumppauksen johdosta ei ole enää tietoakaan siitä supervenyvästä telinevoimistelija-Emmistä! :D Eli säännölliset venyttelyt taas kuosiin, ja yritän ottaa edes murto-osan siitä takaisin mitä olen nyt menettänyt.. Kaiken aerobisen jätän taas pois, pari kertaa viikossa käyn 60min kävelyllä ja se riittää. Tämä oli vuosi sitten itselleni erittäin vaikeaa, sillä olin tottunut nimenomaan juoksemaan ryhmäliikuntatunneilla.. Tällä kertaa se ei tunnu yhtään vaikealta, päin vastoin ihanaa! :D Kaikkeen tottuu näköjään.. Ensimmäisen välietapin olen asettanut tuohon vuodenvaihteeseen ja uskon että siihen mennessä on tullut jo reippaasti tuloksia! Tänään taas napsin kuvia että voidaan sitten joulun tienoilla vertailla.. :) Mukana menossa itselleni uusi tuote arginiini! Mielipiteitä/kokemuksia? Alempana linkki Aminopörssin sivuille mistä voit tilata tuotteen.

SportLife Arginine on uusimalla teknologialla valmistettu 100 % puhdas L-arginiinijauhe. L-arginiini on aminohappo, jota esiintyy monissa ravintoaineissa. L-arginiini on tehokas aminohappo, joka ihmisen elimistössä on välttämätöntä typpioksidin (NO) tuottamiseksi. Typpioksidi puolestaan saa aikaan erityisesti pienten verisuonten laajenemisen ja siten parantaa mm. lihasten verenkiertoa. Tästä on seurauksena lisääntynyt hapen ja ravintoaineiden pääsy lihaksiin, minkä ansiosta lihaksilla on huomattavasti paremmat mahdollisuudet palautua harjoittelusta nopeasti ja kehittyä entistä nopeammin.

L-arginiini saa aikaan myös kovemman pumpin harjoittelun yhteydessä. L-arginiinilla on todettu olevan myös seksuaalista halukkuutta lisäävä vaikutus. L-arginiinilla on typpioksidin kautta myös vaikutusta suorituskykyyn. mm. raajojen verenkierto, hapen saanti ja glukoosin otto lihaksiin tehostuvat. L-arginiinin on tutkimuksissa todettu lisäävän sekä voimaa että lihasmassaa. SportLifen Arginine on turvallinen käyttää ja se sopii kaikille kuntoilijoille ja kilpaurheilijoille.

SportLife Arginine on täysin puhdasta L-arginiinijauhetta, johon EI OLE lisätty jatkeaineita.

Vaikutuksista mainittakoon mm. että L-arginiini:
- L-arginiini lisää luonnollisen kasvuhormonin tuotantoa
- vahvistaa immuunijärjestelmää
- edistää lihasten kasvua
- lievittää verenpainetta
- parantaa unta (unen sikeyttä)
- nopeuttaa rasvan kulumista
- vahvistaa sidekudosta
- nopeuttaa haavojen paranemista
- vahvistaa sydäntä ja parantaa verenkiertoa sydämen kautta
- on tärkeä verenpaineen alentamiseen
- on tärkeä oikeaan sukupuolitoimintaan

Valmistaja: SportLife Nutrition.

Käyttötarkoitus: Lihasvoiman lisäämiseen, lihasmassan hankkimiseen ja nopeuttamaan palautumista. Lisää luonnollisen kasvuhormonin eritystä. Lisää veren virtausta lihaksiin. Lukuisia muita vaikutuksia.

Kenelle soveltuu: Voimailulajien harrastajille. Sopii erinomaisesti myös kaikille kuntoilijoille ja kilpaurheilijoille.

Annostus: Sekoita 1-2g (1/2 teelusikallista) jauhetta 1-3 kertaa vuorokaudessa 2-3 dl:an vettä, maitoa tai mehua. Annostusta ei saa ylittää. Nautitaan tyhjään vatsaan veteen sekoitettuna. ARGININE sekoittuu hyvin nesteeseen.

Olomuoto ja maut: Jauhe. Neutraalin makuinen.

100g valmistetta sisältää:
L-Arginiinia: 100g
Hinta 17,90€
Tuote löytyy täältä

Kyselitte kotitreeniohjelmien perään ja niitä on nyt tulossa! Voisin laittaa tuon voimakuulatreenin minkä totesin erittäin toimivaksi, lisäksi voisin tehdä muutamia treenejä mitkä voi tehdä ilman vastusta tai vaihtoehtoisesti sitten kuulan/kuminauhan/painojen/jne kanssa? Toiveita saa nyt esittää! :) Pyrin ensi viikon aikana saamaan ne blogiin.

Hei ja lupasin kertoa miten sen mun hiusongelman kanssa kävi! Eli meinasi tosissaan tippua tukka päästä tuossa äskettäin :D Reilu pari kuukautta lähti ihan kourallisia hiusta suihkussa ja sen jälkeen.. Aloin jo epäilemään kilpirauhasta ja mitä kaikkea. Kävin lääkärissä ja kaikki oli ok eikä ongelma johtunut kilpparista. Olin aiemmin kuullut että ihmisen "karvanlähtöaika" eli ts. hiuksen elinikä on noin 7 vuotta. Menin sitten kampaajalle ja kysyin asiasta. Kampsu kertoi että se aika on noin 10 vuotta, eikä päästäni löytynyt esim. kaljuja kohtia tai mitään muutakaan epänormaalia. Ennen tätä otin käyttööni sinkin+seleenin Terveysmarketin Teron suosituksesta. Se alkoikin hillitsemään hiustenlähtöä hyvin pian! Kampsu oli samaa sieltä, että niillä oli varmasti osuutta asiaan. Sanoi sitten vielä:
"Anna mä arvaan, että sä oot joko fitnesstyyppi? Usein kun noudatetaan tiukkoja ruokavalioita niin syntyy huomaamatta puutostiloja, eikä tiukasta ("liian" terveellisestä) ruokavaliosta saa kaikkia niitä hivenaineita sun muita, mitä hius tarvitsisi." Lisäsi vielä, että Jutta Gustafsberg on erinomainen erimerkki siitä, kun päässä on enää se muutama oma hius.. Saattaa olla perää tässä jutussa! No mutta tosiaan, leikkautin ja värjäytin tämän pehkoni ja ostin taas kunnon aineet (Kerastase) ja nyt vaan hoitoa, hoitoa, hoitoa <3 Tarkoitus on päästä täysin eroon siitä mustasta värikypärästä.. Pitkä muutosprosessi taitaa olla edessä. Idea lähtikin siitä, että en halua pikimustaa tukkaa häihin :) Tässä vielä se ihan tumma tukka:

Mahtavaa kun on nyt kesän jäljiltä taas rutiinit kunnossa! Ruokavalion noudattaminen sujuu taas ihan itsestään. Saatan vaan napata aamupalan mukaani autoon kun huristelen salille, sekoittelen herat, aminohapot ja muut ihan automaattisesti tiettyinä aikoina, syön about kahden tunnin välein ihan sama missä olen.. Eikä tarvi miettiä päätään puhki että mitähän söis. Upeeta!! Tälläkin hetkellä särkee joka paikkaa niin ettei mitään järkeä, mutta tää on just se fiilis miks tähän hommaan rakastuu ja jää koukkuun <3

En malta odottaa että pääsen töistä kotiin, nimittäin uusi "treeniväline" odottaa noutamista... Jotain ihan erilaista tällä kertaa ;) Nyt alkaa paikat venymään.. No mut nyt vois keskittyä töihin! Palaillaan.

Emmi


comments

17 kommenttia:

 1. Haittaako aerobinen liikkuminen siis paljon lihasten kasvamiseen. Treenaan vantaan maratonille, jossa juoksen ekaa kertaa puolimaratonintoisaalta haluaisin vatsalihakset näkymään ja muitakin lihaksia. ovatko tavoitteeni ristiriitaiset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo tekee! Kävin aiemmin salilla 3-4 kertaa viikossa, mutta samalla ravasin ryhmäliikuntatunneilla. Näin ollen siis kulutin noilla aerobisilla pois sen, mitä olin salilla saanut aikaiseksi. Ja tätä en tiennyt silloin, vasta kun viisaammat kertoi, ja hyvä niin! Koska oma tavoitteeni oli nostaa painoa ja saada nimenomaan lihasta, lopetin kaiken aerobisen ja keskityin pumppaamisen. Ja sitten alkoikin tulosta tulemaan :)

   Tavoitteesi ovat ehkä hiukan ristiriitaiset, toki vatsikset saat varmasti näkyviin ja muutakin lihasta saat aikaiseksi kyllä, mutta lihasten kasvattaminen on tottakai hitaampaa jos samalla harjoittaa paljon aerobista. ON siis ihan mmahdollista esim kasvattaa lihasta ja polttaa rasvaa samaan aikaan aerobisen avulla, mutta se on hitaampaa, summa summarum :) Toki siis riippuu paljonko sitä lihasta halutaan hankkia, että onko esim tarpeellista jättää aerobista.. Mutta itse kun olin sellainen laiha hiirulainen niin ei ollut muita vaihtoehtoja, ja toimi hyvin! Vaikea nyt sanoa omasta tilanteestasi tuon tarkemmin, kun en tiedä lähtötilannetta+tarkkoja tavoitteita jne :)

   Poista
  2. Moikka!

   Juurikin näin kuten Emmi kertoi :) Samanaikaisesti haastavaa ja hitaampaa.
   Toki lajikohtaisesti kannattaa aina harjoitella ja esim. kohdallasi voisin kuvitella että voisi tehdä hyvää esim. lihaskuntopainotteiset viikot. Tämä tarkoittaa n. 3-4 viikon settiä jolloin harjoittelet voimaa jalkoihin lihaskasvatusperiaatteella (toistot 8-12 ja sarjat 2-3). Luonnnollisesti huolehdit että kalorit kunnossa (vähintää yhtä paljon kuin kulutat).

   Mikäli näin teet niin tulee sinun myös tehdä se tarpeeksi ajoissa. Ehdottomasti viimeiset viikot ennen maratonia keskität kaiken harjoittelun kestäyysharjoitteluun ja toki voit vatsoja tehdä :) Vatsalihakset on kuitenkin niin pieni ryhmä verrattuna esim. jalkoihin joten et niitä harjoittelemalla treenaa kestäyyvden kustannuksella. :)

   Poista
 2. Heippa Emmi ja Terhi! Teidän blogi on kyllä treeniblogiviidakossa parasta, mitä tiedän! <3 Täältä saa niin paljon vinkkejä ja opastusta, kiitos siitä arvon naiset!

  Jos tavoitteena on päästä kiinteään kuosiin ja lihastakin näkyviin ensi kesään mennessä, miten kannattaa edetä? Olen nyt normaalipainon ylärajalla (72/170) ja löysää on sen verran etten pidä peilikuvastani. Kannattaako ensin pudottaa painoa ja sitten keskittyä lihaksen kasvattamiseen? Olen treenannut lähiaikoina paljon kolmijakoisella salillla, miten paljon aerobista tarvitaan siihen rinnalle vai keskitynkö enemmänkin aerobiseen ja salilla kevyempään ohjelmaan? Ja kun olen saanut pudotettua painoa rupean kasvattamaan lihasta syömällä kulutukseni mukaan vai vähän enemmän? Onko realistista että unelmien vartalon voisi saavuttaa ensi kesään mennessä?

  Odotan innolla kotitreenipostausta! Olen juuri pähkäilemässä, jätänkö salijäsenyyden pois ja keskityn kotona treenaamiseen. Erityisesti koko kropan kattavat kahvakuula/kuminauhatreenit kiinnostaa, lisäksi käsipainoilla ja tangolla tehtävät olisi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja anteeksi kun vastaus hieman viipyi. Kiitos kehuista! :) <3

   Kyllä itse henk.koht lähtisin suorittamaan samantien tiukkaa salitreeniä (laihduttaminen ei MUOKKAA kroppaa, vaan lihaskuntotreeni), ottaisin käyttöön esim. 3-jakoisen ohjelman ja tekisin myös aerobista treeniä about kolme per viikko salitreenien lisäksi. Kun paino alkaa tippumaan ja kroppa kiinteytymään niin sitten voi katsoa uudelleen kuinka tarpeellisia nuo aerobiset treenit on, ja niitä voi varmasti vähentää jossain kohtaa. Tulosta tulee varmasti aika nopeasti ja osaat sitten itsekin arvioida että missä määrin aerobista on hyvä jatkaa tietyn vaiheen jälkeen :) Kun aerobista sitten vähentää/jättää pois niin lihas kasvaa nopeammin.

   Vaikka aerobinen on tehokasta rasvanpolttoa ajatellen, niin samoin on myös salitreeni isolla intensiteetillä tehtynä. Ja jos ylipainoa ei ole mitään älyttömiä määriä ja tuntuu hyvältä aloittaa pumppaaminen samantien, niin ei muuta kun töihin! Itse siis aloittaisin sekä salitreenin + aerobisen välittömästi :)

   Poista
  2. Ja vielä lisäys, se että voitko saavuttaa unelmakroppasi ensi kesään mennessä, en voi sanoa näkemättä sinua + se riippuu niin paljon varsinaisesta lähtötilanteesta, siitä paljonko tekee töitä ja yleensäkin omasta kropasta; kuinka nopeasti muutokset tapahtuvat, miten kroppasi ottaa treeniä vastaan jne. Mutta mielestäni aikaa on tässä hyvin ja voit saada hyvinkin isoja muutoksia ensi kesään mennessä! Tsemppiä! :)

   Poista
 3. Itse kaipaisin myös vastausta 30.9. lähetettyyn kysymykseen, vähän samantyylisiä mietteitä painonpudotuksen suhteen.
  Minua kiinnostaisivat käsipainoilla ja kuminauhoilla tehtävä treeni.
  T. Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, vastaus hieman viipyi mutta nyt on vastattu :P

   Poista
 4. Moi ! Ootte molemmat tosi upeen näköisiä mimmejä, ja itsekkin haluisin saada kroppaa vähän fiksimpään suuntaan. Tavoitteena olisi timmi vatsa (ei mitään bäkkiä, mutta nätisti vähän erottuvat vatsalihakset) timmit mutta solakat kädet, ja jalat. Raajoihin en halua mitään kamalaa erottuvaa lihasmassaa, lähinnä vain että olisivat kapeat mutta treenatun näköiset (jos tuosta tajuaa :D) minkälaista treeniä ja ruokavaliota suosittelisitte tällaiselle ihan keltanokalle, 170cm/65kg tytölle ? (painon putoaminenkaan ei olisi mikään huono juttu....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Täältä blogista voit hakea hyviä treeniohjelmia ihan hakusanoilla esim "treeniohjelma", "kolmijakoinen ohjelma", "vatsatreeni salilla", jne :) Löydät varmasti paljon tietoa ja infoa asiasta ja saat napattua fiksut ohjelmat omaan käyttöösi :)

   Poista
 5. Kahvakuula kotitreeni olis huippua saada! :)

  VastaaPoista
 6. Moikka! Mitä tuotetta ostit terveysmarketista hiusten lähtöön? Mulla vähän sama ongelma! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, voin laittaa tuotteet seuraavaan postaukseen linkkeineen :)

   Poista
 7. Kahvakuulatreeniohje kotiin olisi täälläkin toiveena.

  VastaaPoista
 8. Kannattaa tutustua myös Sitrulliini aminohappoon. Itsellä ollut jo pidemmän aikaan käytössä ja tuote tuntuu oikeasti toimivalta. Vuosien mittaan on tullut kokeiltua monet lisäravinteet ja tehonlisääjät. Nykyään sekoittelen itse aina ennen treeniä omat laturit ja aina on mukana myös Sitrulliini. Jos tutkiskelee enemmän suosittujen treenilatureiden sisältöä niin kaikista löytyy melkein Sitruliinia.

  "Sitrulliini on aminohappo, joka ei osallistu proteiinisynteesiin. Sitrulliini on ureakierron keskeinen välituote ureakierrolla tarkoitetaan reaktiosarjaa, jossa ammoniakki muutetaan virtsa-aineeksi eli ureaksi. Arginiini voi muuttua sitrulliiniksi ja päinvastoin. Oraalisesti otettu argiini käy läpi laajamittaisen alkureitin metabolian suolistossa ja maksassa, joten oraalisesti otetusta arginiinista vain pieni osa päätyy systeemiseen verenkiertoon. Sen sijaan sitrulliini ei metabolisoidu suolistossa tai maksassa ja muuttuu nopeasti mm. munuaisissa ja endoteelisolukossa arginiiniksi (Romero ym. 2007).

  Sitrulliinin toinen etu arginiinin verrattuna on se, että sitrulliini ei indusoi arginaasientsyymiä, vaan pikemmin estää sen toimintaa (Romero ym. 2007). Arginaasi muuttaa arginiinin ornitiiniksi ja ureaksi. Ei siis ole yllättävää, että oraalisesti otettu sitruliini lisää veren arginiinipitoisuutta tehokkaammin kuin itse arginiini (Schwedhelm ym. 2008)."

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.