torstai 27. helmikuuta 2014

Asiaa lisäravinteista (vieraileva kirjoittaja - Sportsnutrition)

Hei!

Pyysin yhteistyökumppaniamme Sportsnutritionia kirjoittamaan teille hieman lisäravinteista koska niistä tulee niin usein kysymyksiä :)

Esitin heille muutaman kysymyksen mitä meillekin esitetään usein ja alla heiltä saadut vastaukset! :)

Lisäkysymykset voi toimittaa heille osoitteseen info@sportsnutrition.fi1. Mikä on aloittelevalle saliharjoittelijalle hyvä lisäravinne/lisäravinteet mistä lähteä liikkelle?

Hyviä lisäravinteita aloittelevalle kuntosaliharjoittelijalle ovat palautusjuoma, monivitamiinivalmiste ja hyvälaatuinen kalaöljy. Myös riittävästä D-vitamiinin saannista kannattaa huolehtia. Aloittelevan kuntosaliharjoittelijan tärkein asia on monipuolinen ja hyvälaatuisia proteiineja sisältävä ruokavalio, jota edellä mainitut lisäravinteet täydentävät.


2. Mitä on aminohapot ja mihin/miksi niitä käytetään?

Proteiinit muodostuvat aminohapoista. Elimistö pilkkoo nauttimamme proteiinin aminohapoiksi, joista ihmiselle välttämättömiä on 20 kpl. Näistä 12 kpl elimistö pystyy itse valmistamaan, loput 8 kpl täytyy saada ravinnosta. Eri proteiinilähteillä on erilainen aminohappokoostumus ja tästä syystä on tärkeää syödä monipuolisesti proteiinipitoisia ruokia päivän aikana.

Lisäravinteina nautittavilla aminohapoilla voidaan täydentää kuntosaliharjoittelijan lisääntynyttä aminohappotarvetta. Esimerkiksi haaraketjuiset aminohapot (BCAA) voivat ehkäistä lihasten katabolista eli ”hajottavaa” tilaa kovan liikuntasuorituksen aikana. Lisäksi mm. arginiini, beeta-alaniini ja glutamiini ovat erittäin hyviä ravintolisiä aktiivisesti kuntosalilla harjoittelevalle.  


3. Mikä on kreatiinin hyöty kuntosaliharjoittelijalle?

Lisäravinteena nautitulla kreatiinilla voidaan lisätä lihasten kreatiinifostaattipitoisuutta, jolla saadaan tuotettua lihaksille pidempään energiaa. Kreatiinin on todettu lisäävän voimantuottoa ja lihasmassan määrää ja kreatiini onkin yksi eniten käytetyistä lisäravinteista kuntosaliharjoittelussa.


4. Rasvanpolttajia on todella paljon, mikä voi olla ostajalle tosi haastava tilanne koska ei tiedä mitä valita. Mitä rasvanpolttovalmisteita te suosittelisitte ensimmäisenä henkilölle joka haluaa buustata rasvanpolttoaan?

Vihreä tee on kokonaisuutena paras valmiste tukemaan rasvanpolttoa. Vihreällä teellä on todettu olevan paljon terveysvaikutuksia ja se on mm. voimakas antioksidantti.  Sitä suosittelemme kokeilemaan aluksi henkilölle joka haluaa tehostaa rasvanpolttoaan. Myös CLA ja Ripped Burn ovat olleet kovin suosittuja tuotteita hieman kokeneemmille.

5. Proteiinivalmisteita löytyy paljon mikä hämmentää monia. Löytyy massanlisääjiä, ateriankorvikkeita, palautusjuomia ja pelkkää proteiinijauhetta sekä siitäkin munaproteiinia, heraproteiinia, kaseiinia, soijaproteiinia, jne. Mistä asiakas tietää mitä pitäisi valita?

Proteiinivalmiste pitää valita aina käyttötarkoituksen mukaan tukemaan perusruokavaliota. Tässä asiassa voi auttaa ammattitaitoinen myyjä tai esim. kuntosalin personal trainer. Lisäksi tuotteiden nimet tai jaottelu esim. verkkokaupassa auttavat valitsemaan oikean tuotteen oikeaan tarkoitukseen. Lisäinformaatiot info@sportsnutrition.fi

Palautusjuoma on tarkoitus nauttia heti kuntosalitreenin tai muun urheilusuorituksen jälkeen. Palautusjuoma sisältää nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja ja heraproteiinia. Massanlisääjät ovat erinomainen lisä henkilöille, jotka haluavat kasvattaa lihasmassa mutta eivät saa kiinteästä ruuasta riittävästi kaloreita. Ateriankorvikkeet toimivat hyvin välipaloina ja ovat helppo ottaa matkalle mukaan. Niitä ei ole nimestään huolimatta kuitenkaan tarkoitettu korvaamaan pysyvästi esim. lounasta, vaan ovat hyvä lisä tasapainoisen ruokavalion tueksi.

Myös puhdas proteiinijauhe pitää valita käyttötarkoituksen mukaan. Illalla nautittava proteiini kannattaa valita niin että se imeytyy hitaasti yötä vasten. Tähän tarkoitukseen kaseiini tai maitoproteiini on hyvä valinta. Aamulla tai heti treenin jälkeen kannattaa valita heraproteiini, joka imeytyy nopeasti. Tämän lisäksi ruokavaliota voi täydentää eri proteiinijauheilla, esim. munaproteiinilla jossa on erinomainen aminohappokoostumus.


7. Mitä suosittelette henkilölle joka on jo pitempään harrastanut kuntosaliharjoittelua ja haluaa optimoida tuloksiaan?

Edellä mainittujen palautusjuoman, kreatiinin ja monivitamiinin lisäksi treenitehon ja palautumisen tehostamiseksi kannattaa kokeilla treenibuusteria ennen treeniä ja aminohappojuomaa treenin ajaksi. Treenibuusteriksi suosittelemme kokeilemaan sportsnutrition.fi verkkokaupasta löytyvää Muscle Speediä tai Assault –valmistetta. Treenibuustereissa kannattaa muistaa että ne täytyy ottaa tyhjään vatsaan n. 15-20min ennen treeniä. Treenin ajaksi suosittelemme Muscle Amino Fusionia tai BCAA Drink Mixiä, jotka molemmat löytyvät sportsnutrition.fi:stä.


8. Onko jotain muuta mitä haluaisitte tuoda lisäravinnemarkkinoista, tuotteista tai ihan yleisesti ilmi lukijoille?

Lisäravinne viidakko on Suomessakin valtava ja kannattaakin vertailla tuotteiden ominaisuuksia, laatua ja hintaa ennen hankintaa. Myös sanonta "kysyvä ei tieltä eksy" pätee yleensä näissäkin. Ammattitaitoinen henkilökunta, valmentaja/ pt , ja lisäravinne julkaisut ovat hyviä väyliä lähteä selvittämään omaa lisäravinne tarvettaa

Pojat myös vinkkasivat juuri julkaistusta "rantakunto"-paketista joka löytyy täältä
Siitä löytyy valmis paketti erilaisia lisäravinteita tukemaan kesäkunto-projektia


Tosiaan lisäkysymykset koskien tuotteita tai esim. toiveet mitkä sopii teidän harjoittelun tueksi osoitteeseen info@sportsnutrition.fi ja pojat vastailee sitten niihin :)


LISÄKSI

ALEKOODI LUKIJOILLE -10%

Koodilla: EMMIJATERHI 10% alennus blogin lukijoille.
Syötä koodi ostoskoriin kohtaan MAKSUTAPA-ALENNUSKUPONKI


-Terhi-

comments

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.