tiistai 7. toukokuuta 2013

Kehitystä (E)

Moi! Sain vähän noottia siitä, että kirjoittelen liian harvoin ;) Pahoittelut siis siitä, kieltämättä tuo kevät oli yhtä hässäkkää koulun, perheen ja treenien yhdistämisessä. Nyt kuitenkin viettelen kesälomaa ja tarkoituksena on kirjoitella useammin :)
 
Dieetin viides viikko menossa. Ensimmäiset kolme oli yhtä tuskaa; teki mieli lapiolla lapata naamaan ihan kaikkea muuta mitä olisi pitänyt!! Pidin yhden tankkauspäivän viikossa, eikä se tuntunut riittävän. En siis aiemmin ole koskaa kokeillut VHH-ruokavaliota ja meinasi usko loppua kesken kaiken, miten se tosiaan olikin niin vaikeaa! Neljäs viikko alkoi jo sujumaan, mutta sen kruunasi sitten se kaksi päivää kestävä JÄRKYTTÄVÄN huono olo. Siihen väliin tankkasin sitten 5 päivää hiilareita, huh että helpotti! Nyt on energiatasot kohdillaan, mieliteot poissa, ja treenit & dieetti kulkee kuin rasvattu. Aika mahtavaa :) Korvaan 2-3 ateriaa päivässä näillä Protein Diet -tuotteilla. Täytyy jälleen liputtaa maun puolesta. Kaloreita en ole juurikaan laskenut eikä painosta ole mitään tietoa, pääasia kuitenkin että päästään haluttuihin tuloksiin, eli kroppa kiristyy pikkuhiljaa. Tavoitteena oli siis tiristää vähän rasvaa ja kiinteyttää tätä bodya (käytin pitkään massanlisääjää, ja siitä johtuen oli aikamoista pöhöä/löllöä/löysää lihasten päällä).
 
 
Tämän viikon treenaan ilman välipäiviä, koska se viikon loma häämöttää ihan kohta. Nyt tuntuu, että voisi normaalistikin treenata enemmän ja pitää sitten taas pidempiä vapaita. Näyttää tehoavan joka kerta. Ja nyt sitten niihin tuloksiin.
 

 



 
 
 
 
Nyt alkaa olemaan ne ensimmäiset hetket käsillä milloin sitä on OIKEASTI aika tyytyväinen kehitykseen. Joitain esimerkkejä sapuskoista mitä on mennyt viimeisen viikon aikana:
 
Omatekoinen Caesar-salaatti


Kala/äyriäissalaatti ♥ 200g lohta, katkarapuja ja simpukoita

Vihresalaattia + Protein Diet kana-kookoskeitto

Hedelmiä muun aamupalan ohella
Tällaista tällä kertaa :) Nyt viimeiset dieettipuristukset, että voi sitten hyvillä mielin makoilla viikon rannalla! ;) Jospa vielä muutaman kuvankin sitten nappaisi tämän viikon jälkeen.
 
-Emmi-
comments

44 kommenttia:

  1. Terhi kirjoitti selluliitista jokin aika sitten.Onko teillä tai lukijoilla hyviä kokemuksia selluliitti voiteista ruokavalion ja liikunnan ohella käytettäväksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti katsoa Terveysmarketin tuotevalikoima!! Sieltä löytyy varmasti hyviä tuotteita.

      Poista
  2. Wow, mikä beba!!! :D

    VastaaPoista
  3. Aivan uskomattoman makee beba, wau :) millä liikkeillä tuollasen saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, on juuri työn alla postaus pepputreenivinkeistä :) Tulossa viimeistään huomenna.

      Poista
  4. Mä suosittelen imukuppihierontaa. Sillä saa tuloksia.

    VastaaPoista
  5. Ehdottomasti kaunein koskaan näkemänin takamus!! Nyt tuli itsellekin lisää motivaatiota pepputreeneihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kai sentään :o Nyt punastuin! Mutta KIITOS!

      Poista
  6. Mistä toi liila paita on? Aivan ihana:) Ja sitä nyt ei tarvi ees mainita että oot upee!!!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan henkkamaukasta, onko toi nyt pitkä toppi vai mekko, tuohon takapuolen alle :)

      Ja kiitos kaunis kehuista!! :)

      Poista
  7. Saisko sen hius postauksenkin :) Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori että venähti sen julkaiseminen tähän päivään, nyt kuitenkin laitettu ;)

      Poista
  8. Heippa! Ajattelin nyt ensimmäistä kertaa elämässä ottaa palkkarin käyttöön, ihan normi sali treenin jälkeen. Mutta auttakaa nyt mua kertokaa kuinka sitä niinku oikeen pitää käyttää???? :) treenaan yleensä illalla eli oon joskus 8 mais kotona ja ei oikeen meinaa ruoka maistua siihen aikaan, yleensä oon vaan vetänyt rahkaa ja banaania.. Niin miten on ton palkkarinkanssa, jos juo semmoisen nii tarviiko sit kuitenki syödäkki lisäksi ja mitä sit pitäis syödä???? APUA miks tää on niin vaikeeta!!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi,
      Palkkarissa on hyvä olla n. 30-40g proteiinia (1 hera-annos) ja esim. maltodekstriiniä. Optimaalitilanne on se että syö heti treenin jälkeen nopeita hiilareita (maltoa/banaani + heraa veteen) ja pari-kolme tuntia treenin jälkeen vielä tuhdimmin :) Eli juo palautus heti treenin jälkeen (ota salille mukaan) ja syö illalla vielä joskus 10-11 aikaa (jos sinne asti valvot) vielä rahkaa :) Rahkan proteiinit imeytyy hitaasti ja siksi sopveltuu yötä myöten. Treenin jälkeen tarvitset kuitenkin nopeasti imeytyvää proteiinia mihin mm. hera on täydellinen. :)

      Poista
  9. Kiitos vastauksesta :)

    VastaaPoista
  10. Onko sulla tietoa minkä ikäiset saa noita Protein Diet-tuotteita käyttää ? Ite oon 14-vuotias, ja oon miettinyt että aloittaisin treenaamisen ja haluaisin samalla muuttaa vähän ruokavaliotani. Oisko sulla antaa mitään hyviä treeni vinkkejä mahan kiinteyttämiseen ja peppu- ja reisitreeniä ? terkuin Emilia ja Roosa

    VastaaPoista
  11. Millä liikkeillä oot saanu tommosen vatsan ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Käytän paljon liikepareja ja kiertoharjoittelutyyppistä treeniä vatsoissa. Esimerkkinä: valitsen ensin 3 liikettä jotka teen kaikki putkeen ja pidän parin minuutin tauon, näitä kierroksia teen kolme. Lisäksi valitsen vielä yhden liikeparin missä on kaksi liikettä, ja sitäkin teen kolme kierrosta, välissä se minuutin tai parin tauko. Lemppariliikkeitä mm. vatsat taljassa, voimarulla, jalannostot roikkuen, kyljet 10kg kiekon kanssa, jne. Kiertoharjoittelu voisi näyttää esim tältä:

      1. Vatsarutistuslaite 12-15 toistoa
      2. Vatsat taljassa 12-15 toistoa
      3. Kyljet kiekon kanssa 15 toistoa/kylki (kylkirutistus)

      Ja liikepariesimerkki:

      1. Voimarulla 10 toistoa
      2. Jalannostot roikkuen 12-15 nostoa

      Poista
  12. Sulla on ihan täydellinen kroppa :) itteäni ärsyttää koska tuntuu että oon koittanu treenata vaikka kuinka kauan mutta tulokset on ainoastaan hyvin minaaliset! syön mielestäni terveellisesti lukuunottamatta ehkä yhtä jätskiä tai suklaapatukkaa per viikko, ja treenaan noin 3-5 kertaa viikossa eniten ehkä vatsoja, koska kunnon absit ois haavena, mutta myös koko muutan kroppaa ! Oisko sulla jotain must have vinkkejä nopeisiin tuloksiin, koska itsellä ei tule mitään mieleen mitä oikein teen väärin! Tekis mieli jo luovuttaa kodka tuloksia ei melkein ollenkaan näy :( - Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Mulla meni ensimmäiset 6kk niin, että tuntui ettei tuloksia oikein tullut vaikka kuinka hinkkasin salilla. Treenikertoja mullakin on 3-5 eli uskon kyllä että treenaat tarpeeksi. Millaisella ohjelmalla treenaat? Itsellä on käytössä 3-jakoinen mikä toimii hyvin. Varsinainen kehitys lähti käyntiin vasta nyt kevät-talvella ja keväällä, eli kärsivällisyyttä!! :) Kiinnitätkö huomiota seuraaviin juttuihin:
      -Tekniikka liikkeissä, oletko kokeillut tempoja?
      -Tarpeeksi isot painot ilman että tekniikka kärsii
      -Uusia ärsykkeitä lihaksille tarpeeksi usein. Vaihtelen jokaisessa treenissä liikkeiden järjestyksiä + vaihtelen liikkeitä muutenkin parin viikon välein. Vaihtele myös toistomääriä, esim kuukauden eka viikko 12 toistoa, toinen viikko myös 12 toistoa, kolmas viikko 10 toistoa ja viimeinen viikko 8 toistoa, jolloin homma lähtee taas alusta.
      -Syötkö riittävästi proteiinia? Itse katson että jokaisella aterialla tulee vähintään 20g protskua, joskus enemmän. Aina tämä ei ole mahdollista mutta pyrin siihen että saisin vuorokaudessa noin 1,5-2g protskua per painokilo, joskus jopa 2,5g.
      -Mites aminohapot? Ne ovat ainakin omassa treenissä ja tuloksissa ollut merkittävä boosteri :) itse tilasin täältä: sportsnutrition.fi

      Tuossa nyt jotain :)

      Poista
    2. Kiitti vastauksesta, ja sori muuten noista kirjotusvirheistä edellisessä viestissä, kännykällä kirjotan, mutta luultavasti tajusit mitä tarkoitin! Oon sen verran tietämätön vielä näissä hommissa että en edes tiedä mitä kolmijakoinen ohjelma tarkoittaa! Itse treenaan aina kotona koska harrastuksen takia äiti ei suostu salikorttia mulle hankkimaan, ja joka treenipäivä etsin youtubesta erilaisia videoita joiden avulla treenaan! Teen yleensä esim. Jalat + vähän vatsoja yhtenä päivänä, yläkroppa (kädet selkä yms) yhtenä päivänä, vatsat taas erikseen yhtenä päivänä, koko kropan hikitreeni yhtenä päivänä ja sit jos jotaim vielä puuttuu niin yhtenä päivänä. Onko tässä sitten siis jotain vikaa? Ja voinko päästä tuloksiin ilman salia? Viiden kilon painot kyllä löytyy kotoa, mutta oon ajatellu ostaa kolmen kilon, koska esim kaikkia käsitreenejäen pysty kunnolla niiden kanssa tekemään! (suurimman osan kyllä mutta se tuntuu ja pahasti, varsinkin kun teen kaikkia erilaisia ja kädet väsyy, mutta eikös se ole se pointti että yrittää työntää ittensä äärirajoille? Kerro toki jos olen vääräasä, niinkuin sanoin oon tosi tietämätön näissä asioidsa!) kiitos jo muuten noista edellisistä vastauksista, proteeinin ja aminohqpppojen saantiin aion varmasti nyr alkaa kiinnittää enemmän huomiota, plus tempoa vaihdella (jos sitä tarkoitit) ja toistoja vaihdella myös, yleensä itse tosin teen viisitoista toistoa, että onko se liikaa? (siis 15x3 per liike, muuten tuntuu ettei tunnu missään, ja mä oon sellanen että aina haluun treenin jälkeen olla.poikki jotta tulis sellanen fiilis että oon oikeesti treenannu kunnolla!) ja myöskin liaään vielä siihen, että kun siis katom noita youtube videoita niin useimmiten katon jotain kokonaisia sarjoja ja teen niidem mukana (etin esim joku leg workout ja katon mielestäni parhaimman) tai joskus myöa katon yksittäisiä liikkeitä ja teen peruatoistot! Onko sun mielestä hyvä juttu? Ja pyydän jo etukäteen kiitos jos jaksat vastata ja anteeks jos kyselen liikaa! Musta vaan tuntuu että teem jotan väärin koska tulokset ei näy kovin paljoa ! Ainiin ja viimesenä kysymyksenä, mikä on sun mielestä paras ateriaväli päivässä? Yritän syödä sen 6 ateriaa päivässä, koska kuulin että se ois hyvä, mutta kerkeen mun ateriavälillä syödä vaan viis, joskus jopa neljä, jos koulu loppuu neljältä ( en tuo ikimä kouluum välipalaa, mutta ehkä kannattais?) - Linda

      Poista
  13. Pitäisikö teidän mainita lukijoille että te ette ole alan ammattilaisia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mainittu useassa postauksessa viime elokuusta lähtien, et ilmeisesti ole lukenut kuin tämän yhden? Mehän ollaan nimenomaan tavis-treenaajia, kaks äitiä jotka päätti päästä kuntoon ja aloittaa elämäntaparempan. Molemmilla on taustalla ohjaamista ja valmennusta ja vastataan kaikkiin kysymyksiin siltä tietotaitopohjalta mitä meillä on, ja Terhillä on myös yliopistopohjaa näihin liikuntalääketiedeasioihin. Emme ole kumpikaan käyttäneet PT-palveluita tämän projektin aikana ja monet kysyvätkin meidän omia kokemuksia, mitä ja mitkä jutut ollaan koettu hyviksi, miten me olemme saaneet kehitystä aikaan jne.

      Poista
    2. Hei,

      Pitää paikkaansa. Useissa teksteissä on jopa alleviivattuna että emme ole alan ammattilasia.

      Toisaalta mikä on alan ammattilainen?
      Olen lähihoitaja, erikoistunut kuntoutukseen (voin kuntouttaa lonkkapotilaita, ohjata liikuntaa, tehdä terveyskunnon mittauksia, jne.). Opinnäytetyöni koski terveyskunnon mittaamista ja oman keheon tuntemusta. Samoja asioita mistä täällä kirjoitellaan.

      Olen ohjannut liikuntaa (lähinnä tanssia). Liikuntaa on harrastettu kuitenkin koko elämä.
      Opiskelen yliopistossa liikuntalääketieteitä.
      Ensi viikolla alkaa koulutusjakso UKK-instituutissa.

      Olen lukanut toistakymmentä kirjaa alaa liittyen ja minulle 4 kansiollista tulostettua tavaraa kotona alaan liittyen jotka kaikki luettu ja opiskeltu.

      Että ei tässä nyt ihan tyhjäpäitä olla :)

      Professori tai tutkija en ole. :)

      Poista
  14. Ei tarvi mainita se on kyllä tullu selväksi jo siinä blogin esittelyssä.. Voiko noin sanoo, no mut heti alussa kuitenki :) Vaikka melkeenpä tuntuu ammattilaisten verran tietoa teiltä löytyvän ;) Mä ainaki niin fanitan teitä!!!! :)

    VastaaPoista
  15. Wau, mieletöntä:)

    Pakko kysyä,että onko rinnat kärsiny treenaamisesta eli onko kuppikoko pienentynyt kiristymisen myötä?

    T. Asian kanssa painiva tyttö:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ehdottomasti on! Imetyksen jälkeen ei jäänyt muutenkaan paljon mitään jäljelle, niin nyt treeni on kyllä vienyt viimesetkin mehut näistä nysistä :D Onneks tähän ongelmaan on ratkaisu olemassa, ehkä sitten kun lopullinen määrä lapsia on tehty ja imetetty! Eli mielellään ainakin yksi vielä :)

      Poista
  16. Kiitos emmi rehellisestä vastauksesta:) ajattelin myös itse ensin tehdä lapset,miettiä sitten silikoneja jos siltä tuntuu:) onneksi pylly voittaa tissit 6-0 ;)

    VastaaPoista
  17. Nyt on kyllä pakko kysyä että mitkä on sun treenitavat saada tuollainen takamus!? :D Siis oikeesti, mulla ehkä sama ku sulla takamus elokuu vuosi 12. Kauanko kesti et sait tuloksia takamukseen ja auttoko missä vaiheessa selluliittiin? (jos sulla sitä etes oli ;) Et siis kestikö tasan 9kk saaja tuo takamus vai ehkä jo aiemmin? Nyt on kyl pakko alkaa reenaa tuota takamusta :D jos sais sulta hyviä vinkkejä sen treenaukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Katso postaukseni pakatreenistä, siihen olen laittanut hyviä liikkeitä jotka olen itse hyväksi todennut :) Itseltäni löytyy telinevoimistelu- sekä ratsastustausta, mutta varsinaisesti olen treenannut pakaroita salilla vasta 6kk. Kunnolla kehitys lähti käyntiin viime talven/kevään aikana. Katso tosiaan se postaukseni, siinä on paljon oleellista infoa :) Mulla ei pakaroissa ole selluliittia ollut, takareisissä jonkin verran (näkyy varsinkin ihoa puristettaessa) ja siihen mielestäni paras on ollut juoksu ja varsinkin ylämäkijuoksu.

      Poista
  18. Mahtava blogi! Oon jumiutunut lukemaan tätä jo monta tuntia tänään :D
    Sellasta kyselisin, että haluaisin kovasti kiinteyttää kroppaani. Pituutta löytyy 162cm ja painoa n.52 kg. Painoa en sinäänsä halua pudottaa, vaan ongelma-alue on vatsa ja kädet, jotka ovat aivan "löysänä".

    Käyn salilla, mutta minulla ei ole mitään treeniä mitä seuraisin vaan teen milloinkin mitä sattuu. Tykkään HIIT treeneistä ja tiedän, että se auttaa rasvanpolttoon, mutta haluaisin jotain vinkkejä, miten treenata, miten syödä, koska syödä ja kuinka paljon tämän kokoinen protskusa tarvitsee jotta kiinteytyy. Kaikista vaikeinta tässä on se, että olen kasivssyöjä. En vaan pidä lihan mausta ja kalallekkin olen allerginen. Kananmunat sun muut menee kyllä alas, mutta tuntuu etten osaa tehdä sellasita ruokaa mitä pitäisi syödä jotta tuloksia tulisi.

    Nykyään on niin paljon eri diettejä, välillä ei saa syödä hiilareita ja sitten taas saa. Olen ihan sekaisin, enkä tiedä mitä tehdä!
    Kiitos motivoivasta blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja sori että vastaus kesti näin kauan :)

      Aika hyvä pääsääntö on, että protskua saisi noin 20g jokaisella aterialla. Jos haluat olla tarkempi, niin tavoitteista riippuen about 1-1,5g per painokilo päivän aikana. Painat suurinpiirtein saman verran kuin minä ja suosittelisin tuota n. 20g/ateria :) Ja syödä täytyy 2-3h välein. Ateriaväli ei saa milloinkaan mennä yli tuon kolmen tunnin. Kroppa tottuu siihen nopeasti ja syö, vaikkei olisi nälkä. Tarvitset myös hiilareita jos haluat kroppaasi muokata. Muista hyvä laatu hiilareissa; täysjyvää. Välillä voi kokeilla VHH-jaksoja ja katsoa miten kroppa kiristyy. Mutta lihaksen saamiseen tarvitset hiilareita!

      Vaikka siis HIIT-treeni polttaa hyvin rasvaa, niin ennemmin suosittelisin intensiivistä salitreeniä käsille ja vatsan alueelle. Raskaat painot ja toistot vaihdellen 8-12, vatsatreenissä 10-15. Täältä blogista löydät hyviä käsi- ja vatsatreenej', voit hakea ihan suoraan hakusanoilla "vatsatreeni salilla", "vatsatreeni", "treeniohjelma" jne.

      Olikohan tästä edes jotain apua? :) Tsemiä sinun treeneihisi!

      Poista
  19. Hei! Pakko sanoa, että tosi hyvä booty :) Oon kade. Mä oon käyny salilla jo varmaan kymmenen vuotta ja sanotaan viimeset kaks yrittänyt hankkia mm. tollasta pebaa. Kehitys on junnannut sen saman kaks vuotta. Varmasti syön tarpeeks proteiinia, on palkkarit käytössä ym. mut mitään ei vaan tapahdu!! Todella turhauttavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja sori vastus meni näin myöhään!

      Oletko kokeillut vaihdella liikkeitä, sarjoja, toistoja, ja välillä rasittaa lihas ihan loppuun esim treenaamalla yhtenä viikkona pebaa vaikka 4 kertaa, ja seuraavalla vkolla vaan 2 kertaa jne? Eli tarpeeksi monipuolista rasitusta.. :) Tämä siis toimii itsellä!

      Poista
  20. Moi!
    Ihan pakko kysyä, että treenaatteko samalla tavalla tai onko teillä samat tavoitteet? Toinen näyttäisi treenaavan enemmän bikini fitness tyylisesti ja toinen taas massaa kasvattavaan tyyliin ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, ei treenata ollenkaan samantyyppisesti, eikä meillä ole koskaan ollut samata tavoitteet :) Mulla itsellä alunperin (vuosi sitten) tavoitteena oli nostaa painoa ja saada lihasta. Nyt sitten olen asettanut uudet tavoitteet :)

      Poista
    2. Juurikin kuten Emmi sanoi. Minulla oli alunperin tavoite saada kiinteytystä kroppaan.. Rasvaa pois ja lihasta tilalle. Nyt kun vuosi kulunut muuntunut suunnitelma osaltani siten että nyt alkaa bikini fitness-tyyppisesti treenaaminen (massa, voima, dieetti):)

      Poista
  21. täällä luin vanhoja postauksia ja tulikin kysymys mieleen. tuntuuko koskaan että kehitystä ei tapahdu? tai koska yleensäkin näissä takapuoli reeneissä sopisi odottaa jo jotain tapahtuneen ? aloitin ikään uudestaan salilla käynnin ja kuinka usein jalkoja ja milloin odottaa kehitystä ettei vaihda ohjelmaa tai luovuta .tuntuu ettei tähän kroppaan lihas kasva!

    VastaaPoista
  22. Olen entinen pyöräilijä (mies) ja voin kertoa että paras treeni prseen muokkaamiseen on jalkaprässi. Tein juniorina prässillä treenejä siten että laskin painot niin alas että polvet osui rintakehään. Siis niin alas kuin mahdollista. Siitä punnerrus ylös ja kun painoa laittaa tarpeeksi, on seuraavan viikon pakaralihakset totaalisen kipeenä. Tuossa liikkeessä kannattaa huolehtia että pyrkii pitämään pakaran yläosan kiinni penkissä ettei nosto tule selällä vaan pakaroilla.

    Olen huomannut että moni nainen valittaa ettei joku lihas kehity. Tällöin kannattaa tarkistaa harjoituspainot. Jos pystyy painoilla tekemään yli 10 toistoa, on painot liian kevyet lihasten muokkaamiseen. Tuloksia alkaa takuuvarmasti tulla kun tekee neljä sarjaa samaa liikettä siten että ensimmäisellä kerralla menee juuri ja juuri 10 toistoa. Seuraavalla niin paljon kuin menee, jne... Jos neljännessä sarjassa ei mene kuin 6 toistoa niin sitten ei mene.

    Näen salilla paljon treenaamista jossa sarjat jätetään puolitiehen. Toki joskus tällainen "palauttava" treenikin puoltaa paikkaansa mutta kehitystä ei tapahdu jos ei vie sarjoja loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin usein asiakkailla on juuri tuo ongelma ettei saada liikkeessä tuntumaa tai ettei uskalleta nostaa painoja tarpeeksi tai yritetään tehdä liian suurilla painoilla jne. Itselleni tuo jalkaprässi ei ole koskaan ollut paras vaihtoehto vaan parhaan tuntuman olen saanut romanialaisessa maastavedossa jne. Kaikki kun ei sovi kaikille eikä kaikki saa samaa tuntumaa liikkeissä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.