maanantai 6. toukokuuta 2013

Rasvanpolttotaisteluun!! Pohjustus tulevasta ohjelmasta (T)

Hei taas,

Kuten eilen lupasin niin laitan postauksen mitä seuraavaksi aion :)
Tosiaan niin kun eilen kirjoitin niin olen ottanut pari viikkoa vähän löysemmin ja en ole niin kauheasti katsonut mitä syön.. Olen vaan halunnut ottaa täydet tehot treeneistä.. On ollut jotain miinuskaloripäiviä ja joitain pluskaloripäiviä.. NYT olen henkisesti siinä mielentilassa että on AIKA tiristää viimeisetkin ylimääräiset pois! Laitetaan kroppa koville 4:ksi viikoksi, koitetaan jotain uusia juttuja ja mennään kurinalaisella ruokavaliolla! Katsotaan tuon 4:n viikon jälkeen jatkanko samalla linjalla vai muokkaanko jotain ruokavaliossa. Nyt otetaan näin sopivasti ennen kesää myös tuo ihonhoito ja kiinteytys mukaan ja panostetaan myös siihen! Katsotaan mihin tytöstä on ;) Hieman jännittää koska kaksi tenttiä ja terveyskunnon mittaamisen jakso menossa tässä kuussa tässä ohella.

Lähden tosiaan tavoittelemaan maksimaalista rasvanpolttoa. Samalla koitan säästää niin paljon lihasta kuin suinkaan mahdollista. Lisäksi koitan saada liikkuvuutta taas ja hoitaa ihon kuntoon :)

Rasvanpolttoon aion soveltaa nyt uusimmassa Body-lehdessä ollutta juttua koskien "pätkäpaastoa". 

Teen siis siten että pysyn niukkaenergisellä ja vähähiilihydrattisella dieetillä. Tarkoittaa sitä että syön alle 100g päivässä hiilareita ja pyrin pitämään väh. 5 päivänä viikossa kalorit 800kcal/pvä. KUULOSTAA vähältä! No niinhän se onkin! :D Saas nähdä mitä käy! Kuitulisää (visiblin) tietysti käytettävä. Protein Diet-tuotteilla kuittaan aterioita myös.

Ketoosiin tässä siis pyritään! :) 

Ketoosin tilaa mittaan NÄILLÄ

Ja tosiaan olennaista on nyt se että minun TÄYTYY päästä tuohon ketoositilaan tai muuten tää olisi ihan hullua :D

Ja tähän sellainen huomautus että kaikkien lukemieni tulosten/tutkimusten mukaan ketoosi on ihan luonnollinen tila ja luolamiehet siinä kivikaudella oli metsästyksen aikaan. Kuitenkin jokainen joka lähtee leikkimään näin alhaisilla kaloreilla siitä itse ottaa vastuun. 

Tämä ei sovi mm. ollenkaan raskaana oleville tai imettäville!

Saatan pitää pienen tankkauksen tuossa 22-23.5 (ehkä) jolloin meillä on työmatka Turku-Tukholma risteilyllä. Siitä en osaa sanoa varmuutta kuitenkaan vielä.

HUOM!! 11.5 Ohjelmaan muutos -> lopullinen ohjelma täällä 


TAVOITE olisi saada AINAKIN 5cm pois vyötäröltä ja vähintään 5cm pois jenkoista. Painolla ei niin merkitystä. Toki sekin saisi muutaman kilon tippua niin ehkä parantuisi myös leuanvetotulos kun tulisi kevyemmäksi ;)

Liikunnan saralla 4-jakoinen ohjelma. 
1. Rinta-hartiat-Ojentajat
2. Vastalihakset
3. Jalat + pakarat
4. Selkä + hauis

Näiden lisäksi JOKA toinen päivä leuanvetoharjoituksia kotona sekä viikottain yksi erillinen jumppa jumppapallolla ja yksi tunnin mittainen syvävenyttelytreeni normivenyttelyiden lisäksi. 

Aerobinen tulee pitkälle koiran kanssa lenkkeilystä ja työmatkapyöräilystä jota tulee 14km päivässä. 

Aion kirjoittaa nyt päivittäin fiiliksiä ja raporttia ja luonnollisesti julkaista tarkat lukemat tämän setin jälkeen. Kehonkoostumusmittaus on tässä myös tulossa joten saadaan tarkempaa tietoa sitäkin kautta. 

Laskurina tulen käyttämään http://kalorilaskuri.fi -palvelua.

Ihon hoidon osalta allaolevia ohjeita hyödyntäen:
  •  Kuivaharjaus aamuin illoin
  •  Satunnaiset solarium-käynnit. Tekee kuivalle iholle hyvää  Se nimittäin lisää pitkäketjuisten rasvojen, keramidien, tuotantoa. Keramidit estävät ihoa kuivumasta.
  • Solariumstudiolla itsepalveluna koko vartalon punavalohoito Punainen LED-valo, jota kutsutaan myös kollageeni valoksi.  Punainen LED-valo lisää kollageenin tuotantoa ihossa. Kollageenin uustuotanto korjaa ihon ryppyjä ja vaikuttaa fibroblasti solujen ja ihon solujen kasvua ja uusiutumista. Punainen LED-valo elvyttää verenkiertoa ja nopeuttaa paranemista kiihdyttämällä ihon hapen ja ravinteiden saantia. Punainen LED valo on hyväksi kaikille ihon kerroksille erityisesti dermikselle.
  •  Ihon saa kosteammaksi voiteella, joka ujuttaa ihoon vettä, mutta se onnistuu vain, kun voiteessa on mukana vettä sitovia aineita, kuten glyserolia ja glykoleja.
  • Suosin Aloe Veraa
  • Rasva puolestaan estää kosteuden haihtumisen iholta. Näitä rasvoja on monenlaisia; tutuimpia ja eniten käytettyjä ovat emulsiovoiteet. Täyteläisimpiin voiteisiin sisällytetään valkoöljyä, vaseliinia ja parafiinia.
  • Savinaamiooiden käyttö
  • Kahvia vähemmän
  • Kylvyssä tai suihkussa käytä haaleaa vettä kuuman sijasta. Kuuma vesi voi kuivattaa ihoa irrottamalla sen luonnolliset rasvat.
  • Valitse saippuoita, jotka eivät kuivaa ihoa eivätkä sisällä hankaavia tai ärsyttäviä aineita. Rasvoja sisältävät saippuat kuivattavat ihoa vähemmän kuin tavalliset,nestemäiset tai antibakteeriset saippuat. Lisää myös öljyä pesuaineisiin. 
  • Hankaamisen sijasta taputtele ihosi kuivaksi kylvyn jälkeen.
  •  Levitä kosteusvoidetta iholle välittömästi pesun jälkeen säilyttämään sen imemän kosteuden.
  •  Veden haihtumista estäviä rasvoja ovat keramidit, kolesteroli ja rasvahapot
  • Kylmä-kuumasuihkut kiinteytykseen

Hyviä ruokia ihonhoitoon liittyen:

Hedelmät & Marjat: Ruusunmarja,  mango, aprikoosi, avokado, sitrushedelmä,  ruusunmarja, tyrni, lakka
Vihannekset & maustekasvit: tomaatti, bataatti,  pinaatti, porkkana,  paprika, parsa, lehtikaali, punakaali, basilika, persilja
Viljatuotteet: kokojyvävilja
Liha- ja kalatuotteet: rasvaiset kalat, liha, 
Rasvatuotteet: auringonkukkaöljy, ruokaöljy, maapähkinävoi, kookosöljy
Muut: Mantelit, pähkinät ja siemenet



TARKAN ohjelman laitan tulemaan iltaan mennessä :)


Ohjelman aloitan kuitenkin vasta pe 10.5 koska tulevana keskiviikkona on minulla tyttöjen ilta. ;)





♥:lla Terhi


comments

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, itse en ehkä pystyisi kyseiseen dieettiin. :D Miksi Emmi kirjoittelee niin harvoin?

    VastaaPoista
  2. Keväällä jäi kirjoittelu vähemmälle kun yrittää yhdistää viimeiset kouluhommat/raportit/tentit + treenit + perhe, niin bloggailu on siellä listassa viimeisenä. Nyt lukuvuosi on (onneksi) ohi ja olen taas ehtinyt kirjoittelemaan, ja tarkoituksena olisikin pistää juttua blogiin jatkossa monta kertaa viikossa! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.