lauantai 16. helmikuuta 2013

Go with the flow - Asiaa asenteista

Hei,

Halusin kirjoittaa hieman asiasta joka minua mietityttänyt viime aikoina hyvinkin paljon ja on olennainen asia mm. minun elämässäni eli ASENTEET.

Kaikki ovat varmasti huomanneet että liikuntaa, Fitnesiä, laihduttamista ja bodaamista hypetetään tällä hetkellä hyvin paljon ja itse toivon että kyseessä on pysyvä trendi. Kaikki jotka liikuntaan hurahtaa niin tietää sen tuomat positiiviset vaikutukset. Kaikki muukin elämässä tuntuu paremmalta. :)

Itse olen päässyt tämän projektin myötä sellaiseen flow-tilaan kaikissa elämän asioissa <3
Välillä on huonojakin päiviä ja huonoja hetkiä, mutta se kuuluu asiaan. Sen takiahan me tähän lähdettiinkin kun oli niin tylsää ja aina vaan kotona lapsen kanssa ja mies reissussa, jne, jne.. En sano että se on huono asia mutta puuttui se asia minkä tein ITSEÄNI varten. Jokaisella pitää olla joku oma juttu. Joku saattaa rakastaa kahvilla käymistä, joku tykkää käydä itsekseen ratsastamassa, joku nauttii kasvohoidoista, joku rakastaa lukea hiljaisuudessa kirjoja kun taas joku pitää leipomisesta. Jokaisella pitää olla joku OMA nautinto josta saa mielihyvää. Minulle se on tämä treenaus!

Yleinen positiivisuuskin kaikessa on hyväksi. Välillä tuntuu että kaikki kaatuu niskaan ja tämä fiilis on ollut itselläni pahin silloin kun olin 18-vuotias yksihuoltaja ja elin aivan eri tavoin kuun muut ikäiseni. Kävin toki ulkona ystävien kanssa, jne. Kuitenkin hyppäsin suoraan lapsesta aikuiseksi ja ÄIDIKSI. Se oli outoa ja kävin aikamoisia kamppailuja henkisesti hetkittäin.

Urheilun kautta (erityisesti aamu-urheilun) kautta saan todella hyvän mielen koko päiväksi ja pahatkaan asiat ei tunnu niin pahoilta sinä päivänä enään!

Ennen tätä projektia oli minulla vaihe jossa elämästä kului vuosi siten että en tehnyt oikein mitään.. Kävin vain töissä ja menin kotiin.. Koko ajan odotin jotain ihmeellistä tapahtuvan ja en voi kehua itseäni äitinäkään tuolla aikajaksolla. Olin vaativa pojalleni ja usein hyvin huonolla tuulella. Ihmiset ärsyttivät ja negatiivisuus valtasi mielen.

Nyt ihmiset hyvin harvoin minua ärsyttävät. Kun kuulen että minusta on sanottu pahaa en välitä (paitsi välillä) ja pyrin tsemppaamaan mitä kerkeän. Haluan mielummin piristää ja innostaa kun vaivata olemattomilla ongelmilla. Valitettavan usein nimittäin ihmiset sortuvat käyttämään aikansa ystävien kanssa siihen että puhutaan pahaa muista, valitetaan ja luotsitaan negatiivisuutta lisää.

Liiallinen positiivisuuskin voi olla ärsyttävää mutta mitä sitten? Se ei ainakaan vahingoita ketään ja on vain hyväksi. Euforia ja hypetys on hyväksi! Kyllähän kaikki tietää että positiivisuus vaikuttaa kehon fysiologisiinkin tiloihin positiivisesti. :)

Itse olen saanut mm. tämän prjoketin kautta myös oman lapseni innostumaan liikunnasta ja meillä onkin nykyään äti-poika-jumppapäiviä ja tehdään siis powerpointilla jumppaohjelma joka sitten vedetään läpi tai sitten me vain tanssitaan pojun kanssa ja hän kun on innostunut breakdancesta niin otetaan sitten skaboja (jotka aina häviän) :D

Kuitenkin huomaan kuinka positiivisesti se vaikuttaa lapseeni kun itse en katso tv:tä vaan liikun ja luen mielummin ja eilen sanoi tolle meidän isännällekkin juniori: "Etkä sinä tiedä että näkö vain menee tollaisesta tv:n kyttäämisestä?" :D Mikä on sen esimerkillisempää kuin ohjata lapsi terveellisiin elämäntapoihin oman käyttäytymismallin kautta? Vai voiko sitä pyytää lasta syömään salaattinsa, menemään nukkumaan aikaisin, lähtemään ulos leikkimään ja olemaan poissa tv:n äärestä jos itse makaa sohvalla jotain herkkuja lautasella ja itse ei ole aikoihin käynyt ulkona lenkillä? Miten lapsi voi ymmärtää että miksi näin pitää käyttäytyä jos ei vanhemmatkaan niin tee?

Eli POSITIIVISUUS POSITIIVISUUS POSITIIVISUUS!!! <3

Ja voin sanoa että ON HYVÄ FIILIS kun saa tämän flow-tilan päälle!! Aamulla kun herään ja pistän lempparibiisin soimaan ja aloitan jumpat niin menee vain kylmiä väreitä, kun kävelen töihin niin saatan hymyillä tuntemattomille ihmisille, mahanpuruja saattaa tulla yllättäen ja saatan nauraa ja hymyillä asioille jotka ei olisi välttämättä edes niin hauskoja. Kaikki vaan tuntuu kivalta. Haluan tämän kestävän! <3

Minulle tulee älyttömän hyvä fiilis siitä kun joku innostuu jostain ja "säteilee" ilosta. Tämän näköisiä ihmiset on usein esim. rakastuneena. Eikö olisi mukavaa jos se fiilis kestäisi muutenkin päällä?

Huomaatko itse kenties joskus olevasi tympeä koko ajan, kaikki ärsyttää (erityisesti iloiset ihimiset) ja huomaat valittavasi kaikesta. Ajattelet myös ehkä muista pahaa ja koet olevasi paras? Nämä tunteet olen itse kokenut. Suojelin itseäni negatiivisuudella, mutta miksi? Pessimisti ei pety, jne.. Kuinka älytöntä? Elämästä tulee masentavaa kun ajattelee että kaikki menee ihan pyllylleen ja varmasti niin meneekin jos niin jo ennakkoon ajattelee. Saattaa olla jopa että saa asiat menemään nenilleen siten että johdattelee ne niin menemään omalla käytöksellään.

Toivon että jokainen saisi tämän olotilan koska itse en ole parempaa fiilistä tuntenut!
Alla muutamia vinkkejä millä voi saada iloa, inspiraatiota, voimaa ja energiaa elämäänsä! Itse tykkään käydä erinäisillä sivustoilla (facebook) katsomassa näitä kuvia päivittäin ja hakemassa erilaista inspiraatiota ja mietelauseiden kautta avartaa omia näkemyksiä!
Nämäkin kuvat poimittu osoitteesta www.facebook.com/fitnessquotes2

1. Kuka inspiroi sinua POSITIIVISELLA tavalla? 
Jos se on läheinen niin soita hänelle ja mikä parempi niin tapaa hänet jos mahdollista. Mikäli henkilö on esim. julkisuuden henkilö mene lueskelemaan juttuja hänestä.

2. Tiedostatko voimasi ja heikkoutesi?
Kun huomaat että nyt ei mennyt ihan nappiin niin ajattele että mitä sitten? Se on minun heikkouteni ja olen silti ylpeä itsestäni ja jatka päivääsi.
3. Syö, treenaa, opiskele, RAKASTA (erittäin tärkeää), nuku ja toista tätä!
4. Onko ympärilläsi oikeita henkilöitä?
Valitettavaa on se että vaikka kuinka olisi mukava olla kaikkien kaveri niin aina ei vain juttu suju. Haluatko viettää aikaasi ihmisten kanssa jotka aina vain puhuvat pahaa toisista ja valittavat kaikesta. Huomaatko ikinä että jonkun henkilön seurassa on aina masentavat keskustelunaiheet vaikka olisi asioita joista keskustella millä olisi positiivinen aihealue. Kun joku ei kannusta sinua asiassa mille elät niin mieti onko hän oikeasti läheinen/tärkeä? Älä anna negatiivisten ihmisten tartuttaa sinuun negatiivisuutta. Etsi ympärillesi positiivisia ajattelijoita!


5. Olet mahtava! 
Niin se vain on! Kaikkine virheinesi ;)
Millaista olisikaan jos olisimme kaikki samanlaisia?
6. Kasva vastoinkäymisistä äläkä anna niiden heikentää! 
Usko että olet vain nyt vahvempi ja taas hitusen verran viisaampi!

7. Elä jokainen päivä kuin se olisi ainut! 
Lopeta jonkun odottaminen! Myös tavallisesti arkisesta päivästä voi saada kylmiä väreitä ja hyvän olon tunteen! Se riippuu siitä miten siihen suhtaudut!8. Tämä on naisille!
Tiedätte mistä kyse! ;)9. Pois se sinusta --> Negatiivisuus! 

10. Treeenaa, Treenaa!!
Mikään ei vaikuta mieleen niin positiivisesti kuin urheilu! ja tämä on tieteellistä faktaa!
11. Kun heräät ajattele: TÄSTÄ TULEE HIENO PÄIVÄ! 
Muista miettiä jotain mukavaa!
12. Huono päivä = Tee siitä hyvä päivä ja purkaa negatiivisuus ja ahdistus lenkillä! TOIMII!13. Nyt on sinun vuoro loistaa!
Jokainen tavoittelee ulkoista hyvää oloa. 
Fakta on se että kun voimme ulkoisesti hyvin ja pidämme peilikuvastamme 
niin meillä on parempi olla! 
14. Tee mistä nautit? 
Oletko unelmatyössä, harrastatko mitä haluat?
Tee sitä mistä nautit älä sitä mitä pitää. Älä suorita suorittamisen pakosta vaan 
jos suoritat niin suorita intohimosta!
15. Kaikki ei tule sormea napsauttamalla!
Muista että aina on huonoja päiviä kaikilla. 
Älä anna niiden lannistaa!
16. Jostain on aloitettava!
Kaikki ovat aloittaneet pohjalta! Kukaan ei ole saanut kaikkea ilman työtä!
Älä häpeä sitä jos et vielä osaa - sinä opit!
17. RAKASTA ITSEÄSI!
Sitä ei tarvitse hävetä! Itsensä rakastaminen ei tarkoita samaa 
kuin itserakkaus tai ylimielisyys!
18. Muista joka päivä miettiä mitä OIKEASTI HALUAT!
Älä jää siihen kiinni mitä ET halua vaan tartu haasteeseen ja aloite elämään kuten haluat!19. Musiikki!
Kuuntele biisejä jotka antavat sinulle hyvän fiiliksen! Kaikki tietää miten mukavaa on kuunella hyviä biisejä ja kuinka niiden kautta voi vahvistaa tuntemuksia. Älä valitse aina surullisia kappaleita!

Tässä omat lempparivoimabiisini:

Näitä kuuntelen mm. treenien aikana

Minulla musa on Rap/RnB-painotteista & lempparit tummennettu!
(Klikkaamalla vie Youtubeen)

Spotify-lista--> Love this

 1. DMX - Lord Give me A sign
 2. DMX - Come Thru (move)
 3. DMX - Where The hood at
 4. DMX - Blown Away
 5. Three 6 mafia - Stay Fly
 6. Timi Lexikon Moon kuu
 7. Timi Lexikon - Tää Kesä
 8. Three 6 Mafia - Feelt it
 9. Three 6 Mafia - That´s right
 10. Wiz Khalifa - Work hard, play hard
 11. Example - Changed the way jou kiss me
 12. Professor Green - Read all about it
 13. The script - Hall of fame
 14. The verve - Lucky man
 15. Rudimental - Feel the love
 16. Pitbull - Get it Started
 17. Rihanna - Skin
 18. Rihanna- S&M
 19. Rihanna - Roc me out
 20. Jay Z, Rihanna - Run this Town
 21. Rihanna - Talk that Talk
 22. Rihanna - Diamonds
 23. Rihanna - Disturbia
 24. Rihanna - What`s my name
 25. Flo Rida - I Cry
 26. Will.i.am - This is love
 27. M83 - Midnight City
 28. Tinie Tempah - Written in the stars
 29. Skrillex - Right In
 30. Skrillex - Bangarang
 31. Timo Pieni Huijaus - Katusoittaja
 32. Timo Pieni Huijaus - Kaikki loppuu
 33. Timo Pieni Huijaus - Sydämeni
 34. Timo Pieni Huijaus - Pahoillani äiti
 35. Cheek - Kyyneleet
 36. Cheek - Mitä tänne jää
 37. Cheek - Jippikayjei
 38. Cheek - Kaikki hyvin 
JA VIELÄ LOPPUUN!

-Rakkaudella Terhi-

comments

14 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Vaikka mäkin duunaillut uutta elämää vasta pari kk niin nää sun mainitsemat asiat ovat niiiiiin totta! Tärkeintä mulle on ollu se että hankin saman asenteen omaavia ihmisiä ympärille, koska on kiva jutella terveellisemmästä elämästä ihmisten kanssa jotka ovat myös inspiroituneita, eikä sillon ole aikaa valittamiselle ja paskan puhumiselle.
  Ja tietenkin se että voi opettaa lapsille terveellisestä elämästä ja olla ylpeä siitä mitä mä teen joka päivä! Ihanaa että mulla on nyt mahdollisuus ohjata lapset parempaan, sillä sitä he ansaitsevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Nuo ihmiset vaikuttaa hirmuisen paljon. :) Ja varsinkin juurikin äitinä olemisessa tuo mallina oleminen on olennaista.. Olisi surullista huomata vanhana että oma muru sairastuu johonkin sen vuoksi että ei osannut ohjaamaan oikeanlaisiin elämäntapoihin! :)

   Poista
 2. Yksinkertaisesti aivan ihana postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Loistavaa tekstiä ja asiaa kyllä puhut! Ihania tälläset kannustavat postaukset . :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Halusin laittaa juurikin siksi että itse haen muista blogeista ja erinäisiltä sivuilta itse aina motivaatiota näiden kautta koska ne vaikuttaa niin positiivisesti mieleen! =)

   Poista
 4. Mahtava postaus! Tsemppiä oman juttusi tekemiseen! Itse kirjoittelen omassa bogissani juuri positiivisuuden merkityksestä elämässä. Säilytä tämä asenne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja pahoitteluni vastausviiveestä. Oli mennyt ihan ohi tämä kommenttisi! Kävin äskön lukemassa blogiasi! Aivan ihana! ;) Jäin koukkuun!

   Poista
  2. Kiva jos tykkäsit! Sieltä löytyisi muuten sulle pikku haaste :) Mutta en ota itseeni, jos et vastaa. :D

   Poista
  3. pahoittelut vastausviiveestä :D oon ollut flunssassa viikon joten koneella olemin jäänyt vähän vähäiseksi :D

   Poista
 5. nyt on ollut niin huonoja päiviä, mutta tämä postaus sai hymyn huulilleni,kiitos! :) teen tästä kunnon julisteen, että muistan ja näen päivittäin nämä tärkeät asiat.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.