keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kehonkoostumusmittauksen tulokset (E)

Moi!

Tässä ollaan nyt kolmatta päivää saikulla flunssan takia. Samantien tuntuu että nesteet alkaa kerääntymään kroppaan ja paino voi helposti heitellä 2-3kg suuntaan ja toiseen. Olo ei ole mikään paras flunssaisena istua kotona kun kovasti tekisi mieli jo treenaamaan! Jos sitten loppuviikosta :)

Lähdin varaamaan aikaa kehonkoostumusmittaukseen mutta pääsinkin siihen saman tien. Useimmat paikat pyytävä noin 30€ kehonkoostumusmittauksesta, joskus olen törmännyt toki 10-25€ hintoihin . Vinkkinä nyt siis että kannattaa käyttää apteekkien palveluja jos tyytyy suppeampaan mittaukseen. Täällä meillä Keski-Pohjanmaalla esimerkiksi Kanta-apteekki tekee mittauksia ja hinta on kanta-asiakkaille 3€, ja normaali hinta vain 5€. Siellä kävin tänään, tulosten lisäksi sain myös neuvontaa ja vinkkejä millä tavalla noita lukemia voi muuttaa haluamaansa suuntaan. Tässä tapauksessa halpa ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä.. Käsittääkseni tuo apteekin mittaus ei kuitenkaan ole ihan niin kattava kuin joissain muissa paikoissa esim massat ainakin tästä puuttuvat. Jospa tällä nyt pääsisi ainakin alkuun ja katsoo sitä InBody mittausta sitten keväämmällä. Terhi kertoo siitä InBody -mittauksesta enemmän mutta nyt niihin tuloksiin.

(Pituus 161)
Paino 53,3kg
Painoindeksi 20,6 (norm. 20-25)
Vyötärö 66,7cm
Rasva% 25 (norm. 21,0-32,9)
Luusto - lihas% 32,0 (norm. 24,3-30,3)
Viskeraalirasva 3 (norm. 1-9)

Olin aikalailla yllättynyt rasvaprosentista! Voikohan tuo nyt ihan pitää paikkaansa!? Odotin ehkä jonkin verran alhaisempaa tulosta, mutta kuten kerroin aiemmin, otin projektiksi lisätä 3 aerobista treeniä viikkoon (väh.40min) joten mielenkiintoista nähdä muutaman kuukauden kuluttua mihin suuntaan se on muuttunut! Nyt vaan kesää kohti rasvat alas :) Samoin olin aika yllättynyt että noinkin paljon lihasta löytyy tästä kropasta, hyvään suuntaan ollaan siis menossa!! Huippua!

Mukavaa keskiviikkoa kaikille! Ja vähän sairaslomapällistelyä tähän loppuun :) 
comments

16 kommenttia:

 1. Keplillä on hyvä mittari. Saat koko kropan osia koskevat raportit. Hinta ollut jotain 30e mittaus.
  http://www.kepli.fi/kepli-ry/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Just sen tyylistä kattavampaa mittausta tarkotin :) Sinne siis myöhemmin! Kiitos

   Poista
 2. Ja sitten melkeen lyön pääni pantiksi että sun rasvat on lähellä 20 tai jopa alle! Älä usko siihen tulokseen, jos kokeilet pihtimittauksella niin varmasti alempi tulos. Mulla kävi kans niin et se laite näytti semmoset 8% enemmän kuin pihtimittaus, joka tehtiin ammattitaidolla Optimal Performance -menetelmällä.

  Lihasta siellä kyllä löytyy.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä itse asiassa mietinkin kun ajelin kotiin, että voikohan tuo tosissaan pitää 100% paikkaansa! :D Tiedä sitten, täytyy tosiaan mennä vielä kattavampaan mittaukseen ja kokeilla tuota apteekin suppeampaakin versiota vielä muutaman kuukauden päästä, että näkyykö siinä mitään muutoksia suuntaan jos toiseen :) Voit olla ihan oikeassa ettei se pilkulleen pidä paikkaansa, tuntuu näin yhtäkkiä aika korkeelta!

   Poista
  2. Siis ei varmana pidä ja sä et sitten ota stressiä siitä lukemasta koska ei pidä paikkansa.:D Itse silloin murehdin ja siinä manailin että jätänkö koko treenaamisen kerran ei tuloksia synny.:D

   Sitten pääsinkin heti siinä perään kokeilemaan pihtimittausta niin johan ilo repesi.:)

   Se pihtimittaus kuitenkin otetaan aidosta tavarasta, eli kehosta itsestään ja useasta eri kohdasta. Kun nyt katson tota sun kroppaa tuossa kuvassa niin tuo vartalo ei todellakaan sisällä rasvaa 25 prosenttia, koska oon kuullut senkin et jos vatsalihakset näkyy naisella niin rasvan täytyy olla suunnillee alle 20 %.

   Poista
  3. Kyllähän tuo korkealta tuntuu tosiaan! :D Mitään stressireaktiota (ihme kyllä) tuosta ei tullut, lähinnä otin sen motivaattorina kun nyt aloitan ne aerobiset ;) Oikeessa oot että ehdottomasti pihtimittaukseen seuraavaksi, voisi oikeastaan varata sen pikimmiten niin voisi sitten verrata tuohon!

   Poista
 3. Voin sanoa hyvin monen juuri kalibroidulla laitteella tehdyn inbodymittauksen jälkeen että ei kyllä pidä paikkaansa tuo rasvaprossa :) hyvä veikkaus että sulla se on n.15-18%

  VastaaPoista
 4. Hei,
  en tiedä miten tänne löysin (googlettelin Fastin proteiinivanukas minttusuklaata :D ), mutta todella hieno blogi. Nyt kyllä viherrän vähän kateudesta. Itsellä olisi haaveena joskus saada tuollainen kroppa, mutta puuttuu taitoa ja tietoa. Upeaa, jatkakaa samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva että löysit tänne vähän nurkan takaa! :D Jää toki seuraamaan meidän löpinöitä, tarkotus on täällä blogissa just jakaa inspistä, motivaatiota, treenivinkkejä ja -ohjelmia, ruokavaliojuttuja jne! :) Tietotaito näissä hommissa kasvaa matkan varrella, nyt vaan projekti päälle ja kohti sitä haavetta! ;)

   Poista
 5. Projektihan on jo "päällä", menossa siis FitFarmin InShape eli aloitetaan vähän näin pienellä tuntumalla. Tuloksia on toki tullut, mutta ehkei omaan silmään niinkään näkyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hieno homma, tsemiä siihen! Tuu kertomaan välillä miten sujuu!! :)

   Poista
 6. kuumia misuja, näin toisen fatis pari krt :) keep it up!

  VastaaPoista
 7. Olen jo kauan halunnut aloittamaaan treenaamisen. Ois ihan mukava päästä timmimpään kuntoon. Olen itse aika rapakunnossa ja haluaisin ihan terveyden takia alkaa liikkumaan ja käydä säännöllisesti salilla. Aina ku päätän aloittaa , se tapaa tössätä aika pian.. Olet kyllä huippuhyvässä kunnossa! :) Toivoisin että pystyisin itseki samaan ja yllättämään itseni. Aloittavalle treenivinkkejä + ruokavaliosta tietoa? :)

  VastaaPoista
 8. Moikka! Ajattelin myös muistuttaa, että jos on 'kuiva' eli ei ole juonut vettä tarpeeksi (n.1h ennen) mittausta, rasvaprosentti voi olla isompi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Ja näin todellakin oli silloin. Kiitos :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.