sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kevyt treeniviikko

Tämä viikko on ollut kevyt treeniviikko ihan siitäkin syystä että muksu on ollut sairaana ja jouduimme muutamaan kertaan lastenosastolle. Nyt vaikuttaa jo paremmalta, mutta ei varmaan tule yllätyksenä että nyt itsellä tuntuu flunssan oireet :D Aina näin! No, tankkasin tällä viikolla hiilareita enemmän ja lepäsin normitreenien ohessa, ja seuraavat kaksi viikkoa tehdään toivottavasti hulluna töitä salilla, jos en vaan sairastu.


Tiistaina käytiin katsomassa Jennin kanssa liikkeet läpi salilla laihdutusprojektia varten ja loppuun tein nopean kokovartalotreenin. Perjantaina selkä+olkapäät, lauantaina jalkojen intensiivitreeni 45min+haukka ja tänään on vuorossa rinta+ojentajat+vatsakuntopiiri+intervalli 17min.

Jotkut ovatkin lähettäneet kysymyksiä koskien tuota nykyistä treeniohjelmaani ja kysyneet liikkeitä ja toistomääriä ym. Ennen tein suurimmaksi osaksi samalla kaavalla kaikki treenit, samat liikkeet ja toistot. Nyt treeni pyörii niin että pohja on sama (eli jaottelu, 3-4 jakoa) ja joka treenissä vaihdan liikkeitä ja toistomääriä. Näin olen saanut parempaa tulosta kun treeni on jatkuvasti monipuolista! Ja vatsatreenistä oli tullut kysymys, eli itse tykkään suorittaa nykyään tuon vatsatreenin kuntopiirinä, valitsen siis 4-6 liikettä ja teen jokaisella kierroksella toistoja liikkeestä riippuen 15-20, kierrosten välissä 5min aerobista ja teen yhteensä 4 kierrosta. Toki voi aloittaa esim kahdella kierroksella tai kahdella liikkeellä, siinäkin tulee runsaasti pumppauksia. Voisin tehdä postausta ihan erikseen omista lemppariliikkeistä, ja esimerkkiämääriä toistoista liittyen vatsatreeniin ja muihinkin treenehin! :)


Sitten vähän ihojuttuja, jokatalvinen ongelma tämän ihon kanssa on sen kuivuminen ihan hilseilyyn asti, aika rasittavaa jos meikata haluat.. Vuoteen en ole meikkivoidetta käyttänyt ja se ainakin on parantanut tilannetta :) Ajattelin kokeilla e-vitamiinia tähän kuivuuteen ja muutama purnukka sitten tuli hankittua :D Olen joskus vuosia sitten kokeillut muitakin ko. merkin tuotteita ja tykkäsin kovasti, erityisen ihastunut oon tuohon kasvoseerumiin (HYAL X-3) ja vartalovoihin (tumma suklaa)!


Joitakin muitakin uusia juttuja on ollut kokeilussa eli tämän hetken suosikki riisistä tehty pasta, kookoshillo maitorahkan kaveriksi, ja Mannisen Proteinpudding (mansikka-valkosuklaa).


Pasta on rakenteeltaan normaalia pastaa vastaavaa, maidoton, vehnätön, gluteiiniton eikä sisällä kananmunaa. Maku ehkä vähän laimeampi kuin tavallisessa pastassa, mutta sopii hyvin mulle :) Tulisen tomaattikastikkeen kanssa toimii aika täydellisesti! Kookoshillo on tosi makea, eli vaikka purkki on pieni niin siitä todellakin riittää pidemmäksi aikaa kun ei tarvi paljoa laittaa. Ja tosissaan parantaa maitorahkan makua :) Ja sitten tuo proteiinivanukas, kokeilin kaksi kertaa enkä ole koskaan maistanut mitään niin ällöttävää! :D Rakenne ennen kaikkea mutta myös maku aivan kamala, en tiedä toimisiko esim. suklaa paremmin, mutta hyi että. Eli ihan eri kokemukset kuin Terhillä! Tuohan on suuri purkki ja siitä riittää vaikka kuinka moneen annokseen, mietin että pitäisikö vain myydä se eteen päin jos ei kerran itse tule syötyä. Vai kävisikö tuon kanssa kuten vaikka heraproteiinin kanssa, että ensikosketus oli aivan kamala mutta siihen tottui pikkuhiljaa!

Sainpa ainakin siivottua tätä taloa tällä viikolla kun oli saikun takia luppoaikaa. Nyt kuitenkin pesukone pyörimään ja kouluhommien kimppuun ennen salia! :) Moi!




comments

4 kommenttia:

  1. Vinkkinä tuohon proteiinivanukkaaseen, itse kun en pystynyt yhtä makua syömään ni kokeilin tehdä siitä proteiini muffinseja niiden ohjeellaa että vaihdoin vain proteiinijauhon tuohon vanukasjauhoon siinä ainakin toimii varsin hyvin jos ei käyttöä meinaa keksiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tuhannet kiitokset tästä! :) Täytyy kokeilla. Mietinkin tuossa jo että toimisko jos tekis pannaria ja vaihtais protskujauhon tuohon. Ei kyllä ehkä maailman paras vaihtoehto, mutta katsotaan miten käy! :)

      Poista
  2. Sulla on ihan mielettömät olkapäät! Kuinka treenaat niitä? esmes mitä liikkeitä ja teetkö pitkiä vai lyhyitä sarjoja? Mulla on ongelmana just olkapäät, ei meinaa ottaa treeniä vastaan millään:/ vaikka kiinnitän aina huomioo oikeeseen tekniikkaan ja asentoon, tuntuu, että liike menee epäkkäisiin eikä sivuolkapäihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos! Itse asiassa olkapäät on ne joissa olen nähnyt suurimman muutoksen tämän projektin aikana! Muistan kun vielä viime kesänä valitin just sitä, kun "ne vaan on", eikä niissä ole yhtään muotoa.. Tässä on työn alla postausta lemppariliikkeistä kuvien kera, mutta voisin avata vähän noita mun olkapäätreenejä. Eli vaihdan toistojen määriä 8, 10 ja 12 aina viikon välein olkapää/selkätreenissä, eli treenaan aina selkää samassa treenissä kuin olkapäitä. Tämän hetken lemppariliikkeitä ja erityisen hyväksi todettuja mm:

      -Leveä vipunosto 3x10
      -Pystypunnerrus kp 3x10
      -Smithissä seisten pystypunnerrus niskan taakse 2x10 ja rinnan puolelle 2x10
      -(avustettu) Leuanveto otetta vaihdellen 3x10
      -Ylätalja niskan puolelle 3x10 ja rinnan puolelle 4x10 kahvaa välillä vaihdellen
      -Alatalja kahvaa vaihdellen 2x10
      -Staattiset parin sekunnin pidot vuorotellen sivuille ja eteen hartioiden korkeudelle käsipainoilla, seisten 3x10
      -Taljalla monenlaisia variaatioita olkapäille
      -Lentäjäliike istuen penkillä, pää kumartuneena polviin 3x10 TAI seisten kumartuneena (yksi variaatio on vipunostot taakse kumartuneena)


      En tiedä avautuuko tuo ihan näin kerrottuna ilman kuvia! Tosissaan laittelen kuvallisia postauksia tulemaan ohjelmista, tuossa nyt vähän esimerkkejä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.