lauantai 30. marraskuuta 2013

Raejuustot testissä (Terhi)

Moikka! 

Päätin tänään kirjoitella teille pienestä raejuusto-testauksesta!! :) Kommentoida saa myös omia mielipiteitä siitä mitkä on päätynyt omiksi lemppareiksi ja mielellään kuulen miksi :)


Testauksessa 7 erilaista raejuustoa rasvaisuudelta 1,5-3,5%X-tra Cottage cheese 3,5%

Maku on tosi jees.. Sopivasti suolaa ja sopivan pehmeä koostumus :) Itse ns. raejuuston ja nesteen suhde on täydellinen! Me like! Tästä taisi tulla mun lemppari! :P

Maku 5
Koostumus 5


Valio pehmeä rajuusto 2,4% 

Maku on hyvä mutta koostumus ällöttää.. Itse varsinaisia raejuustopalleroita on suhteessa nesteeseen tosi vähän ja raejuusto on muutenkin aika hienojakoista.. Pitäisi olla enemmän "purtavaa".. vähän töhnämäistä..

Maku 4
Koostumus 2


Maitomaan raejuusto 2%

En tykkää yhtään.. paistettavissa ruuissa menee varmasti, mutta tälleen kylmitään yök.. Raejuustopallerot on kumisia ja mauttomia.. Nesteen ja varsinaisen raejuuston suhde on ihan surkea.. paljon kumisia palleroita vedessä.. Pehmeys puuttuu kokonaan..

Maku 2
Koostumus 2Arla RAE 2%

Tässä on taas maku ihan jees.. koostumus ihan ok.. Reajuusto on helppo syödä ja ei ole kumista.. Rikkoutuu suuhun kivasti ja nesteen ja raejuuston suhde on hyvä.. Ei niin kermainen ja pehmeä kuin esim. X-tran raejuustossa.

Maku 4
Koostumus 3Valio raejuusto 2%

Koostumukselta hyvin samankaltainen suhteiden osalta kuin maitomaan raejuusto.. Raejuustopallerot lilluu nesteessä. Raejuusto ei itsessään ole kuitenkaan kumista ja vaan rikkoutuu suuhun kivasti ja on miellyttävää syödä. Koostumus ei ole siis omaan suuhuni kuitenkaan ihan paras mutta kokonaisuudessaan ihan jees.. Makua on tosi vähän verrattuna aiempiin.. Kirjaimellisesti maustamaton.

Maku 2
Koostumus 3


Rainbow raejuusto 2%

Aivan kamalaa.. Tämä menee samaan kategoriaan kuin maitomaan raejuusto.. Raejuusto lilluu vedessä ja on hyvin kumista.. Ei rikkoudu suuhun vaan joutuu jauhamaan ja silti jää kitalakeen pieniä murusia.. ei hyvä.. Makukaan ei maarittele.. 

Maku 2
Koostumus 2
Arla Keso 1,5%

Tässä on maku kohdillaan! Ehdottomasti parhaimman makuinen! Koostumus on hyvä ja pehmeä. Ehdoton lemppari ollut viimeisen kuukauden ajan. Suhteet myös nesteen ja reajuuston välillä ovat erinomaiset!

Maku 5
Koostumus 4
LOPPUARVIONA

1. X-tra cottage cheese 10/10
2. Keso Naturell 9/10
3. Arla Rae 7/10
4. Valio Pehmeä 6/10
5. Valio raejuusto 5/10
6. Rainbow 4/10
7. Maitomaa 4/10


Sellaista tällä kertaa! :)

Hyvää viikonloppua! :) Katsotaan jos innostun jotain vielä kirjoittamaan ;)

Terhi


comments

21 kommenttia:

 1. Meillä ostetaan aina tuota X-tran raejuustoa, tosin rasvattomana. En pidä raejuuston palleroista ja näissä X-tran juustoissa pallerot on pieniä, eikä ole purkeskeltavana. Helppo käyttää salaatissakin ns. soossina päällä. Monia raejuustoja kokeilleena, koen lisäksi tuon maun yhdeksi parhaiksi.

  VastaaPoista
 2. x-tra on joo paras ja halpa!!! :p

  VastaaPoista
 3. Mun lemppariaon vika, Arlan keso, koostumus ja maku on täydelliset :) tota x-traa en oo maistanutkaan ikinä mutta arvostelu kuulostaa siltä että olis hyvin munkin makuun!

  VastaaPoista
 4. Tää oliki kiva! Ite oon syöny pirkan 2%:sta, halpaa ja ihan hyvää..

  VastaaPoista
 5. Heti rupes tekee mieli raejuustoa!:D keso on aivan ehdottomasti ykkösenä mulla ja x-tran viimeisenä.

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva postaus! Lisää tämmöstä!!
  Mä ite tykkään tosta valion raejuustosta, siinä se suola mun mielestä maistuu parhaiten verrattuna muihin mun kokeilemiini raejuustoihin.
  Toi Arlan keso päihittää kyl kaikki ja se on mun lemppari ehdottomasti!
  Etkö syö yhtään rasvattomia raejuustoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella harvoin syön rasvattomia raejuustoja :) Syön toki niin paljon kaloreitakin että ei tulos mitään jos vaan rasvattomia tuotteita söisin :)

   Poista
 7. Hei oisko teillä kuvia hampaidenvalkaisusta ennen ja jälkeen tyylillä? oisin ite harkitsemassa tota samaa klinikkaa ja ois kiva nähdä kuinka paljon ne sitte vaaleni ja onko luonnolliset yms :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.346790225423871.1073741827.311093008993593&type=3

   Poista
  2. https://www.facebook.com/FreshSmileFI Tuolta löytyy kansio missä ennen ja jälkeen :) Kivasti vaaleni sen pari astetta ja ennen kaikkea ei tullut vihlontaa :P

   Poista
 8. Miksei lokakuun kysymyspostaukseen oo vastattu? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani.. :/ Me ei olla päästy näkeen niin että oltais saatu tehtyä se :( Tämä on kyllä listalla prio1! :)

   Poista
 9. Ootko maistanut lngmanin luomuraejuustoa? Rasvaa niinkin huikeat kuin 4%. Itse pidin kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää koittaa! :P Enpä ole nimittäin maistanut =) Kiitos vinkistä ;)

   Poista
 10. Itse käytän tuota Rainbowta, mutta ei se tosiaan mikään makuelämys ole.
  Oletko koskaan kokeillut Lidl'in Cottage Cheeseä, itse sain purkin auki ja samantien roskiin, jo haju oli kerrassaan kamalaaaaa.....

  VastaaPoista
 11. Tää oli tosi kiva postaus, olen itsekin kokeillut monenmoisia raejuustoja ja todennut, että niissä todella on eroja :) Jotku raejuustot ovat olleet jopa niin pahoja, ettei niitä pysty maistamiseen jälkeen syömään :D Ehdoton suosikkini on ollut jo pitkään Arlan Rae 2% :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä myös ja voittaa noi sen suorat vastustajat esim. valion perinteinen rae :)

   Poista
 12. Oi, Rainbow on ihan mun suosikki, ennen käytin Ingmania, mutta Rainbow halvempaa. Kuvaus kuulostaa siltä rasvattomalta Rainbowlta, toi 2% on musta tosi hyvää ja pehmeää! Mä oon huomannut, että raejuustossa laadussa usein eroa, välillä kuivempaa välillä parempaa. Mutta rasvattomat on yleensä ihan kamalia..

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.