maanantai 18. marraskuuta 2013

Leukojen vetäminen (miten alkuun) -Terhi

Leukojen vetäminen - miten pääsen alkuun?

TÄSSÄ linkki omaan tilanteeseen tällä hetkellä :) 
Video otettu 16.11.2013


Miten siis aloittaa?

Netti on pullollaan ohjeita miten saada edes se yksi leuka joka on meille naisille oikeasti vaikeata.. Noin vuosi sitten en itsekään saanut yhden yhtäkään.. Aloitin tuossa kuukausi sitten projektin uudestaan (aiemmin olin opetellut saamaan pari kolme).. Nyt menee suorin käsin tuo 4-5 päivästä riippuen ja 6-8 kyynervarret kulmassa.. 

KOTIIN ON ENSIMMÄISENÄ JÄRKEVÄ hankkia leuanvetotanko!!

Tässä muutama verkkokauppa:


Miksi tanko pitää hankkia kotiin? Ihan puhtaasti siitä syystä että leukoja harjoitellessa harjoittelua saa tehdä aika paljon.. Toki kerran viikossakin harjoittelemalla kehittyy mutta optimaalia olisi saada 3-4 kertaa viikossa harjoittelua =)

Lisäksi kuminauha on järkevä hankinta.. TÄSSÄ video miten kuminauhaa voi hyödyntää harjoittelussa.... 


No mutta harjoitteluun...

(Joku kuitenkin kysyy että olenko itse kehittänyt tämän ohjeen niin en ole.. olen toki laittanut omia vinkkejä sekaan, jne.. mutta ohjeen olen joskus vuonna kivi ja kaktus tulostanut joltain jenkkisivulta ja ihan mahdottomuus muistaa mikä se oli.. ja tämä on siitä ohjelmasta vain pienen pieni osuus miten saada se leukojen vetämin siis vain aluilleen..)


SARJAT, TOISTOT JA SARJAPALAUTUKSET
Leukoja tulee harjoitella siten että sarjoja on 3-5 ja sarjapalutukset n. 2-3minuuttia.. Kehittyessä tauot lyhenee...  Toistoja on 1-5 ja määrät lisääntyy kehittyessä..


OHJEET 
(lähtötilanne 0 leukaa)

Eli otat ensin viikon 1 ja teet ensin päivän 1 treenin, sitten lepopäivä, sitten päivän 2 treeni, lepopäivä tai kaksi ja päivä 3:n treeni... Ja sitten viikkoon kaksi, jne..

Tämä ohje tosiaan antaa vinkin kuinka saat sen yhden.. Tästä kun lähdetään tavoittelemaan enemmän toistoja muuntuu ohjelma.. (ehkä senkin tänne joskus laitan)... Mutta idea silloinkin sama.. Toistoja, pitkä tauko, toistoja, pitkä tauko, jne... 

Helpostusta leukoihin saa pitämällä kyynervarressa kulman, pitämäkkä nauhaa polvien alla tai heijaamalla eli käyttäen liike-energiaa itsensä ylös viemiseen.. nämä on kaikki huijaamista mutta helpottavia tekijöitä =)

Muutama tarkenne:

Negatiivinen = hyppäät ylös ja laskeudut hitaasti & hallitusti alas laskemalla samalla 4-5 asti

MAX = niin monta kuin vaan menee (vaikka jäisi vajaaksi)
Terkuin Terhi

comments

6 kommenttia:

 1. Tää ei nyt liity postaukseen mitenkään, mutta kyselisin Terhi sulta siitä sun tyrästä! Miten tää tyrä ilmeni ja missä kohtaa tarkalleen? Itsellä on ollut oikeassa kulkikaaressa, tuossa hieman rintalastan alapuolella jo vuoden verran kipuja. Välillä tuntuu kuin siitä painettaessa jotain muljuisi sormen alla. Voisiko se olla tyrä? Miten se todetaan? Lääkärissä olen käynyt, mutta en ole saanut mitään vastauksia. Erityisesti treenatessa kipu kovenee ja välillä treeni tuntuu kivun takia hankalalta.
  Kiitos vielä mahtavasta blogista ja tsemppiä treeneihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heräsin vaan yhtenä aamuna ja katoin peiliin niin oli aivan keskellä mahaa n. 5 cm navan yläpuolella kumma klimppi.. joka siis näkyi.. ylimääräinen patti.. :D Ja kun sitä painoi niin se muljui ja meni siäslle takaisin.. :/ Mulla se ei ollut kipeä ollenkaan..

   Mulla se todetiin siten että lääkäri koitti sitä ja paineli jonka jälkeen vain tokaisi että tyrähän tämä on..

   Tyrä ei yleensä ole kipeä ja ole noin korkealla mutta kannattaa vain koittaa saada joku lekuri joka osaisi sanoa että saat selville asian :)

   Tsemiä treeneihin myös sulle! =)

   Poista
 2. Siis käsitinkö oikein, että tehdään esimerkiksi vain yksi toisto ja tauko jonka jälkeen yksi negatiivinen ja niin edelleen? :)

  VastaaPoista
 3. Heii,
  Help me! Oon yrittäny netistä ettiä joululahjaksi tuollaista kuminauhaa avustamaan leuanvetoharjoituksia. Joka verkkokaupassa on jos minkälaisia kuminauhoja mutta mistä tiedän että ne käyvät juuri kyseiseen harjoitteluun. Onko antaa linkkiä joistain hyvistä kuminauhoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä tämä setti: http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/exercise-band-set-dvd

   Siitä löytyy heti 3 eri vastuksella olevaa :) paksuimmalla (sininen) paras apu ja sitten taas keltainen ja violetti jeesaa huomattavasti vähemmän jo :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.