sunnuntai 12. elokuuta 2012

Tilannepäivitystä + body fitness, fitness, bikini fitness


Hei,

Ajattelin nyt kun innostuin kirjoittamaan ja aikaa siihen on, julkaista tämän päivän toisenkin bloggauksen.


Kerron nyt hieman suunnitelmista ja tämän viikon treeneistä. Tällä kertaa jätän vähän ykinkertaisempaan muotoon viikon ruokavalion erittelyn. Päätin kertoa teille hieman myös kisailusta josta alempana =)




Vko 3 Treeni + ruokavalio


Ruokavalio:


Tällä viikolla ollaan menty edelleen sillä noin 1000kcal/vrk. Päivittäinen ruokavalio on sisältänyt noin 100-120g protskuja, alle 50g hiilareita ja 30-60g rasvoja. Pääasiallisesti siis tonnikalaa (vedässä ja öljyssä), maitorahkaa, kanaa, kananmunaa, salaattia, mannisen proteinpuddingia, heraa, guickdiet-jauhepusseja, Valio Profeel-juomia (pitkien treenien jälkeen), juustoa, mustikoita, jne.


Liikunta:


Maanantai:

- 45min pyöräily

Tiistai:

- 1h reipasta kävelyä 
- 30min tanssi
- 30min lihaskuntotreeni
- 30min venyttely

Keskiviikko:

- 1h juoksulenkki
- 1,5h kävelylenkki
- 15min lihaskuntotreeni
- 15min venyttely

Torstai:

(Lepopäivä)

Perjantai:

- 40min juoksulenkki

Lauantai: 

- 1h juoksulenkki
- 15min lihaskunto

Sunnuntai:

- 1h tanssitreeni
- 30min lihaskunto
- 30min juoksulenkki
- 15min venyttely


Siinä ois tämän viikon treenit =)

Ja kuten näkyy niin treeni on tosissaan aerobisen puolelle painottuvaa rasvanpolttoon pyrkivää liikuntaa =)

Tarkoitus olisi siis nyt että menen tällä rasvanpolttopainotteisella treenillä syyskuun loppuun asti ja lokakuun alusta siirrytään lihaskuntotreenailuun. Toki voisin tehdä niin että nyt kasvatan massaa ja poltan sitten rasvat myöhemmin mutta haluan ensin saada sen hoikan kropan ja sitten saa taas vähän tulla ylimääräistä kun alkaa ns. "massakausi". On miellyttävämpi treenata kun peilistä katsoo takaisin vähärasvainen kroppa =) Lisäksi kehityksen näkee paljon paremmin sitten myöhemmin ilman rasvakerrosta =)



Sitten vielä vähän kisailusta. En sano että olisin menossa itse kilpailemaan mutta mistä sitä tietää ;)

Ensin pitäisi kuitenkin tsekata onko ylipäätään ruumiinrakenne sellainen että voisi pärjätä ja toiseksi se vaatisi Personal Trainerin hommaamisen (joka taas kuluerä). Kuitenkaan kyseinen ajatus ei ole mahdottomuus jossain kohtaa =)



Fitness, Body Fitness ja Bikini Fitness


Mitä eroa näillä on? 


Fitness on kokonaisvaltaisempi laji jossa arvostellaan kehon fysiikan (ukonäön) lisäksi urheilullisuutta myös. Lajissa on siis myös vapaaohjelma jossa akrobatiaa, musiikkia, tanssia, voimajuttuja, jne. 

Video Fitness http://www.youtube.com/watch?v=u8zvQSSL2qE

Body Fitness painottuu tosissaan juurikin kehon ulkoiseen olemukseen. On sekä bikini- että uimapukukierros. Tässä lajissa erityisesti lihaserottuvuus on olennaista. 

Video Body Fitness http://www.youtube.com/watch?v=nkWJuX6_fuU&feature=relmfu

Bikini Fitness taas on laji jossa ei saa olla erityistä lihaserottuvuutta. Kehon pitää olla hoikka. Ylävartalon sopusoinnussa alavartalon kanssa. 

Video Bikini Fitness  http://www.youtube.com/watch?v=CMUriw1iaeE&feature=player_embedded 




Näin loppuun vielä kuva pöperöistä joita tuossa hetki sitten väsäilin =)

-Tummaa täysjyväriisiä (meni kyllä enemmänkin pojan ja miehen suuhun)
- Jauhelihaa
-Broileria
-Kananmunia (itse en syö ollenkaan enään keltuaista näin dieetillä)
-Sinisessä  kulhossa papuja ja parsakaalia





Terhi
comments

7 kommenttia:

  1. Hyvä blogi, mielenkiintoista seurata kehitystänne! Tätä ei voi kuten monia muita blogeja tuhoontuomita, koska selkeästi tiedätte juttunne, ootte jo "hyvässä" kunnossa ja genetiikkaa näyttää löytyvän isompiinkin piireihin, jos vaan jaksaa painaa! Tsemppiä ja arvostusta, vaatii rohkeutta tämmöisenkin pitäminen!

    Toivottavasti jaksatte vetää homman kunnialla loppuun ja postata kunnon vertailukuvat vuoden kehityksestä yms.

    Tässä bloggauksessa ehkä vähän hämmästytti tuo tapa, että aloitat suoraan diettaamalla rasvat alas ja vasta sen jälkeen heti jonkinsortin bulkkaus päälle?

    Kyllä se perinteisempi tapa taitaa kumminkin olla, että eka vähän hommaa lisälihaa ja sitten sen ohella pakostikkin kertyneet rasvat polttelee pois ja ihastelee tuloksia :)

    Kotitreeneihin todellista lisäpotkua vois tarjota P90X, mikäli budjetti ei veny personal-trainereihin tai saleiluun heti. Se vaatii kyllä jo jonkinverran kunnolta, mutta tulos on taattua. Jenkkien vastaavilla blogeilla yms. aika monet vetäneet tolla ittensä huippukuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Kiitos viestistäsi!
      Kyllä tässä olisi tarkoitus painaa loppuun asti ja tosissaan niihin isompiinkin piireihin jossain kohtaa mitä todennäköisemmin.
      Tarkoitus olisi julkaista parin kuukauden välein edistyskuvia ja luonnollisesti vuoden päästä viralliset vertauskuvat =)

      Juu mietin tuota että ensin massakausi ja sitten dieetille mutta halusin kuitenkin mennä näin päin. Saan samalla palautettua hyvän fyysisen kunnon aerobisella treenauksella ja tosissaan motivaatio on parempi kun näen peilistä hoikemman kropan johon on sitten miellyttävämpi lähteä massaa lisäämään. (Mulle siis varmaankin psykologinen juttu enemmänkin). Tuota P90X pitää/voisi koittaa. Salille toki kortin hommaan nyt syyskuun lopussa joten siellä sitten pääsee kunnolla treenaamaan.

      Poista
  2. Kovin on vähäiset kalorit ruokavaliossa, noin vähillä vedetään yleensä esim. vain viimeiset viikot ennen kisoja. Voipi olla, että aineenvaihdunta tekee tenän tuolla tyylillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Kiitos kommentista! Tuo on täysin totta että suositellaan tiukkoja dieettejä ennen kisoja. Voin myös sanoa että varmasti menen tuon yli hetkittäin koska en niin tarkkaan seuraa mutta niin kuin kerron niin suurin piirtein 100kcal.
      Minulla kuitenkin tahtotila ottaa muutaman kerran (3-4 krt/vuosi) ns. ketoosidieetti joka kestää muutaman viikon kerrallaan koska minun tavoite on polttaa rasvat minimiin ja saada hieman lisää lihasmassaa tiettyihin paikkoihin johon panostan erillisinä "massakausina".
      Otin tämän ensimmäisen dieetin pitempänä pötkönä (5vko). Ensi viikosta lähtien nousee määrät mutta myös treenit muuttuvat lihaskuntopainotteisemmiksi. Lokakuussa alkaa maltillinen lihaskasvun lisääminen.

      Poista
    2. Korjaan 1000kcal on siis keskimääräinen määrä siis (ei 100) :D

      Poista
  3. An outstanding share! I've just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little homework on this. And he actually bought me lunch simply because I found it for him... lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this issue here on your web site.

    Take a look at my web site; easy diets that work

    VastaaPoista
  4. Incredible story there. What occurred after? Thanks!


    Visit my page :: diets that work fast For women

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.